6-diy-ydraulika-lathi

Όλοι αγαπούν δημιουργούν και να επισκευάζουν, τροποποιούν διάφορες κατασκευές και εργασίες. Μέχρι, φυσικά, κάτι πάει τρομερά λάθος. Ενώ δεν είναι κακό να κάνετε μια προσπάθεια να διορθώσετε τα μικρά υδραυλικά προβλήματα, πολλοί κάνουν μικρά, αλλά κρίσιμα λάθη που μπορεί να καταλήξουν να τους κοστίσει πολλά χρήματα. Εδώ είναι 6 υδραυλικά λάθη DIY ο υδραυλικός συναντά σε τακτική βάση.

1. Λάθος τοποθέτηση τουαλέτας

Η αντικατάσταση της τουαλέτας μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό έργο, και συνήθως δεν παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Με την προϋπόθεση ότι θα θυμηθείτε να κλείσετε τις γραμμές νερού και αδειάστε το νερό που υπάρχει ήδη στην τουαλέτα. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί η νέα τουαλέτα να μην ταιριάζει στο χώρο που βρισκόταν η παλιά τουαλέτα.

Η μέτρηση που καθορίζει την απόσταση από τον τοίχο μέχρι το σημείο στο δαπέδου που θα τοποθετηθεί η τουαλέτα είναι καίρια. Τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ένα σωλήνα αποχέτευσης με διάμετρο 30 εκατοστών, αλλά στα παλαιότερα σπίτια θα μπορούσε να κυμαίνεται από 25 έως 35 εκατοστά. Αν δεν μπορείτε να βρείτε μια τουαλέτα κατάλληλη γι’ αυτό το χώρο, θα πρέπει να μετακινήσετε την αποχέτευση.

Μια μικρή συμβουλή : σημειώστε το σχήμα και τη διάμετρο της σωλήνας πριν αγοράσετε μια νέα τουαλέτα.

2. Λάθος κλίση στη τοποθέτηση των πλακιδίων στο μπάνιο

Ενώ υπάρχουν σίγουρα πολλές τεχνολογικές καινοτομίες στη βιομηχανία υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι κατά βάση βασίζονται στη βαρύτητα. Όταν το νερό δεν μπορεί να ρέει προς τα κάτω, κάθεται και λιμνάζει, δίνοντας μια εστία ανάπτυξης μούχλας, και βακτηριδίων.

Ένα τυπικό πάτωμα ντους θα πρέπει να είναι επικλινές σε γωνία 4 τοις εκατό. Μείωση περίπου 1 εκατοστού για κάθε 30 εκατοστά από τον τοίχο στην αποχέτευση. Παραλείποντας αυτήν τη κλίση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αργότερα.

3. Ασυμφωνία σωλήνων

Τα σύγχρονα υδραυλικά συστήματα χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα υλικών για σωληνώσεις. Από γαλβανισμένο ατσάλι μέχρι χαλκό και ορείχαλκο, πλαστικό και όλα τα ενδιάμεσα που μπορεί να μπερδέψουν κάποιον επίδοξο DIY. Μερικοί από αυτούς τους σωλήνες μπορούν να ενωθούν με τη χρήση εξειδικευμένων συνδέσεων, αν και αυτό είναι πολύ σπάνιο αποτελεί πάντα κίνδυνο διαρροής.

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ασχοληθούν μόνοι τους με τέτοιες εργασίες αποφασίζουν να ενώσουν τα κενά με ταινία ή σιλικόνη. Οι περισσότεροι υδραυλικοί έχουν τουλάχιστον μία ή δύο ιστορίες τρόμου σχετικά με την εύρεση προβλημάτων όπως μια διαρροή σωλήνα κάτω από ένα νεροχύτη ή την εύρεση αυτοσχέδιων συνδέσεων που απέτυχαν κάπου πίσω από τη γυψοσανίδα.

