Τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα είναι αναλογικά ή ψηφιακά και μπορούν να επηρεαστούν άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.  Συγκεκριμένα όταν αναφερόμαστε σε έντονες καιρικές συνθήκες εννοούμε τον δυνατό αέρα και την έντονη βροχόπτωση ή χιονόπτωση. Οι έντονες μεταβολές του καιρού μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή διακοπή της εικόνας ή παραμόρφωσή της.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για αυτή τη φυσική παρέμβαση και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν μπορούν να την αποτρέψουν. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχήσετε, η τηλεοπτική λήψη θα επανέλθει μόλις αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, αν παρατηρήσετε πάγωμα ή θόλωμα της εικόνας μια μέρα με καλές καιρικές συνθήκες τότε επικοινωνήστε άμεσα με την εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί.  Ένα έμπειρος και άρτια εκπαιδευμένος τεχνικός τηλεοπτικής κεραίας θα βρεθεί άμεσα κοντά σας και θα σας επιλύσει το πρόβλημα αυτό. Όλο το 24 ώρο και 365 μέρες το χρόνο βρισκόμαστε δίπλα σας για την άμεση και υπεύθυνη εξυπηρέτηση σας.

Θα έχω κακή τηλεοπτική λήψη όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες;

Ο καιρός μπορεί πράγματι να επηρεάσει την τηλεοπτική σας λήψη. Η έντονη βροχή, οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες ατμοσφαιρικές αλλαγές έχουν πολλές επιπτώσεις. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που είναι πιθανό να δείτε σήμερα στην τηλεοπτική σας λήψη είναι διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν από 15 χρόνια. Στα χρόνια της αναλογικής τηλεόρασης, πριν από το 2009, οι παρεμβολές που σχετίζονταν με τις καιρικές συνθήκες αποτελούσαν μια στατική ή ασαφή εικόνα ή ακόμα και φαντασίωση. Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, είναι πιο πιθανό η οθόνη να μαυρίσει και να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα που δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τίποτα.

Αυτό συμβαίνει επειδή μια τηλεόραση που λαμβάνει ραδιοσήματα από πύργους είναι αρκετά έξυπνη για να επιθεωρήσει το σήμα και να καθορίσει εάν είναι πλήρες. Εάν λείπουν ορισμένες πληροφορίες, δεν θα εμφανιστεί τίποτα. Αυτό εξασφαλίζει μια εικόνα υψηλής ποιότητας χωρίς καμία αλλοίωση από την αρχική εκπομπή. Ωστόσο, η μετάδοση μπορεί να εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου σε καιρικές συνθήκες που δεν είναι οι ιδανικές.

mporoyn-oi-kairikes-synthykes-na-epireasoyn-to-tileoptiko-moy-sima1

Η βροχή επηρεάζει το τηλεοπτικό σήμα;

Η κανονική βροχόπτωση δεν έχει καμία επίδραση, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις μπορούν να μειώσουν την ισχύ του σήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν υπάρχουν πολλές σταγόνες βροχής και μερικές από αυτές απορροφούν ενέργεια από το σήμα. Μπορούν να διαχέουν το σήμα ή ακόμα και να το διασκορπίζουν, προκαλώντας παρεμβολές. Φανταστείτε ένα σήμα που χτυπά μια σταγόνα βροχής από τη μία πλευρά και “βγαίνει πίσω” σε πολλά σημεία. Κάθε ένα από αυτά είναι ένα αποδυναμωμένο σήμα, και μερικά από αυτά κινούνται μακριά αντί να συνεχίζουν προς την κεραία σας.

Οι υψηλότερες συχνότητες, είναι πιο ευαίσθητες στη διασπορά από τις χαμηλότερες συχνότητες. Έτσι, το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε UHF και τα υψηλότερα κανάλια VHF. Η βροχή είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τις κεραίες σε σχέση με το χιόνι, κυρίως επειδή η βροχή είναι πιο πυκνή από μια νιφάδα χιονιού. Ενώ το χαλάζι προκαλεί τα λιγότερα προβλήματα στη λήψη σε σχέση με τη βροχή αλλά μεγαλύτερα στον εξοπλισμό σας.

