υδραυλικά προβλήματα-υδραυλικοί Αθήνα

7 Λύσεις για κοινά υδραυλικά προβλήματα στην εξοχική κατοικία

Οι καλοκαιρινές διακοπές μας έρχονται για άλλη μια φορά! Και ενώ μας αρέσει να ανοίγουμε τα σπίτια μας στην οικογένεια και τους φίλους μας, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι λίγα πράγματα μας ασφαλίζουν ότι η τουαλέτα δεν θα ξεχειλίσει ξαφνικά μετά από τόσους μήνες απραξίας. Οι έμπειροι υδραυλικοί Αθήνα της εταιρείας 24gr.gr αναλαμβάνουν τον έλεγχο και συντήρηση για υδραυλικά προβλήματα στην εξοχική κατοικία και σας εξασφαλίζουν ήρεμες και ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Τα υδραυλικά προβλήματα είναι ένας εφιάλτης που μπορεί να πραγματοποιηθεί και να μας χαλάσει τη διάθεση στην εξοχική μας κατοικία το καλοκαίρι. Οι ξαφνικές υδραυλικές βλάβες είναι μια τεράστια ταλαιπωρία.

Λοιπόν, μην πανικοβάλλεστε – υπάρχουν μερικές απλές λύσεις που μερικές φορές μπορούν να λύσουν τα προβλήματά σας πριν καλέσετε επαγγελματία υδραυλικό. Διαβάστε 7 λύσεις σε κοινά υδραυλικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στην εξοχική κατοικία σας

1. Η καζανάκι της τουαλέτας δεν λειτουργεί

Μερικές φορές, όταν η τουαλέτα σας χρησιμοποιείται συχνά ή σπάνια, αρχίζετε να παρατηρείτε ότι χρειάζονται αρκετά λεπτά για να γεμίσει το καζανάκι νερό. Ή ακόμα χειρότερα να ακούγεται ότι γεμίζει συνέχεια, αλλά να μην το κάνει. Τι μπορείτε να κάνετε;

Συνήθως υπάρχουν δύο λύσεις σε αυτό το κοινό υδραυλικό πρόβλημα: κλείσιμο του πτερυγίου και ρύθμιση του πλωτήρα.

Κλείσιμο του πτερυγίου: Βγάλτε την κορυφή από το πίσω μέρος της δεξαμενής της τουαλέτας σας. Βλέπετε το μικρό χέρι με την αλυσίδα; Η αλυσίδα είναι προσαρτημένη στο πτερύγιο. Εάν το πτερύγιο έχει κολλήσει, θα παραμείνει ανοιχτό και η τουαλέτα σας “θα τρέχει”… και θα τρέχει… επ’ αόριστον. Ελέγξτε και δείτε εάν η αλυσίδα έχει στρέψει ή κλείσει.

Το πτερύγιο μπορεί επίσης να έχει ξεκουμπώσει από την βάση του – μια απλή ρύθμιση μπορεί να επιτρέψει στο πτερύγιο να προσγειωθεί καθαρά στο άνοιγμα, δημιουργώντας την απαραίτητη στεγανοποίηση.

Ρύθμιση του πλωτήρα: Ο πλωτήρας είναι ένα πλαστικό κομμάτι που μοιάζει με μπαλόνι και επιπλέει στο νερό της δεξαμενής της τουαλέτας σας. Εάν το πρόβλημα είναι σε αυτό, αντιμετωπίστε αυτές τις πιθανές λύσεις:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο πλωτήρας έχει ρυθμιστεί στο σωστό επίπεδο. Εάν επιπλέει πολύ ψηλά, θα επιτρέψει στο νερό να διαπεράσει το πτερύγιο.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο πλωτήρας δεν ακουμπάει σε τίποτα. Εάν το πτερύγιο αγγίζει άλλα κομμάτια του μηχανισμού έκπλυσης, ενδέχεται να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο πλωτήρας. Ελέγξτε επίσης το σωλήνα πλήρωσης – εάν ο σωλήνας πλήρωσης γεμίζει την τουαλέτα πάνω από τον πλωτήρα, η πίεση του νερού μπορεί να εμποδίζει τον πλωτήρα να λειτουργεί σωστά.
  • Βεβαιωθείτε ότι το πλωτήρα είναι ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας. Ένας πλωτήρας καλυμμένος με ασβέστη ή άλατα είναι ένδειξη ότι χρειάζεται αντικατάσταση. Μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά σε κατάστημα υδραυλικών ή να καλέσετε υδραυλικοί Αθήνα για γρήγορη επιδιόρθωση.

