ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

4 πράγματα που δείχνουν ότι υπάρχουν ηλεκτρολογικά προβλήματα στο χώρο σας

Ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο σπίτι μας είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Πολλές φορές μπορεί να μην δώσουμε καθόλου σημασία σε σημάδια που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού μας.

Πολλές φορές από μια λάθος ηλεκτρολογική εγκατάσταση μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα και το κυριότερο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Γι αυτό πάντα χρειάζεται να κάνετε σχετική έρευνα πριν βρείτε τον καλύτερο ηλεκτρολόγο για οποιοδήποτε πρόβλημα πάνω στα ηλεκτρολογικά σας.

Οι άρτια καταρτισμένοι 24 ώρες τεχνικοί μας με τις πάνω από 40 ειδικότητες καθώς μέσα σε αυτές είναι και οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα που είναι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν χρειαστείτε. Εκείνοι ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν ένα οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τα ηλεκτρολογικά του χώρου σας.

Παρακάτω θα δείτε κάποια πράγματα που θα πρέπει να δώσετε σημασία όταν σας προκύψουν.

1 Πτώση ασφάλειας

Πολλές φορές όταν χρησιμοποιείται ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να πέσει η ασφάλεια του σπιτιού σας. Αυτό συμβαίνει διότι οι διακόπτες κυκλώματος έχουν σχεδιαστεί ώστε να σταματούν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όταν ένα κύκλωμα υπερφορτώνεται αποτρέποντας έτσι την υπερθέρμανση των καλωδίων η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτρολογική βλάβη η ακόμα και πυρκαγιά.

Εάν λοιπόν πέσει η ασφάλεια και ενώ σηκώσετε τον διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα, εκείνος συνεχίζει να πέφτει, θα πρέπει να εντοπίσετε με την βοήθεια ενός ειδικού ηλεκτρολόγου την αιτία του προβλήματος. Μέχρι να έρθει ο ηλεκτρολόγος εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε σε άλλη πρίζα τη συσκευή σας και να δείτε εάν πέσει η ασφάλεια ξανά.

2 Τα φώτα θερμαίνονται παραπάνω από το φυσιολογικό 

Πάντα θα πρέπει να ελέγχετε εάν η περιοχή γύρω από τα φωτιστικά οροφής έχει υπερθερμανθεί. Τα περισσότερα φωτιστικά είναι συνήθως μη μεμονωμένα και όταν υπερθερμανθούν γίνονται πολύ καυτά κάτι που τα καθιστά ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος είναι να αντικατασταθούν οι λάμπες με λαμπτήρες φθορισμού CFL ή λαμπτήρες LED οι οποίοι παράγουν μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη θερμότητα και έτσι δεν ενέχουν μεγάλο κίνδυνο.

3 Τα φώτα τρεμοπαίζουν

Έχεις παρατηρήσει ποτέ αυξομειώσεις στην ένταση του φωτισμού; Μπορεί να οφείλετε σε μεταβολές της τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή σου, αλλά εάν οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία σου δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και αυτό συμβαίνει μόνο στο δικό σου διαμέρισμα τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει είτε βλάβης είτε φθοράς της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού σου.

Πρόσεξε το γιατί οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος μπορεί να καταστρέψουν τις ηλεκτρικές σου συσκευές.

4 Δημιουργία σπινθήρα

Όταν συνδέεις ένα καλώδιο με μια πρίζα και δημιουργείτε λάμψη  αυτό λέγεται σπινθήρας. Οι μικροί σπινθήρες εμφανίζονται συνήθως όταν πρωτοσυνδέσεις μια συσκευή, ωστόσο οι μεγάλοι σπινθήρες υποδεικνύουν πρόβλημα στην πρίζα ή το κύκλωμα.

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην καλωδίωση, σε υπερφόρτωση ή σε ελαττωματική συσκευή. Αν αρχίσει να σου μυρίζει καμένο τότε τα πράγματα είναι σίγουρα ανησυχητικά.

Ποτέ δε πρέπει να παραβλέψουμε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα γιατί μπορεί να υποβάλουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο. Μπορείτε να βρείτε άμεσα κιόλας έναν αξιόπιστο ηλεκτρολόγο και να τον ρωτήσετε ακόμη και οποιαδήποτε απορία και αν έχετε καθώς και να τον καλέσετε στο χώρο σας για να επιλύσει γρήγορα και απλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές βλάβες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button