4 σημάδια για ηλεκτρολογικά προβλήματα

Ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο σπίτι σας είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Πολλές φορές ενδέχεται να μην δώσουμε προσοχή σε ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού μας, δημιουργώντας έτσι περαιτέρω προβλήματα. Σήμερα οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα θα παρουσιάσουν 4 σημάδια για ηλεκτρολογικά προβλήματα που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας.

Πολλές φορές μια ελαττωματική ηλεκτρική εγκατάσταση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και κυρίως να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Γι ‘αυτό πρέπει πάντα να κάνετε κάποια έρευνα πριν βρείτε τον καλύτερο ηλεκτρολόγο για οποιοδήποτε πρόβλημα στο ηλεκτρικό σας.

Οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας με πάνω από 40 ειδικότητες, είναι κοντά σας 24 ώρες. Μεταξύ αυτών, είναι και οι ηλεκτρολόγοι της Αθήνας που είναι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε πρόβλημα και εάν τους χρειάζεστε. Ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τυχόν ηλεκτρικά προβλήματα στην περιοχή σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αυτά προκύπτουν.

1. Μια ή περισσότερες ασφάλειες που πέφτουν

Πολλές φορές όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, η ασφάλεια του σπιτιού σας μπορεί να πέσει. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διακόπτες έχουν σχεδιαστεί για να διακόπτουν την ισχύ όταν ένα κύκλωμα είναι υπερφορτωμένο, εμποδίζοντας έτσι τα καλώδια να υπερθερμανθούν, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτρική ζημιά ή ακόμη και πυρκαγιά.

Έτσι, εάν η ασφάλεια πέσει και ενώ σηκώνετε το διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα, συνεχίζει να πέφτει, θα πρέπει να μάθετε με τη βοήθεια ενός ειδικού ηλεκτρολόγου την αιτία του προβλήματος. Μέχρι να φτάσει ο ηλεκτρολόγος, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη συσκευή σας και να δείτε εάν η ασφάλεια πέφτει ξανά.

2. Τα φώτα θερμαίνονται περισσότερο από το κανονικό

Πρέπει πάντα να ελέγχετε εάν η περιοχή γύρω από τα φώτα οροφής είναι υπερθέρμανση. Τα περισσότερα φωτιστικά σώματα είναι συνήθως μη ατομικά και όταν υπερθερμανθούν γίνονται πολύ ζεστά που τα καθιστούν ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα είναι να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες με λαμπτήρες φθορισμού CFL ή λαμπτήρες LED που παράγουν μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη θερμότητα και συνεπώς δεν ενέχουν μεγάλο κίνδυνο.

3. Τα φώτα τρεμοπαίζουν

Έχετε παρατηρήσει ποτέ διακυμάνσεις στην ένταση του φωτισμού; Ενδέχεται να οφείλεται ορισμένες φορές σε αλλαγές στην τάση της ΔΕΗ στην περιοχή σας, αλλά εάν οι άλλοι στην πολυκατοικία σας δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και αυτό συμβαίνει μόνο στο διαμέρισμά σας, τότε υπάρχει πρόβλημα ζημιάς ή ζημιάς στην ηλεκτρική εγκατάσταση του το σπίτι σου.

Να γνωρίζετε γιατί οι διακυμάνσεις της τάσης μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις ηλεκτρικές συσκευές σας εάν συμβαίνουν για πολύ καιρό.

4. Κάποιο καλώδιο δημιουργεί σπίθες

Όταν συνδέετε ένα καλώδιο σε μια πρίζα και δημιουργείτε ένα φλας ονομάζεται σπινθήρας. Οι μικροί σπινθήρες εμφανίζονται συνήθως όταν συνδέετε για πρώτη φορά μια συσκευή ή μια τηλεόραση, ωστόσο οι μεγάλοι σπινθήρες υποδεικνύουν πρόβλημα με την πρίζα ή το κύκλωμα.