Μια μικρή συμβουλή : εκτός και αν δεν έχετε απολύτως καμία άλλη επιλογή, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε απλά τους παλιούς σωλήνες αντί να προσπαθήσετε να τους συνδέσετε με ένα διαφορετικό είδος σωλήνα.

4. Συνδέσεις πολύ σφικτές

Οι περισσότεροι ξέρουν ότι οι υδραυλικές συνδέσεις πρέπει να είναι υδατοστεγές. Αυτό που μπορεί να μην σκέφτονται είναι το πώς οι περισσότερες συνδέσεις είναι από μόνες τους στεγανές, έτσι ώστε να μη χρειάζεται περισσότερο σφίξιμο. Συχνά αυτό μπορεί πραγματικά να βλάψει τα εξαρτήματα και να σπάσει τα ελαστικά ή πλαστικά σημεία καθιστώντας τη σύνδεση άχρηστη.

Ενώ οι συνδέσεις πρέπει πάντα να είναι άνετες, μην προσπαθήσετε να επιβάλετε κάτι πέρα από αυτό το σημείο. Ακόμη και αν η σύσφιξη δεν προκαλεί ζημιές, μπορεί να προκαλέσει τεράστιους πονοκεφάλους για όποιον πρέπει να αντικαταστήσει το εξοπλισμό στο μέλλον. Προσπαθώντας να χαλαρώσετε μια πολύ σφιγμένη σύνδεση μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά, μερικές φορές χτυπώντας το σωλήνα ή να φτάσετε στο σημείο να κόψετε το σωλήνα.

5. Ξεχνώντας πώς τα πράγματα πάνε ξανά μαζί

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής προφύλαξη, αλλά μπορεί να είναι πολύ εύκολο να ξεχάσετε πώς συναρμολογείτε η παγίδα αποχέτευσης όταν τα κομμάτια είναι διασκορπισμένα σε όλο το πάτωμα της κουζίνας σας. Τα καινούργια είδη υδραυλικών συστημάτων συνοδεύονται με οδηγίες ή τουλάχιστον μια εικόνα που πρέπει να ακολουθήσετε και να το έχετε σημείο αναφοράς όταν έρθει η ώρα να το συναρμολογήσετε.

Μια μικρή συμβουλή : τραβήξτε μια φωτογραφία πριν ξεκινήσετε τις αλλαγές των υδραυλικών σας, μπορεί να είναι αρκετή για να σας σώσει αργότερα.

6. Υπερχρήση καθαριστικών προϊόντων

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην εκκαθάριση πολύ μικρών αποφράξεων, αλλά συχνά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα καθαριστικά μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στους σωλήνες με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιώντας συνέχεια τα χημικά, μπορούν να συσσωρευτούν γύρω, δημιουργώντας ένα τοξικό περιβαλλον για όποιον έρθει σε επαφή. Ακόμα χειρότερα, οι αναθυμιάσεις από αυτά τα χημικά μπορούν να επιστρέψουν στην αποχέτευση για να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Όταν έχετε μια φραγμένη αποχέτευση, είναι καλύτερο να βασίζεστε σε φυσικά καθαριστικά όπως ξύδι, αλάτι, μαγειρική σόδα και ζεστό νερό. Εάν το φράξιμο επιμένει, χρησιμοποιήστε μια βεντούζα ή ένα φίδι αποστράγγισης για να αφαιρέσετε την απόφραξη. Σε περίπτωση που και οι δύο αυτές μέθοδοι αποδειχθούν αναποτελεσματικές, είναι καιρός να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Ενώ πολλά υδραυλικά έργα φαίνονται εύκολα, συχνά καταλήγουν σε πιο περίπλοκες και δύσκολες επιχειρήσεις. Μπορείτε πάντα να στραφείτε σε έναν έμπειρο επαγγελματία υδραυλικό για να βεβαιωθείτε ότι η εργασία θα γίνει σωστά.

Περιοχές Αποφράξεων σε όλη την Αθήνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button