anakainisi-spitiou

Τι να προσέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού όταν βρίσκεται σε ενοίκιο

Μετακομίσατε σε νέο σπίτι; Συγχαρητήρια!

Αν πρόκειται για ιδιοκτησία, για ένα σπίτι δηλαδή που θα μείνετε καιρό και όχι για ένα μεμονωμένο διάστημα, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε κάθε είδους αλλαγή ή ανακαίνιση. Αν από την άλλη θέλετε να κάνετε ανακαίνιση σπιτιού όταν αυτό βρίσκεται σε ενοίκιο, τότε οι ελευθερίες σας στις αλλαγές περιορίζονται ανάλογα με το συμβόλαιο που έχετε υπογράψει. Οπότε, για κάθε αλλαγή πρέπει να το συμβουλευτείς και φυσικά να πάρετε την έγκριση του ιδιοκτήτη!

Παρακάτω θα δούμε που μπορούμε να επέμβουμε σε ένα σπίτι στο ενοίκιο.

Ανακαίνιση χώρων

Για τους εξωτερικούς χώρους της οικίας σας, αν πρόκειται για πολυκατοικία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους όρους του καταστατικού τους οποίους υποχρεωτικά, πρέπει να ακολουθήσετε. Στον εσωτερικό χώρο, υπάρχει περισσότερη άνεση στην ανακαίνιση του χώρου καθώς μπορείτε να αλλάξετε περισσότερα πράγματα, όπως για παράδειγμα το χρώμα των τοίχων και πορτών της οικίας.

Όταν βρίσκεσαι σε έναν νέο χώρο, το πρώτο πράγμα που προσέχετε, είναι η ασφάλειά του. Οπότε από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε είναι η παλιά πόρτα εξόδου. Αντικαταστήστε την με μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, για να είστε πάντα σίγουροι για την ασφάλεια του σπιτιού σας και των αγαπημένων σας προσώπων. Για επιπλέον ασφάλεια μπορείτε να τοποθετήσετε συστήματα αυτοματισμού και ασφαλείας για για μέγιστη αποτελεσματικότητα στην ασφάλεια του χώρου σας.

Άλλες αλλαγές που μπορούν να διαμορφώσουν το χώρο σας, είναι η τοποθέτηση νέων παραθύρων και λοιπών κουφωμάτων, η αλλαγή των κουρτινών σε στόρια στόρια και άλλα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη διαρρύθμιση κάποιων από τους εσωτερικούς χώρους, ώστε να έρθει στα μέτρα σας,  χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο υλικό το οποίο δε θα σας κοστίσει πολύ, αυτό της γυψοσανίδας.

Ανακαίνιση σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Πριν μπείτε σε έναν ενοικιαζόμενο χώρο, θα πρέπει να έχετε κάνει έλεγχο για την ορθότητα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση που διαπιστώσατε κάποιου είδους πρόβλημα, θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τον ιδιοκτήτη και να επισκευαστεί.

Ξεκινήστε από τις βλάβες για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να διαμορφώνετε έναν χώρο, όπως τον ονειρευτήκατε. Αλλάξτε τους λαμπτήρες με αντίστοιχους εξοικονόμησης ενέργειας και ενημερωθείτε αν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νυχτερινό ρεύμα για περισσότερη οικονομία. Απαραίτητη πινελιά στα ηλεκτρολογικά σας είναι η αγορά νέων φωτιστικών που είναι στο γούστο σας.  Μια μικρή αλλαγή που δε χρειάζεται να πάρετε κάποιου είδους άδεια, αλλά θα σας αλλάξει όλη την αισθητική και τον αέρα που αποπνέει το νέο σας οίκημα.

Ανακαίνιση στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του νέου σας σπιτιού

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι προτού μπείτε στο νέο σας σπίτι, έχετε ελέγξει ότι δεν υπάρχει κάποιο υδραυλικό πρόβλημα ή διαρροή και, αν υπήρχε, έχει ήδη καταγραφεί και ο ιδιοκτήτης είναι γνώστης και έχει αποδεχτεί τη βλάβη.

Πρώτο σας μέλημα είναι η επισκευή των βλαβών και ειδικά, τυχόν υδραυλικές διαρροές που συνήθως αυτές προέρχονται από το καζανάκι ή χαλασμένες μπαταρίες βρύσης. Έπειτα μπορείτε να τοποθετήσετε μπαταρίες βρύσης στο μπάνιο και το ντουζ της επιλογής σας και νέο καζανάκι διπλής ροής για εξοικονόμηση νερού και χρημάτων.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να κάνετε ανακαίνιση στις υδραυλικές εγκαταστάσεις σας και να τοποθετήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα ή boiler, ειδικά σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο, στον οποίο χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη οικονομία.

Ανακαίνιση σπιτιού κόστος

Εφόσον το σπίτι που θα μείνετε δεν είναι ιδιοκτησία σας, καλό είναι να μην κάνετε μεγάλες και πολυέξοδες αλλαγές. Με τις επιλογές που σας δώσαμε μπορείτε να βρείτε οικονομικές λύσεις, εξασφαλίζοντας ποιότητα ζωής και οικονομία, με έξυπνες κινήσεις.

Αν ασχολείστε με μικρομαστορέματα, οι περισσότερες αλλαγές μπορούν να καλυφτούν από εσάς. Υπάρχει επίσης πιθανότητα, το συνολικό κόστος ή μέρος αυτού για τις αλλαγές, να καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη, καθώς το σπίτι αποκτά μεγαλύτερη αξία μετά από μια ανακαίνιση.

Για περισσότερη ευκολία και σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά, είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν ειδικό τεχνικό για την ανακαίνιση χώρων, για επισκευές και λοιπές εγκαταστάσεις. Οι 24 ώρες τεχνικοί βρίσκονται δίπλα σας όλο το εικοσιτετράωρο για να αναλάβουν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις   ή τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, σε όλη την Αθήνα. Όταν είστε σε ένα νέο σπίτι θέλετε να τελειώσετε γρήγορα με τις διαδικασίες για να απολαύσετε το νέο σας απόκτημα. Τηλεφωνήστε στους ειδικούς και έμπειρους τεχνικούς του 24gr και θα έρθουν σύντομα στο χώρο σας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες πρωί ή βράδυ, όποια ώρα το ζητήσετε και σας εγγυώνται άριστης ποιότητας αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα για ανακαίνιση σπιτιού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button