Μπορεί μια ξαφνική διακοπή ρεύματος να προκαλέσει βλάβη στις ηλεκτρικές συσκευές;

Οι ηλεκτρικές συσκευές, φυσικά, θα σταματήσουν να λειτουργούν στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ξαφνική διακοπή ρεύματος. Αυτό είναι σίγουρα ενοχλητικό αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα προκαλέσει και κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα όπως για παράδειγμα κάποια βλάβη στις ηλεκτρικές συσκευές.

Όταν η ηλεκτρική τροφοδοσία επανέρχεται μετά από μια διακοπή, περνάει από μια κατάσταση κύματος. Αυτό το “παλιρροϊκό” κύμα ηλεκτρισμού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις συσκευές που είναι ενεργοποιημένες.

Κατά τη διάρκεια φυσιολογικών ηλεκτρικών συνθηκών, οι συσκευές χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η τάση γραμμής εναλλασσόμενου ρεύματος είναι φυσιολογική και σταθερή και οι κινητήρες, οι θερμαντήρες και τα ηλεκτρονικά σε μια συσκευή συμπεριφέρονται όπως σχεδιάστηκαν. Η συσκευή χρησιμοποιεί συγκεκριμένη ποσότητα ρεύματος.

Πτώση τάσης

Το ηλεκτρικό σύστημα μπορεί να υποστεί βλάβη ή σοβαρή μείωση της τάσης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του θερμών μηνών του καλοκαιριού, όταν ο κλιματισμός επιβαρύνει το ηλεκτρικό δίκτυο. Τα κανονικά 105 έως 120 volts πέφτουν κάτω από 90 volts για δευτερόλεπτα ή λεπτά. Αυτό κάνει τους ηλεκτροκινητήρες να λειτουργούν ανεπαρκώς ή καθόλου.

Blackout

Οι φθορές στις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, ο καιρός και ο παλιός εξοπλισμός μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια μεγάλη περιοχή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ηλεκτρισμός δεν μπορεί να μεταφερθεί από το σταθμό παραγωγής ενέργειας στο σπίτι ή το γραφείο σας.

Όταν επανέρχεται η ισχύς σε μια περιοχή, τα σύρματα, τα οποία ήταν άδεια από ηλεκτρικό ρεύμα, βιώνουν μια ένταση που ονομάζεται κύμα. Κατά τη διάρκεια της αύξησης, η ηλεκτρική ενέργεια ρέει γρήγορα για να γεμίσει τα κενά καλώδια. Το ρεύμα που ρέει υπερβαίνει κατά πολύ το ρεύμα με το οποίο έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν οι συσκευές.

Αυξομειώσεις τάσης

Η τάση της γραμμής μπορεί να αυξηθεί, προκαλώντας την κανονική γραμμή 110 volt με 200 volt ή περισσότερο για σύντομες περιόδους. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από διακοπές, από αστραπές ή από άλλες αιτίες. Οι έντονες αυξομειώσεις της τάσης μπορούν να καταστρέψουν ή να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές.

Ποιος θα πρέπει να αναλάβει την επισκευή του πλυντηρίου και την επισκευή του ψυγείου;

Αν η υπάρξει διακοπή ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, απενεργοποιήστε ή αποσυνδέστε τα ηλεκτρικά φώτα και τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των τηλεοράσεων και των ψυγείων. Όταν η ισχύς επανέλθει, αφήστε την ηλεκτρική ενέργεια να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά πριν ενεργοποιήσετε ξανά τις συσκευές. Για τους υπολογιστές και τα ακριβά ηλεκτρονικά, επενδύστε σε ταινίες ισχύος με καταστολείς υπερτάσεων ή παρόμοιο προστατευτικό εξοπλισμό.

Οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα είναι εκείνοι που θα δώσουν άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε με την εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί και να τους περιγράψετε το πρόβλημα της εκάστοτε συσκευής έτσι ώστε εκείνοι να στείλουν τον αρμόδιο επαγγελματία!

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές βλάβες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button