ΜΥΡΙΖΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Γιατί μυρίζει ο ηλεκτρολογικός πίνακας; 

Όλα τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις έρχονται κάποιες φορές αντιμέτωποι με διάφορες ηλεκτρολογικές βλάβες. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν μία συσκευή που έχει καεί ή μια λάμπα, ίσως μια χαλαρή πρίζα ή έναν χαλασμένο θερμοσίφωνα.

Ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και επικίνδυνα ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι και ένας χαλασμένος ηλεκτρολογικός πίνακας. Εάν ο λόγος που διαβάζεις αυτό το άρθρο είναι γιατί είσαι αντιμέτωπος με ένα τέτοιο πρόβλημα και δεν ξέρεις τι κάνεις τότε αρχικά πρέπει να σου πούμε να χαλαρώσεις και έπειτα μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις τις σχετικές συμβουλές μας.

Ο ηλεκτρολογικός πίνακας μυρίζει ψαρίλα

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το ηλεκτρολογικός πίνακας όταν είναι χαλασμένος έχει μια μυρωδιά χαλασμένου ψαριού. Γι αυτό θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι έτσι ώστε εάν σας τύχει κάτι αντίστοιχο σε μέρα που δεν έχετε ψάρια στο σπίτι σας τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Από που έρχεται η μυρωδιά καμένου;

Εάν αυτή η χαρακτηριστική μυρωδιά που αναφέραμε παραπάνω φαίνεται να έχει την πηγή της σε κάποια ηλεκτρική συσκευή ή σε κάποια πρίζα τότε το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε την συσκευή από την πρίζα.

Στην περίπτωση που βεβαιωθείτε πως η πηγή της δυσοσμίας είναι ο ηλεκτρικός πίνακας τότε θα πρέπει να σβήσετε όλα τα φώτα και να απομακρύνεται οποιαδήποτε συσκευή καταναλώνει ρεύμα.

Σε ποια βλάβη οφείλεται η άσχημη μυρωδιά στον ηλεκτρικό πίνακα;

Ενδεχομένως αυτό που συνέβει στον ηλεκτρολογικό πίνακα είναι να υπερθερμάνθηκε κάποιο καλώδιο ή να υπερθερμάνθηκε κάποια ασφάλεια.

Πως να διορθώσω μια βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα;

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε ένα αντίστοιχο πρόβλημα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο και να σταματήσετε την όποια κατανάλωση ρεύματος μέχρις ότου ο ειδικός τεχνικός να έρθει στο σπίτι σας να να αναλάβει την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Εάν δεν είστε έμπειρος γνώστης του αντικειμένου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να δοκιμάσετε να ακολουθήσετε την συμβουλή που σας έδωσε κάποιος φίλος ή κάποια βήματα που σας πρότεινε κάποιος μέσα από το Internet. Το ρεύμα είναι ένας αόρατος σύμμαχος που μπορεί να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο εχθρό.

Καλέστε ηλεκτρολόγο τώρα

Ακόμη και στην περίπτωση που η μυρωδιά έχει ελαττωθεί ή και εξαφανιστεί το καλύτερο είναι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού ή της επιχείρησης σας να ελεγχθούν από κάποιον ειδικό ηλεκτρολόγο. Εκείνος θα εντοπίσει το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι.

Ο ιδανικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο. Η εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί 24gr είναι στην διάθεσή σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και διαθέτει περισσότερες από 40 ειδικότητες τεχνικών μέσα στις οποίες είναι και οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τις τεχνικές βλάβες:

1 Σχόλιο. Leave new

  • Δημητρης Παπ.
    7 Μαΐου, 2019 9:59 μμ

    Ο ηλεκτρικός πίνακας μυριζει οπως περιγραψατε στο άρθρο σας. Ξεκινησε πριν 2 – 3 χρόνια και λίγο μετα αφου αλλαξαμε θερμοσιφωνα. Φωναξα τοτε ηλεκτρολογο αλλα δεν εβρισκε τίποτα. Απο τοτε σταματησε μερικους μηνες και μετσ ξαναρχισε.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button