7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η εύρεση τρόπων μείωσης του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι μία αναζήτηση που απασχολεί χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες την σημερινή εποχή! Πέρα από τις υψηλές εισφορές δεν είναι λίγες και οι φορές που ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και καταστημάτων διαμαρτύρονται πως η κατανάλωση ρεύματος που αντικατοπτρίζεται στον λογαριασμό του ρεύματος που κρατάνε στα χέρια τους δεν συμφωνεί με αυτή που οι ίδιοι θεωρούν πως έχουν κάνει.

Οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα μας εμπιστεύονται πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι αμφιβολίες των συγκεκριμένων ανθρώπων επιβραβεύονται και μας δίνουν τις συμβουλές τους έτσι ώστε να είμαστε υποψιασμένοι και σε θέση να δράσουμε άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

1 Εάν είναι καλοκαίρι και ζεσταίνεστε χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα 

Ο ανεμιστήρας σε βοηθάει να αποφεύγεις την άσκοπη χρήση του κλιματιστικού το καλοκαίρι. Γνώριζες ότι μπορεί να σε βοηθήσει και το χειμώνα να ζεσταθείς πιο οικονομικά; Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν και δεύτερη λειτουργία για το χειμώνα.

2 Χρησιμοποιείστε ηλιακό θερμοσίφωνα

Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς όσο μπορείς την παρουσία του ήλιου για να ζεστάνεις το σπίτι. Άφησε ανοιχτά τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες που κοιτάνε στη νότια πλευρά για να επιτρέψεις στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει στους εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, κλείσε καλά τα παραθυρόφυλλα το βράδυ ιδιαίτερα αυτά που κοιτάνε βόρεια ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις διαρροές θερμότητας.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, προσπάθησε να αγοράσεις ηλιακό θερμοσίφωνα για ζεστό νερό. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας και τα κλιματιστικά, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνεις. Ένας ηλιακός μπορεί να σου εξοικονομήσει 150-180 € ετησίως. Όσο βέβαια αυξάνει το ρεύμα, τόσο περισσότερο θα αυξάνει το όφελος και ο χρόνος απόσβεσης της αγοράς.

3 Πλύντε τα ρούχα σας με τα μισά χρήματα

Γνώριζες ότι περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μία πλύση είναι για να ζεστάνει το νερό; Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30°C ή και κρύο νερό, μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερο από 50% ηλεκτρικό ρεύμα ανά πλύση, σε σχέση με υψηλές θερμοκρασίες.

Και αν ψάχνεις τώρα να αγοράσεις πλυντήριο, προτίμησε το κλασσικό πλυντήριο με την πόρτα μπροστά και όχι με την πόρτα από πάνω, αφού αυτά τα μοντέλα συνήθως καταναλώνουν τη διπλάσια ενέργεια και νερό. Εννοείται ψάξε για μοντέλο με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση.

4 Μαγειρέψτε έξυπνα

Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύεις είναι σε χαμηλή φωτιά αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Όταν το φαγητό βράσει, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το να σιγοβράζει μέχρι να γίνει, βασικά έτσι θα βγει και πιο νόστιμο.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βραστήρα για να βράσεις το νερό που θα χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα, αντί για να περιμένεις να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ο βραστήρας θα βράσει το νερό σχεδόν δυο μισή φορές πιο αποδοτικά από το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας εξοικονομώντας μας χρήματα.

5 Κάντε έλεγχο για ρευματοκλοπές

Στην εποχή που ζούμε δεν είναι καθόλου απίθανο το ενδεχόμενο να έχετε πέσει θύμα ρευματοκλοπής.

Ίσως κι εσείς οι ίδιοι σκέφτεστε το ίδιο εάν σύμφωνα με τα προσωπικά σας κριτήρια ο λογαριασμός του ρεύματος φαίνεται να είναι πολύ πιο υψηλός από την κατανάλωση που ενδεχομένως έχετε κάνει στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας!

Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να καλέσετε κάποιον από τους ειδικούς ηλεκτρολόγους στην Αθήνα ο οποίος θα διερευνήσει τον χώρο σας και θα εντοπίσει τυχόν συνδεσμολογίες που οδηγούν το ρεύμα από το ρολόι της ΔΕΗ στο σπίτι σας και σε άλλους οικιακούς ή μη χώρους.

6 Έξυπνος φωτισμός

Κάθε παλιά λάμπα πυρακτώσεως 100W που αντικαθιστάς με μία εξοικονόμησης ενέργειας αντίστοιχης φωτεινότητας, γλυτώνεις περίπου 30-40 € το χρόνο. Ακόμα καλύτερα, προτίμησε μία λάμπα LED. Η διαφορά στην εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, ενώ η διάρκεια ζωής τους πιθανότατα μπορεί να ξεπεράσει και τα δέκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σβήνουμε πάντα τα φώτα όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο και γενικότερα αποφεύγουμε τον υπερβολικό φωτισμό.

7. Κλείνετε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρειάζεστε

Τέλος, μην ξεχνάς να κλείνεις την τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητή, το ρούτερ, το desktop ή το laptop και γενικά όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη, ούτε σε stand by, ή ακόμα καλύτερα βγάλε τις από την πρίζα.

Επειδή βέβαια δεν είναι και το πιο πρακτικό πράγμα στον κόσμο να βάζει και να βγάζει κανείς από την πρίζα 5-6 συσκευές δυο φορές την ημέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύπριζο με διακόπτη και να ενώσουμε εκεί όσες περισσότερες συσκευές μπορούμε.

Αντιμετωπίστε την διαρροή ρεύματος από τις ηλεκτρικές συσκευές

Πολλές φορές συμβαίνει κάποια ή κάποιες από τις συσκευές που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας να έχει χαλάσει και η βλάβη αυτή να έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος η οποία με την σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε έναν αυξημένο λογαριασμό ΔΕΗ.

Εάν δεν είστε ηλεκτρολόγος είναι πάρα πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να εντοπίσετε και εν συνεχεία να αντιμετωπίσετε αυτή την διαρροή ρεύματος. Η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική λύση γι αυτή την περίπτωση είναι να καλέσετε κάποιον εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Η εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί 24texnikoi είναι στην διάθεσή σας έτσι ώστε να σας εξυπηρετήσουν σε όλα τα τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζετε στο σπίτι σας την ώρα και τη στιγμή που θα χρειαστείτε βοήθεια.

Μέσα στις 40 ειδικότητες τεχνικών που διαθέτει η εταιρεία μας είναι και οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα οι οποίοι αποτελούν και την βοήθεια που χρειάζεστε εάν αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να ελέγξετε τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές βλάβες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button