Χρειάζεστε έναν υδραυλικό τώρα; Επικοινωνήστε μαζί μας.

2. Η τουαλέτα δεν ξεπλένει

Αυτό μπορεί να είναι ένα σοβαρό υδραυλικό πρόβλημα, ειδικά όταν συμβεί ξαφνικά και περιμένετε καλεσμένους. Μην πανικοβληθείτε! Σηκώστε το καπάκι και ελέγξτε αν φταίει το πτερύγιο όπως προαναφέραμε.

Τρέχει το νερό, αλλά η τουαλέτα δεν αποστραγγίζει το νερό; Ώρα για απελπισμένα μέτρα που ίσως βοηθήσουν την κατάσταση προσωρινά. Εάν υπάρχει καλάθι απορριμμάτων στο δωμάτιο, γεμίστε το με νερό. Αδειάστε το στην τουαλέτα με δύναμη – αυτό θα αναγκάσει την τουαλέτα να ξεπλύνει ότι υπάρχει εκεί.

Εάν αυτό δεν βοηθήσει την κατάσταση, τότε καλά θα κάνετε να έχετε αποθηκευμένο τον αριθμό μας στις ταχείες κλήσεις και να μας καλέσετε για άμεση επέμβαση.

3. Ο νιπτήρας μπάνιου έχει φράξει

Το πρώτο βήμα, φυσικά, είναι να βρείτε ένα έμβολο. Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει έμβολο; Αντί να αφήσετε την ενοχλητική έκπληξη για τον επόμενο που θα μπει στο μπάνιο, δοκιμάστε να τον ξεβουλώσετε με φυσικούς τρόπους.

  • Ρίξτε πολύ σαμπουάν ή υγρό πιάτων στον νιπτήρα
  • Ρίξτε ζεστό νερό μετά από λίγη ώρα αφού έχει διεισδύσει το σαμπουάν ή υγρό πιάτων στις σωληνώσεις

Μετά από λίγα λεπτά, το φράξιμο θα ανοίξει και ο νιπτήρας σας θα αρχίσει να αποστραγγίζει το νερό. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τα πρώτα δύο βήματα ξανά μέχρι να φύγει τελείως το φράξιμο.

Για να επιταχύνετε την διαδικασία απόφραξης, χρησιμοποιήστε μια σιδερένια κρεμάστρα πιέζοντας προσεκτικά να μην γδάρετε τις σωληνώσεις.

4. Ο νεροχύτης της κουζίνας δεν λειτουργεί

Έχετε ξεφλουδίσει μια ντουζίνα πατάτες στον νεροχύτη. Μαζεύετε τις φλούδες και συνειδητοποιείτε ότι το νερό δεν αποστραγγίζει.

Βάση λογικής το χώμα που ξεπλύθηκε στον νεροχύτη σε συνδυασμό με παλιά υπολείμματα που ίσως υπήρχαν ήδη στις σωληνώσεις καιρό δημιούργησαν το μπλοκάρισμα που δεν αφήνει το νερό να αποστραγγιστεί.

Ξεβιδώστε την παγίδα U που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη σας, μέσα στο ντουλάπι. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγξετε τις σωληνώσεις σας και τι έχει κολλήσει εκεί όσο καιρό λείπατε από την εξοχική σας κατοικία. Τα υδραυλικά προβλήματα, συνήθως δεν δημιουργούνται ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών κακής χρήσης.

Παρεμπιπτόντως, εάν ξεφλουδίσετε και ξεπλένετε τις πατάτες στον νεροχύτη της κουζίνας, τοποθετήστε τες σε μια λεκάνη και κάντε όλη την διαδικασία. Τέλος, απορρίψτε τα υπολείμματα μαζί με το νερό στον κήπο ή σε μια γλάστρα. Μην ξεχνάτε ότι με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε και φυσικό λίπασμα για τα λουλούδια σας.

5. Η μπανιέρα ή ντουζιέρα δεν στραγγίζει το νερό στο σιφόνι

Η αποστράγγιση της μπανιέρας ή της ντουζιέρας μπορεί να φράξει όταν μαζευτούν πολλές τρίχες στον σωλήνα. Αυτό θεωρείται συνήθως ένα από τα πολύ εύκολα υδραυλικά προβλήματα.