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε καλωδίωση, υπερφόρτωση ή ελαττωματική συσκευή. Εάν αρχίσει να μυρίζει καμένο, τότε τα πράγματα είναι σίγουρα ανησυχητικά. Μην αγνοήσετε τη μυρωδιά του καμένου ή την εμφάνιση σπίθας! Μπορεί αργότερα να οδηγήσει ακόμα και σε πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα γιατί μπορούμε να θέσουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο. Μπορείτε να βρείτε αμέσως έναν αξιόπιστο ηλεκτρολόγο και να του ρωτήσετε ακόμη και οποιαδήποτε απορία σας, καθώς και να τον καλέσετε στο χώρο σας για να λύσετε γρήγορα και απλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

4 σημάδια για ηλεκτρολογικά προβλήματα

Εγκατάσταση ή επισκευή επίγειας κεραίας από επαγγελματία ηλεκτρολόγο

Ένας έμπειρος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα έρθει σε εσάς για επίγεια εγκατάσταση ή επισκευή κεραίας. Εδώ και αρκετά χρόνια μας εμπιστεύεστε οποιοδήποτε ηλεκτρικό πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί από τους συνανθρώπους μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Και για αυτόν τον λόγο, πολλά από τα ηλεκτρικά προβλήματα οφείλονται σε δικό τους σφάλμα καθώς τα επιδιορθώνουν μόνοι τους. Πράγματι, υπάρχουν πολλές στιγμές που οι ίδιοι έχουν πειραματιστεί στο παρελθόν, όμως αυτό πρέπει να σταματήσει διότι μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.

Εμπιστευτείτε έναν καταρτισμένο και πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο από το 24gr.gr

Υπάρχουν πολλές φορές όταν εμπιστευόμαστε έναν φίλο για μια τέτοια επισκευή, ώστε να μην πληρώνουμε έναν επαγγελματία. Αλλά τι θα συμβεί αν δεν καλέσετε ηλεκτρολόγο και προκύψει σφάλμα στο μέλλον με απρόβλεπτες διαστάσεις; Τα ηλεκτρολογικά ενός σπιτιού μπορεί να φαίνονται απλά, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη, όπως αναφέρουμε και με τα 4 σημάδια για ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Φροντίζουμε έτσι ώστε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας να είναι απόλυτα ασφαλή. Θα πρέπει να καλείτε επαγγελματίες και πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους για βλάβες του δικτύου. Δεν παίζουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας ή της οικογένειάς μας γενικά.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ερασιτεχνικής εργασίας από μη επαγγελματία ηλεκτρολόγο παρουσιάζονται παρακάτω:

Κοντά καλώδια στον πίνακα ή ακόμη και σε ηλεκτρική πρίζα μπορεί να οδηγήσουν σε σπινθήρες που δεν είναι ορατοί στην αρχή. Σε αντίθεση με το πέρασμα του χρόνου:

  • Θα πληρώσετε έναν αυξημένο λογαριασμό στη ΔΕΗ ή σε άλλη ιδιωτική εταιρεία.
  • Η διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει πτώση του πίνακα ή του πίνακα ρελέ σε ανυποψίαστο χρόνο.
  • Ευαίσθητες οικιακές συσκευές, όπως τηλεόραση, μπορούν να καούν στην καλύτερη περίπτωση.
  • Θα έχετε πληρώσει έως και 10 φορές την αξία της τιμής για μια ηλεκτρική υπηρεσία.
  • Αντίστροφη – λανθασμένη καλωδίωση μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία στον επόμενο ηλεκτρολόγο. Το ίδιο ισχύει εάν το άτομο που θα κληθεί να διορθώσει μελλοντικό σφάλμα είναι άλλος μη επαγγελματίας ηλεκτρολόγος.

Αποφυγή κινδύνων με βάση τα 4 σημάδια για ηλεκτρολογικά προβλήματα

Σας προτείνουμε λοιπόν, με την εμφάνιση ενός από τα παραπάνω προβλημάτων που αναφέραμε να καλέσετε τους ειδικούς. Θα αποφύγετε έτσι μεγαλύτερα ζητήματα όπως για παράδειγμα το να καεί η τηλεόραση ή κάποια άλλη ακριβή συσκευή ή ακόμα και μια πυρκαγιά.

Δώστε λοιπόν την απαιτούμενη σημασία στα σημάδια που σας δίνονται από το ίδιο σας το σπίτι. Μην επιχειρείτε να διορθώσετε προβλήματα του ηλεκτρολογικού πίνακα μόνοι σας για να μείνετε ασφαλείς και να μην καταλήξετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα αργότερα.

Εμπιστευτείτε τους ηλεκτρολόγους του 24gr.gr και απολαύστε τις υπηρεσίες μας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Δείτε περισσότερα για ηλεκτρολόγοι Αθήνα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button