pws-na-kanete-egkatastash-nova-monoi-sas

Πώς να κάνετε εγκατάσταση Nova μόνοι σας

Ανυπομονείτε για εγκατάσταση Nova; Σας έχουμε τη λύση! Αρχικά θα πρέπει να σας πούμε ότι το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό τεχνικό για εγκατάσταση Νova, αλλά αν επιμένετε, προσδεθείτε.

Είστε ψυχολογικά έτοιμοι για μια εγκατάσταση Νοva, όμως έχετε τα απαραίτητα σύνεργα; Παρακάτω θα δούμε τί χρειάζεται να έχετε μαζί σας για μια σωστή εγκατάσταση:

 • Ο αποκωδικοποιητής. Σας δίνεται με κάθε πακέτο Νοva που αγοράζετε
 • Η κάρτα Nova. Θα τη βρείτε μέσα στο κουτί του αποκωδικοποιητή σε ξεχωριστή πλαστική συσκευασία.
 • Το δορυφορικό πιάτο. Σας το δίνουνε επίσης με κάθε σας σύνδεση, μαζί με βίδες και στηρικτικά για την τοποθέτησή του
 • Το Δορυφορικό καλώδιο. Θα το δείτε να το έχουνε στην ίδια συσκευασία με το δορυφορικό πιάτο
 • 4 βίσματα τύπου “twist-on”
 • το LNB. Θα το βρείτε στη συσκευασία με το δορυφορικό πιάτο
 • Ένα αναλογικό πεδιόμετρο
 • Μία πυξίδα
 • Ένα φίλο ή συγγενή που θα χρειαστείτε για βοηθό
 • Έναν ασύρματο ή κινητό τηλέφωνο που σας βοηθάει στην επικοινωνία με το βοηθό σας

Αν συγκεντρώσατε τα παραπάνω, τότε είστε έτοιμοι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης Νοva. Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς τεχνικούς για εγκατάσταση Νοva, στην Αθήνα.

Ξεκινώντας την εγκατάσταση της Nova

Πρώτη σας κίνηση είναι να βρείτε το κατάλληλο σημείο, στο οποίο θα τοποθετήσετε το δορυφορικό πιάτο. Η κεραία θα πρέπει να είναι σε ψηλό κατά προτίμηση σημείο (παράδειγμα η ταράτσα μιας πολυκατοικίας), και να μην παρεμβάλλεται από κτήρια, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή της κεραίας με το δορυφόρο.

Το σημείο που βρήκατε, θα πρέπει να είναι παράλληλα σε σχετικά κοντινή απόσταση με τον αποκωδικοποιητή, ώστε να αποφύγουμε τις μεγάλες απώλειες λόγου μήκους του καλωδίου. Αφού βρήκατε την τοποθεσία που θα εγκατασταθεί η κεραία, τότε απλώστε το καλώδιο. Στην μία άκρη του καλωδίου, στην πλευρά του αποκωδικοποιητή, μπορείτε να τοποθετήσετε το βίσμα τύπου Twist-On. Στην άλλη άκρη του καλωδίου μην κάνετε ακόμα τίποτα, μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η θέση της κεραίας και η τοποθέτηση της.

Σε δεύτερη φάση, θα ασχοληθούμε με την εγκατάσταση του δορυφορικού πιάτου, η οποία πρέπει να γίνει σε σημείο όπου υπάρχει ανοιχτός ορίζοντας Νοτιοανατολικά, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στο σήμα που λαμβάνετε. Συμβουλευτείτε το σχέδιο που βρίσκεται μέσα στο κουτί και πάρτε κοντά σας ένα σταυροκατσάβιδο, ένα γαλλικό κλειδί, τρυπάνι, αρίδα τσιμέντου και βίδες συνοδευόμενα από πλαστικά ούπα (συμβουλευτείτε το κατάστημα για το μέγεθος και την ποσότητα).

Έπειτα, συναρμολογήστε την κεραία σύμφωνα με το σχέδιο, αλλά μη σφίξετε μέχρι τέρμα το σημείο Γ, για να μπορέσει να το ρυθμίσετε αργότερα. Αν έχετε μέρος για να στηρίξετε τον ιστό τότε μπορείτε να το κάνετε απλά με δυο “δαγκάνες”. Σφιξτε τον σωλήνά του πιάτου σφιχτά πάνω στο κάγκελο, ώστε να είναι ασφαλισμένο για να αντέχει ακίνητο, στα φυσικά φαινόμενα. Στο σχέδιο που βρίσκεται μέσα στο κουτί με το πιάτο, υπάρχουν σχέδια για τον τρόπο τοποθέτησης, σε περίπτωση που δεν έχετε μέρος να στηρίξετε τον ιστό. Τοποθετήστε το LNB στο σημείο “Γ” . Ρυθμίστε  την κλίση του πιάτου, στις 45 μοίρες περίπου.

Επιστρέφουμε στο καλώδιο, το οποίο πρέπει να φτάνει ακριβώς μέχρι το LNB συν ένα επιπλέον μέτρο για ασφάλεια. Κόψτε το και τοποθετήστε στο άκρο του το Twist-On βίσμα, όπως στην αρχή.

Ρύθμιση της κατεύθυνσης δορυφορικού πιάτου

Στο στάδιο ρύθμισης του δορυφορικού πιάτου, απαιτείται μέγιστη ακρίβεια για να μπορέσουμε να στοχεύσουμε σε δορυφόρο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 36000Km πάνω από τον ισημερινό! Αυτό σημαίνει ότι το δορυφορικό πιάτο πρέπει να έχει κλίση γύρω στις 44.6° προς τον ουρανό και η κατεύθυνση του πιάτου πρέπει να είναι περίπου 197° από τον Βορά. Συμβουλευτείτε την πυξίδα για να ελέγξετε τις μοίρες που θα πρέπει να είναι το πιάτο για τη σύνδεσή σας και ταυτόχρονα στρέψτε το LNB της κεραίας ώστε να βρίσκεται εντός της νοητής επέκτασης του δείχτη της πυξίδας.