  • Αφαιρέστε το φίλτρο ή το πώμα από την αποχέτευση.

Μερικές φορές το φίλτρο ή το πώμα συσσωρεύει οτιδήποτε πέφτει μέσα στην αποχέτευση, και μόλις καθαρίσετε αυτά τα εργαλεία, τα υδραυλικά προβλήματα σας λύνονται αμέσως.

Εάν όχι, χρησιμοποιήστε μια ράβδο αποστράγγισης – την οποία μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα και βάλτε την στην αποχέτευση μέχρι να βρείτε το φράξιμο. Τραβήξτε το έξω… Πετάξτε το στα σκουπίδια και ξένοιαστε.

Ένα έμβολο τουαλέτας μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει επίσης. Γεμίστε τη μπανιέρα με μικρή ποσότητα νερού και μετά βυθίστε το στην αποχέτευση δημιουργώντας πίεση έως ότου αρχίσει να ρέει νερό.

Για ιδιαίτερα δυσάρεστα μπλοκαρίσματα, μπορεί να χρειαστεί η χρήση ενός χημικού προϊόν. Θυμηθείτε να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες και να κρατάτε τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από το μπάνιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι υδραυλικοί Αθήνα συνιστούν να αποφεύγετε την χρήση χημικών, καθώς είναι επιβλαβή για το περιβάλλον και καταστρέφουν τις σωληνώσεις.

6. Το πλυντήριο πιάτων δεν αποβάλει το νερό

Το πλυντήριο πιάτων είναι από τις πιο βοηθητικές οικιακές συσκευές! Εκτός του ότι σας κάνει οικονομία στο νερό, άρα και στην τσέπη σας, είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος να πλύνετε πιάτα μετά από ένα γεύμα, ιδίως όταν έχετε καλεσμένους.

Τέτοιου είδους υδραυλικά προβλήματα συνήθως σημαίνουν ότι υπάρχουν απορρίμματα τροφίμων που εμποδίζουν στην αποχέτευση. Να μπορείτε να κάνετε, πριν καλέσετε ένα υδραυλικό Αθήνα:

  • Βγάλτε το νερό.
  • Αφαιρέστε τις βίδες από το καλάθι αποστράγγισης. Τραβήξτε έξω το καλάθι και το πτερύγιο, εάν υπάρχει.
  • Πιθανότατα θα δείτε το πρόβλημα εδώ.
  • Καθαρίστε το καλάθι και το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων. Εάν το καλάθι είναι καλυμμένο με απορρίμματα τροφίμων, καθαρίστε το καλά. Βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσετε και την περιοχή μέσα στο πλυντήριο πιάτων όπου βρίσκεται το καλάθι.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να αποφεύγετε τέτοια υδραυλικά προβλήματα είναι να θυμάστε να ξεπλένετε τα πιάτα από τώρα και στο εξής!

7. Το σιφόνι της βεράντας έχει βουλώσει

Ο καθαρισμός του σιφονιού μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη δουλειά. Μπορείτε, ωστόσο, να δοκιμάσετε να ρίξετε νερό με πίεση απευθείας στο φράξιμο μέχρι να αρχίσει να ρέει το νερό. Και πάλι, αν το φράξιμο έχει δημιουργηθεί από ξερά φύλα και σκόνη θα είναι δύσκολο να καταφέρετε να το αποφράξετε μόνοι σας.

Εάν αισθάνεστε ότι ότι δεν θα τα καταφέρετε, οι Υδραυλικοί Αθήνα μπορούν να σας βοηθήσουν και να αναλάβουν την απόφραξη του σιφονιού καθώς έχουν την εμπειρία και τα κατάλληλα εργαλεία.

υδραυλικά προβλήματα

Μερικές φορές απλά χρειάζεστε έναν επαγγελματία 24gr.gr

Εάν αντιμετωπίζετε υδραυλικά προβλήματα ή άλλου είδους τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μόνα τους ή με τη βοήθειά σας, καλέστε τους επαγγελματίες μας. Οι σαράντα και πλέον ειδικότητες που καλύπτουμε, καθιστά σίγουρο πως σε εμάς θα βρείτε τον τεχνικό που αναζητάτε. Είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις διακοπές σας ευχάριστες και ξένοιαστες.

Καλέστε μας για υδραυλικό στην Αθήνα και σίγουρα θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας γύρω από τα υδραυλικά προβλήματα.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικά προβλήματα:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button