5-υδραυλικές-συμβουλές-για-το-καλοκαίρι

5 υδραυλικές συμβουλές για το καλοκαίρι

Ζούμε τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού και οι υδραυλικοί της 24gr είναι δίπλα σας για να λύσουν κάθε υδραυλικό πρόβλημα παρουσιαστεί στο σπίτι ή την επιχείρηση σας. Εδώ βρίσκονται 5 υδραυλικές συμβουλές για το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι βγαίνουμε σε εξωτερικούς χώρους, κολυμπάμε, επισκεπτόμαστε φίλους και κάνουμε όλα τα διασκεδαστικά πράγματα που μας αρέσουν να κάνουμε ενώ έχει καλό καιρό.

Με τα παιδιά εκτός σχολείου και την οικογένεια και τους φίλους σας στο σπίτι σας μπορεί να υπάρξει σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στην τουαλέτα σας. Περισσότερη χρήση της τουαλέτας, περισσότερα ρούχα και πιάτα για πλύσιμο. Το λάστιχο χρησιμοποιείται περισσότερο το καλοκαίρι για το πλύσιμο αυτοκινήτων, το πότισμα των λουλουδιών και του γκαζόν. Επίσης, κάνουμε πιο συχνά ντους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

1. Ανίχνευση διαρροών

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να ελέγξετε για διαρροές, καθώς ένας βαρύς χειμώνας μπορεί να έχει αντίκτυπο στις υδραυλικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούμε καν να δούμε και είναι ευκαιρία κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού να λύσετε τυχόν ζητήματα πριν ξανακάνει κρύο.

Επιθεωρήστε μεμονωμένα τα υδραυλικά μέσα και έξω από το σπίτι σας. Ελέγξτε όλες τις βρύσες σας, τους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη, τις κεφαλές ντους, της μπανιέρας, τη γραμμή νερού πίσω από το ψυγείο σας, το φίλτρο νερού, τον θερμοσίφωνα και τους ψεκαστήρες του γκαζόν. Αναζητήστε για σκουριά, διάβρωση, διαρροές, σπασμένα ή λυγισμένα μέρη ή άλλα σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να δείτε κάτω από τα ντουλάπια και σε σκοτεινές γωνίες.

2. Θερμοσίφωνας

Ελέγξτε το θερμοσίφωνα για σημάδια διαρροής, σκουριάς ή άλλα προβλήματα. Κοιτάξτε το υλικό και τα άλλα μέρη και δείτε αν υπάρχει διάβρωση. Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να ελέγξετε κάτω και γύρω από τη βάση για να δείτε αν αισθάνεστε νερό. Ένας τυπικός θερμοσίφωνας διαρκεί 10-15 χρόνια ανάλογα με το μοντέλο, το επίπεδο συντήρησης και το είδος του νερού που διατρέχει.

Το σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση κοιτασμάτων μετάλλων και παρεμπόδιση της ροής του νερού, επομένως βοηθά ο καθαρισμός του θερμοσίφωνα από ένα υδραυλικό περιστασιακά. Τα άλατα συσσωρεύονται στον πυθμένα του θερμαντήρα, αλλά με έναν καθαρισμό ο θερμοσίφωνας σας. Είναι επίσης δυνατή η αλλαγή των ράβδων ανόδου σε θερμοσίφωνα ως μέσο συντήρησης ή σέρβις. Εάν τελειώνει συνεχώς το ζεστό νερό, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τον παλιό σας θερμοσίφωνα με έναν νέο με τη βοήθεια ενός από τους υδραυλικούς μας ή για να σας δώσει υδραυλικές συμβουλές.

Εάν το καλοκαίρι σημαίνει ότι θα φύγετε από το σπίτι για διακοπές, μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε είτε να ρυθμίσετε το θερμοσίφωνα σας για εξοικονόμηση χρημάτων. Γιατί να πληρώσετε για τη θέρμανση του νερού που δεν θα είστε εκεί για να χρησιμοποιήσετε; Οι περισσότεροι θερμοσίφωνες έχουν έναν διακόπτη ή καντράν προς το κάτω μέρος που μπορεί να έχει μια ρύθμιση για ρύθμιση της θερμοκρασίας και σχεδόν οποιοδήποτε μοντέλο μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Επίσης, αν το καλοκαίρι στο σπίτι σας σημαίνει ότι όλοι θέλουν ντους όχι τόσο ζεστό όσο κατά τη διάρκεια των δροσερών εποχών, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα μερικές μοίρες και να εξοικονομήσετε χρήματα στην ηλεκτρική ενέργεια ή οτιδήποτε τροφοδοτεί τη θερμάστρα.

3. Ελέγξτε το συνολικό σύστημα

Εάν υποψιάζεστε μια διαρροή αλλά δεν μπορείτε να την δείτε, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε το σύστημα ύδρευσης στο σπίτι σας. Επιλέξτε μια στιγμή που κανείς δεν θα είναι σπίτι για τουλάχιστον 15 λεπτά, αν όχι μία ή δύο ώρες και μια στιγμή που τίποτα που χρησιμοποιεί νερό δεν χρειάζεται να τρέχει.

Πριν φύγετε από το σπίτι, ελέγξτε το μετρητή νερού και σημειώστε τους αριθμούς. Εάν οι αριθμοί είναι οι ίδιοι όταν επιστρέψετε μετά από λίγο, πιθανότατα δεν υπάρχουν αόρατες διαρροές. Εάν αλλάξουν οι αριθμοί, μπορεί να υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα. Ένας άλλος τρόπος είναι να παρακολουθείτε τα λίτρα νερού και άλλα στατιστικά στοιχεία χρήσης που παρέχονται στον λογαριασμό νερού.

