ilektroplixia-symvoyles-gia-na-apofygete-thn-ilektroplixia-ilektrologoi-athina-1

Ηλεκτροπληξία: συμβουλές για να αποφύγετε την ηλεκτροπληξία

Οι ηλεκτρολογικές βλάβες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αργά ή γρήγορα όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις. Ανεξάρτητα με το πόσο καινούργια ή παλιά είναι η οικοδομή στην οποία διαμένετε, ή ακόμη και ανεξάρτητα από το πόσο καινούργιες ή παλιές είναι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποια πιθανή βλάβη.

Πολλοί από εμάς έχουμε την αυτοπεποίθηση πως μπορεί να καταφέρουμε τα πάντα, για τον λόγο αυτό όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα με κάποια ηλεκτρολογική συσκευή, κάποια πρίζα ή οτιδήποτε άλλο, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς από το να βάλουμε το χεράκι μας.

Οι ειδικοί ηλεκτρολόγοι της εταιρείας τεχνικών 24gr μας προτείνουν κάποιες βασικές συμβουλές τις οποίες θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας προτού μπούμε στην διαδικασία να αναλάβουμε οποιοδήποτε ηλεκτρολογικό έλεγχο ή επισκευή.

1. Μην χρησιμοποιείς κάποια ηλεκτρική συσκευή με τα χέρια βρεγμένα

Όχι δεν είναι καθόλου τυχαίο που η μαμά σου συνήθιζε να σου φωνάζει αυτόν τον κανόνα κατά την διάρκεια των παιδικών σου χρόνων. Ρεύμα και νερό είναι ένας πάρα πολύ κακός συνδυασμός που δεν θα ήθελες να αντικρίσεις.

Γι αυτό λοιπόν καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση ηλεκτρικών συσκευών στο μπάνιο καθώς ακόμη και η υγρασία που αιωρείται στην ατμόσφαιρα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. Ισχύει επίσης ότι μετά το μπάνιο το σώμα μας είναι ακόμη καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού.

Επίσης αν για κάποιο λόγο έχει πέσει νερό πάνω σε μία ηλεκτρική συσκευή μην την βάλεις στην πρίζα προτού ελεγχθεί από κάποιον ηλεκτρολόγο.

2. Πρόσεχε τις πρίζες που έχουν αποκολληθεί

Αν κάποια πρίζα από το σπίτι σου έχει φύγει από την θέση της και συνεχίζεις να την χρησιμοποιείς κάνεις ένα πάρα πολύ μεγάλο και επικίνδυνο λάθος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις κάποιον ειδικό ηλεκτρολόγο.

3. Μην κάνεις κατάχρηση στα πολύπριζα

Είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να συνδέουμε πολλές συσκευές, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα, στο ίδιο πολύπριζο. Οπότε καλό θα είναι να φυλάμε τα ρούχα μας αν θέλουμε να τα έχουμε όχι μόνο μισά αλλά και ολόκληρα.

Στην περίπτωση που αισθανθείς κάποια έντονη δυσοσμία καμένου ή δεις σπίθες να πετάγονται από κάποια πρίζα ή κάποια συσκευή κάλεσε αμέσως ηλεκτρολόγο. Ακόμη οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα συστήνουν να λαμβάνεις όλα τα προστατευτικά μέτρα και να καλύπτεις τις πρίζες στο σπίτι σου όταν έχεις μικρά παιδιά να κυκλοφορούν στον χώρο.

Επίσης, ειδικά την περίοδο του χειμώνα, είναι καλό να προσέχουμε που απλώνουμε τα χαλιά και τις μοκέτες. Αν καλύψουμε ένα πολύπριζο μπορεί να προκαλέσουμε μέχρι και πυρκαγιά.

4. Πρόσεχε τις ηλεκτρικές συσκευές

Θα πρέπει να φροντίσετε έτσι ώστε οι ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας χρησιμοποιούνται και συντηρούνται σωστά και από τους κατάλληλους ειδικούς. Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να απομακρύνετε από την πρίζα μία συσκευή την οποία δεν χρησιμοποιείτε.

5. Κάντε συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Αn φροντίσετε να κάνετε τακτική συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ο ειδικός που θα σας επισκεφτεί θα μπορεί να δει αν κάτι πάει στραβά και να το διορθώσει προτού τα πράγματα προχωρήσουν και λάβουν μεγαλύτερη έκταση. Δεν είναι καθόλου τυχαία η φράση πως η πρόληψη είναι καλύτερη από όλες τις θεραπείες και βρίσκει εφαρμογή σε κάθε φάση της καθημερινότητάς μας.

Η εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί Αθήνα διαθέτει πάνω από 40 ειδικότητες τεχνικών οι οποίοι είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα και μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για ηλεκτρολογικές βλάβες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button