Γιατί έχετε χαμηλή πίεση νερού

Γιατί έχετε χαμηλή πίεση νερού;

Η πίεση του νερού μπορεί να καθορίσει πόσο βολικά μπορείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να είναι εκνευριστικό να έχετε χαμηλή πίεση νερού στο ντους και στις βρύσες σας. Οι υδραυλικοί του 24.gr μπορούν να βρουν την αιτία και να λύσουν το πρόβλημα άμεσα και οικονομικά!

Μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό, καθώς δεν θα μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά αποτελεσματικά. Θα ήταν δύσκολο να πλύνετε τα πιάτα, να ποτίσετε τον κήπο σας, να κάνετε ένα χαλαρωτικό ντους ή μπάνιο. Ο εντοπισμός των των προβλημάτων που σχετίζονται με το υδραυλικό σύστημα μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε πρόβλημα χαμηλής πίεσης νερού.

Ελαττωματική βρύση

Η ελαττωματική βρύση είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλεί χαμηλή πίεση νερού. Με την πάροδο του χρόνου, η βρύση σας μπορεί να φραχθεί από βρωμιά και σκουριά. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα του νερού και το μειώνει σε μεγάλο βαθμό.

Για να ελέγξετε αν αυτή είναι η κύρια αιτία χαμηλής πίεσης νερού, μπορείτε να καθαρίσετε κάθε βρύση του σπιτιού και στη συνέχεια να τις ανοίξετε μία κάθε φορά, για να δείτε ποια είναι η ελαττωματική. Εάν ο σωλήνας της βρύσης σας είναι φραγμένος, τότε πρέπει να τον ξεβουλώσετε αμέσως ή να τον αντικαταστήσετε.

Προβλήματα στις βαλβίδες

Η ροή του νερού στο σπίτι σας καθορίζεται από 2 βαλβίδες. Είναι συνήθως τοποθετημένες, η μια στην τοποθεσία όπου είναι η παροχή ύδρευσης του σπιτιού και η άλλη στον μετρητή του δρόμου αντίστοιχα. Χαμηλή πίεση νερού μπορεί να προκληθεί, επίσης, από κλειστή βαλβίδα.

Εάν ακόμη και μία από τις βαλβίδες δεν είναι ανοιχτή, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει. Βεβαιωθείτε ότι ανοίγετε απαλά χωρίς να ασκείτε δύναμη και να την δουλεύετε μπρος-πίσω για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Βουλωμένοι σωλήνες

Εάν ανακαλύψετε ότι και οι δύο βαλβίδες είναι απόλυτα ανοιχτές και λειτουργούν, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι οι βουλωμένοι σωλήνες. Μην ξεβουλώνετε τους σωλήνες μόνοι σας. Καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να το φροντίσετε. Πρέπει να γίνει σωστά, ώστε να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Την απόφραξη μπορεί να την αναλάβει επαγγελματίας υδραυλικός του 24.gr.

Διαρροή σωλήνα

Οι διαρροές από σωλήνες θα μειώσουν αναγκαστικά την πίεση του νερού. Εάν έχετε μετρητή νερού, μπορείτε να δείτε εάν έχετε διαρροή απενεργοποιώντας όλο το νερό στο σπίτι σας και ελέγχοντας εάν ο μετρητής νερού περιστρέφεται. Εάν ο μετρητής νερού περιστρέφεται μπορεί να έχετε διαρροή. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει διαρροή στο σπίτι σας, επικοινωνήστε με έναν εγκεκριμένο υδραυλικό του 24.gr για συμβουλές.

Διάβρωση σωλήνα

Ορισμένα προβλήματα πίεσης μπορεί να προκληθούν από ελαττωματικούς, κατεστραμμένους σωλήνες και εξαρτήματα διαρροής, όπως η βαλβίδα διακοπής βρύσης. Εάν οι σωλήνες στο σπίτι σας είναι παλιοί, ενδέχεται να διαβρωθούν, περιορίζοντας τη ροή του νερού. Οι υδραυλικοί της εταιρείας μας μπορούν να αναλάβουν την αντικατάσταση ενός διαβρωμένου σωλήνα.

Αποτυχία του ρυθμιστή πίεσης του νερού

Εάν το υδραυλικό σας σύστημα περιλαμβάνει ρυθμιστή πίεσης του νερού, θα ήταν καλό να το ελέγξετε για τυχόν βλάβη που προκαλεί την χαμηλή πίεση του νερού. Λόγω ενός χαλασμένου ρυθμιστή πίεσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την υπερβολική πίεση νερού ή με την ελλιπή πίεση του νερού.