4. Ελέγξτε την πίεση του νερού

Με όλη τη δραστηριότητα που έχει το ντους, το πλυντήριο και άλλα βοηθητικά προγράμματα σε μια καλοκαιρινή περίοδο, είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρείτε καλή πίεση νερού. Μπορείτε να ελέγξετε και να μετρήσετε την πίεση νερού του νοικοκυριού σας με έναν ειδικό μετρητή. Γενικά, το οικιακό πρότυπο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 psi.

Μεταξύ του σπιτιού σας και της κύριας γραμμής ύδρευσης υπάρχει ένας ρυθμιστής πίεσης για να εμποδίσετε την παροχή νερού υψηλής πίεσης να εισβάλει στο σπίτι σας. Ένας τυπικός ρυθμιστής είναι προκαθορισμένος για 50 psi. Εσείς, η εταιρεία ύδρευσης ή οι υδραυλικοί της 24gr μπορείτε να προσαρμόσουμε τον ρυθμιστή εάν για κάποιο λόγο είναι ο ένοχος για την πίεση του νερού που είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Οι τεχνικοί μας μπορούν να σας δώσουν υδραυλικές συμβουλές για την πίεση του νερού.

Εάν επιλέξετε να το κάνετε μόνοι σας, θα πρέπει να έχετε έναν βοηθό μαζί σας για να δοκιμάσει την πίεση καθώς την προσαρμόζετε. Εάν προσπαθείτε να αυξήσετε την πίεση μόνοι σας χωρίς να έχετε εμπειρία, κινδυνεύετε να προκαλέσετε ζημιά οπότε καλύτερα να ακουλουθήσετε αυτές τις υδραυλικές συμβουλές.

Υπάρχει επίσης το λιγότερο ακριβές τέχνασμα δοκιμής για να ενεργοποιήσετε την βρύση της μπανιέρας και την βρύση της κουζίνας ταυτόχρονα για να δείτε αν το νερό τρέχει πιο αργά σε κάποιο από τα δύο μέρη. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα πίεσης του νερού. Εάν διαπιστώσετε ότι η πίεση του νερού σας είναι χαμηλή, συμβουλευτείτε την εταιρεία ύδρευσης και ρωτήστε εάν κάνουν κάποια εργασία στην περιοχή ή αν υπάρχουν παράπονα για χαμηλή πίεση. Συχνά, γίνεται ένα έργο που προκαλεί την πτώση της πίεσης του νερού και επιστρέφει στο φυσιολογικό μετά από ένα χρονικό διάστημα.

5. Πρόληψη βουλώματος στους σωλήνες

Μάθετε την αιτία τυχόν αργής αποστράγγισης κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού και προετοιμαστείτε για τακτικά ξεβουλώματα με διάφορους τρόπους, εάν δεν θέλτε τη βοήθεια υδραυλικού. Το υδραυλικό τριπάνι πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά, έτσι ώστε να μην σπάσει η πορσελάνη της τουαλέτας, αλλά με αυτό ή με το έμβολο θα χειριστείτε τα περισσότερα κανονικά βουλώματα. Εάν δεν σας βοηθήσουν τα παραπάνω, πιθανότατα χρειάζεστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να λύσει το πρόβλημα.

Εάν οι τουαλέτες σας ξεπλένονται αργά ή έχετε δει γκρι νερό στη μπανιέρα κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή μετά από μια δυνατή βροχή, αυτό είναι πιθανώς μια ένδειξη να καλέσετε έναν υδραυλικό για έλεγχο. Οι ρίζες των δέντρων έλκονται από τα θρεπτικά συστατικά σε αποχετευτικές γραμμές και μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτά και να προκαλέσουν προβλήματα.

Μπορεί επίσης να δημιουργηθούν ρωγμές στους σωλήνες που θα επιτρέψουν την είσοδο νερού και θα εμποδίσουν τον σωλήνα να κάνει τη δουλειά του. Το χειρότερο σενάριο είναι ο αποχετευτικός σωλήνας να επανέρχεται στην μπανιέρα, και μερικές φορές άλλες αποχετεύσεις. Είναι ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να οραματιστεί, αλλά μπορεί να συμβεί και μυρίζει πολύ άσχημα αν και όταν το κάνει.

Για τους νεροχύτες κουζίνας, πολλές φορές το φράξιμο σχηματίζεται στο τμήμα σχήματος U του σωλήνα κάτω από το νεροχύτη. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια κανάτα ή τηγάνι με πολύ ζεστό νερό για να διαλύσετε το βούλωμα και, στη συνέχεια, να δοκιμάσετε ένα χημικό προϊόν που καθαρίζει τα φράγματα αφού διαβάσετε την προειδοποιητική ετικέτα και τις οδηγίες. Εάν απενεργοποιήσετε πρώτα το νερό, μπορείτε να ξεβιδώσετε την παγίδα p και μερικές φορές να καθαρίσετε το βούλωμα χειροκίνητα, καθώς αυτό το μέρος σε σχήμα u είναι συχνά εκεί που σχηματίζονται βουλώματα.

Για νεροχύτες μπάνιου και μερικές μπανιέρες, προσέξτε τις τρίχες που συσσωρεύονται είτε ακριβώς μέσα στην αποχέτευση είτε πιο κάτω. Μερικές φορές, μπορείτε να καθαρίσετε αυτά που βρίσκονται κοντά στην κορυφή με το χέρι ή με ένα μεγάλο τσιμπιδάκι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα προϊόν καθαρισμού πριν καλέσετε έναν υδραυλικό απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα του προϊόντος και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Χρειάζεστε έναν υδραυλικό τώρα; Επικοινωνήστε μαζί μας για υδραυλικές συμβουλές και επισκευές.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button