Το μόνο που απομένει είναι η μικρομετρική ρύθμιση ώστε να επιτύχετε ακριβώς τον δορυφόρο. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πεδιόμετρο, τον αποκωδικοποιητή και έναν άνθρωπο. Δείτε τα βήματα:

 1. Σε ένα κομμάτι καλώδιο (περίπου 2m.) που σας έχει περισσέψει τοποθετήστε δυο βίσματα Twist-On και συνδέστε το ένα άκρο του στον ακροδέκτη που βρίσκεται πάνω στο πεδιόμετρο και γράφει συνήθως “to LNB” και το άλλο άκρο, στο LNB.
 2. Συνδέστε την άκρη του καλωδίου που φτάνει στην κεραία με τον άλλο ακροδέκτη του πεδιομέτρου που γράφει “to Rec.”.
 3. Συνδέστε τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα, βάλτε την κάρτα και συνδέστε το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας.
 4. Ανοίξτε το δέκτη
 5. Περιηγηθείτε στο menu της Nova και μεταφερθείτε στο σημείο: Μενου –> Ρυθμίσεις –> Εγκατάσταση (κωδικός 1234) –> Ανίχνευση Σήματος. Η οθόνη σας δείχνει τις στάθμες του σήματος που λαμβάνετε. Η στάθμη του σήματος και η ακρίβεια του σήματος θα πρέπει να είναι πάνω από 85% για να είναι σχεδόν τέλεια η λήψη.
 6. Τοποθετήστε τον άνθρωπο σας μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθεί τις στάθμες και εσείς ανεβείτε στο σημείο που εγκαταστήσατε το πιάτο.
 7. Ξεβιδώστε ελαφρώς τις βίδες στην κεραία που είναι υπεύθυνες για την περιστροφή και την κλίση προς τον ουρανό και ζητήστε από τον άνθρωπο που βρίσκεται στην τηλεόραση, να σας πει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι στάθμες. Αν είναι μηδέν τότε ξεκινήστε με αργά και με ελαφρές κινήσεις, να “σκανάρετε” τον ουρανό με την κεραία. Ζητείστε από το βοηθό σας να σας πει πότε βλέπει καθαρά για να σταματήστε στο συγκεκριμένο σημείο.
 8. Σκοπός της ρύθμισης με το πεδιόμετρο είναι να φτάσετε στο κατώτερο επίπεδο του περιστροφικού διακόπτη και η βελόνα να δείχνει τέρμα δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πετύχει τον δορυφόρο με ακρίβεια μέτρου! Ρυθμίστε το ποτενσιόμετρο ώστε ο δείκτης να φτάσει κοντά στο μηδέν. Όταν γίνει αυτό κινείστε ελαφρώς, ώστε η βελόνα να φτάσει πάλι στο τέρμα δεξιά. Συνεχίστε ώσπου και το ποτενσιόμετρο να βρίσκεται σχεδόν τέρμα, αν όχι στο τέρμα, αριστερά και ταυτόχρονα ο δείκτης να δείχνει τέρμα δεξιά.
 9. Πηγαίνετε στην τηλεόραση και κάντε σκανάρισμα καναλιών από το Μενού->Ρυθμίσεις –> Τεχνικές Ρυθμίσεις –> Εγκατάσταση (κωδικός 1234) –> Σάρωση Δικτύων. Ολοκληρώνοντας τη σάρωση θα πρέπει να έχετε βρει 11 Μπουκέτα, 4 πάροχους, 180 Υπηρεσίες TV και 20 Υπηρεσίες Radio. Σφίξτε όλες τις βίδες της κεραίας.

Στο τελικό στάδιο, γίνεται ενεργοποίηση του πακέτου, δίνοντας κάποια στοιχεία που θα σας ζητηθούν.

Μιλήστε με τους ειδικούς τεχνικούς για εγκατάσταση Nova στην Αθήνα

Εάν τα καταφέρατε με την εγκατάσταση σας δίνουμε συγχαρητήρια. Αν αντιμετωπίσατε όμως, σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο πρόβλημα, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Οι 24ώρες τεχνικοί για εγκατασταση Νοva, βρίσκονται στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο για να σας λύσει κάθε απορία.

Αν δε θέλετε να ασχοληθείτε καθόλου μόνοι σας και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, απευθυνθείτε στους ειδικούς τεχνικούς για εγκατάσταση Nova της 24gr. Οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας, έρχονται στο χώρο σας και αναλαμβάνουν την εγκατάσταση αλλά και επισκευή της ΝOVA, αν αυτό χρειαστεί. Οι υπηρεσίες της παρέχονται σε ολόκληρη την Αθήνα.

Μην ανησυχείτε για το κόστος των υπηρεσιών μας. Παρόλο που υπηρεσίες μας βελτιώνονται συνέχεια, οι τιμές μας διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα, γεγονός που μας καθιστά αυτόματα στους κορυφαίους στο είδος μας. Οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν τις πιο προσιτές τιμές για να μένουν πάντοτε οι πελάτες μας ικανοποιημένοι.

Βρείτε περισσότερους τεχνικούς στην Αθήνα:

2 Σχόλια. Leave new

 • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΧΩ ΝΟΒΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΔΙΠΙΟΙΤΗ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΜΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ Η ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ?

  Απάντηση
 • Όταν το κάνει ο πελάτης μόνος του να μη ξεχάσει να μου τρυπήσει τη μύτη!!

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button