Ίσως να πρέπει να τον αντικαταστήσετε. Καλέστε έναν από τους υδραυλικούς του 24.gr και ζητήστε τους να βρουν τον ρυθμιστή πίεσης του ίδιου μοντέλου και να το φτιάξουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν όλα τα σπίτια ρυθμιστή πίεσης.

Γιατί έχετε χαμηλή πίεση νερού

Εγκατάσταση νέων συσκευών

Μερικές φορές η εγκατάσταση νέων συσκευών όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων ή ντουζιέρες μπορούν να επηρεάσουν την πίεση του νερού σας.  Η διάταξη των σωλήνων νερού στο σπίτι σας μπορεί να μειώσει την πίεση του νερού ή τη ροή του νερού στις βρύσες και στο ντους σας.

Πολλά καινούργια ντους απαιτούν ένα ελάχιστο επίπεδο ροής και πίεσης για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Παλιά υδραυλικά που χρειάζονται αντικατάσταση

Αυτό το ζήτημα εμφανίζεται συνήθως σε παλιά σπίτια και παλιά υδραυλικά συστήματα. Εάν πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι πραγματικά παλιό και δεν έχει συντηρηθεί αρκετά, τότε θα ήταν συνετό να αντικαταστήσετε το ίδιο το υδραυλικό σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι παλιοί σωλήνες έχουν αντικατασταθεί και συνδεθεί με τις παλιές γραμμές λειτουργίας.

Αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά θα επιλύσει τυχόν πιθανά μελλοντικά προβλήματα. Καλέστε έναν πιστοποιημένο υδραυλικό του 24.gr για να ελέγξετε την κύρια γραμμή παροχής νερού. Αυτή είναι η τελευταία λύση στην οποία πρέπει να απευθυνθείτε εάν όλοι οι παραπάνω λόγοι δεν είναι η αιτία του ζητήματος.

Εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε κάποια υδραυλική εργασία στο σπίτι σας, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν οι βαλβίδες διακοπής της βρύσης σας λειτουργούν σωστά, ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε το νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μόλις ολοκληρώσετε την επισκευή, θυμηθείτε να ανοίξετε τις βαλβίδες διακοπής της βρύσης σας, είναι εκπληκτικό πόσο συχνά αυτή η παράλειψη μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την πίεση του νερού;

Αν και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την εταιρεία παροχής νερού ή τους εκπροσώπους της πόλης, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τους σωλήνες σας για να αυξήσετε την πίεση του νερού στο σπίτι σας.

Πάντα σιγουρευόμαστε ότι ξέρουμε τι κάνουμε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε προτού αρχίσουμε να σκάβουμε ή να ξεριζώνουμε τα υδραυλικά σας. Τα άρτια εκπαιδευμένα συνεργεία μας είναι εξοπλισμένα με τα κατάλληλα εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας ώστε να βρούνε τις προβληματικές περιοχές και να τις επιδιορθώσουν.

Ενώ είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να αντικαταστήσουμε τους σωλήνες σας, προσφέρουμε επίσης επανασύνδεση σωλήνων. Η επανατοποθέτηση σωλήνων είναι μια εξαιρετική λύση για σωλήνες με εσωτερικά προβλήματα που δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν πλήρως. Έχουνε χαμηλό κόστος και είναι μια εξαιρετική λύση για το πορτοφόλι σας.

Μπορούμε να βοηθήσουμε με τη χαμηλή πίεση νερού στο σπίτι σας

Η χαμηλή πίεση νερού μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, από το ντους μέχρι τα πιάτα σας. Εάν έχετε κουραστεί να αντιμετωπίζετε χαμηλή ροή, ενημερώστε μας. Όσο νωρίτερα το αντιμετωπίσουμε, τόσο λιγότερο θα εξαπλωθεί η ζημιά και φυσικά τόσο πιο γρήγορα θα απολαμβάνετε ξανά την κανονική σας πίεση νερού.

Είτε θέλετε να μάθετε το λόγο των προβλημάτων της χαμηλής πίεσης νερού, είτε είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα με τα υδραυλικά και αποχετευτικά συστήματα ή εγκαταστάσεις, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Δείτε περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα υδραυλικά του σπιτιού:

1 Σχόλιο. Leave new

  • ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
    31 Αυγούστου, 2021 2:27 μμ

    Καλησπέρα σας
    Θα ήθελα να μάθω αν θα μπορούσα να κλείσω ραντεβού με συνεργάτη σας, προκειμένου να μάθω την αιτία της χαμηλής πίεσης του νερού στις βρύσες και στη ντουζιέρα μου. Επίσης θα ήθελα να με ενημερώσετε για το κόστος της επίσκεψης.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button