Η θερμότητα επηρεάζει την τηλεοπτική λήψη;

Το απλό γεγονός ότι κάνει ζέστη δεν θα έχει αντίκτυπο στη λήψη του τηλεοπτικού σας σήματος. Ωστόσο, οι συνθήκες που δημιουργούνται όταν υπάρχει έντονη ζέστη μπορούν να προκαλέσουν διακοπές ή παρεμβολές στο σήμα. Συνθήκες όπως έντονη αλλαγή στα ποσοστά υγρασίας και έντονης πυκνής ομίχλης μπορούν να αλλοιώσουν ή να παρεμβάλουν την μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος.

Ο ψυχρός καιρός επηρεάζει την ψηφιακή τηλεοπτική λήψη;

Όπως με το ζεστό καιρό, έτσι και οι κρύες μέρες δεν επηρεάζουν την τηλεοπτική λήψη. Ωστόσο, με ορισμένες καταστάσεις πίεσης μπορείτε να έχετε κάτι παρόμοιο με το ζήτημα του  ζεστού καιρού. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει μια αντιστροφή θερμοκρασίας, Δηλαδή αντί ο αέρας να είναι σταθερά ψυχρότερος όταν μετακινείται από τη γη και μέσα από την τροπόσφαιρα, ο ψυχρός αέρας παγιδεύεται σε ένα στρώμα. Το στρώμα ψυχρού αέρα μπορεί να βρίσκεται στην επιφάνεια της γης ή ανάμεσα σε ένα θερμό στρώμα στη γη και ένα άλλο θερμό στρώμα που βρίσκεται πάνω από αυτό. Εάν οι πύργοι βρίσκονται μέσα σε ένα ψυχρό στρώμα ή αν τα σήματα τους πέφτουν στο κάτω μέρος ενός στρώματος ψυχρού αέρα, μπορεί να υπάρξει απώλεια σήματος ή να προκαλέσουν παρεμβολές.

 

Τι γίνεται με τον άνεμο και τις καταιγίδες;

Εάν υπάρχει κοντά στην περιοχή του τηλεοπτικού πύργου ή του επαγγελματικού ή οικιακού σας χώρου έντονες ηλεκτρομαγνητικές φορτίσεις από κεραυνούς και αστραπές, ενδέχεται να προκληθούν προσωρινές διακοπές στην λήψη. Αυτές οι συχνές εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικών φορτίων τελειώνουν μόλις η αστραπή ολοκληρώσει το κύκλο της. Τη μεγαλύτερη απειλή σε αυτή την περίπτωση την έχει η κεραία σας. Εάν η κεραία σας δεν είναι καλά γειωμένη, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ένας κεραυνός μπορεί να μεταφερθεί μέσω των καλωδίων στην τηλεόρασή σας. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας υπερφόρτισης θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες στις ηλεκτρικές σας συσκευές και κυρίως στη τηλεόραση σας.

Όσο για τον άνεμο, αν οι κεραίες δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά ενδέχεται να ταλαντεύονται. Η κίνηση αυτή επηρεάζει άμεσα την ικανότητά των κεραιών να συλλαμβάνουν τα σήματα. Και ενώ ο άνεμος δεν επηρεάζει άμεσα τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα, μπορεί να κάνει μειώσει την σωστή λήψη της τηλεοπτικής εικόνας.

mporoyn-oi-kairikes-synthykes-na-epireasoyn-to-tileoptiko-moy-sima2

Γιατί να επιλέξω έναν έμπειρο τεχνικό για την τοποθέτηση και επισκευή της κεραίας μου;

Η μελέτη, η τοποθέτηση και η επισκευή μιας τηλεοπτικής κεραίας αποτελεί θεωρητικά μια εύκολη διαδικασία. Η αλήθεια όμως είναι ότι για να γίνει σωστά χωρίς μελλοντικά προβλήματα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο τεχνικό. Στην εταιρεία 24gr.gr υπάρχουν οι πλέον πιο έμπειροι τεχνικοί, με την πολυετή εμπειρία στο χώρο μπορούν άμεσα, υπεύθυνα και με τον κατάλληλο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό να μελετήσουν, να εγκαταστήσουν αλλά και να επισκευάσουν την τηλεοπτική σας κεραία. Για την αποφυγή λοιπόν προβλημάτων όπως πάγωμα της εικόνας, μη λήψης σήματος, χαμηλής ποιότητας εικόνας, φασαρία ή χιόνια εμπιστευτεί τους 24 ώρες τεχνικοί.

Δείτε ακόμη :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button