Πως να αντιμετωπίστε τα υδραυλικά προβλήματα του χειμώνα έγκαιρα

Πως να αντιμετωπίστε τα υδραυλικά προβλήματα του χειμώνα έγκαιρα

Με την πολυαναμενόμενη εποχή της άνοιξης να καταφτάνει, πιθανότατα σχεδιάζετε να κάνετε πραγματικότητα όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα που είχατε αναβάλει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Καθώς το γρασίδι αρχίζει να βλασταίνει, τα πουλιά επιστρέφουν στην αυλή σας και τα λουλούδια προσφέρουν τα χρώματα τους, πίσω από τα παρασκήνια κρύβετε ένας κίνδυνος για το σπίτι σας που πρέπει να προσέχετε επιμελώς. Το τέλος του χειμώνα και την αρχή των υδραυλικών προβλημάτων της άνοιξης όπως συχνά αναφέρουν οι έμπειροι τεχνικοί της 24gr.gr.

Το να ζεις σε μια χώρα με κλίμα τεσσάρων εποχών έχει εκπληκτικά προνόμια. Η αλλαγή των εποχών είναι συχνά πανέμορφη και προκαλεί δέος, αλλά φέρνει επίσης τα μειονεκτήματά της. Το τέλος του χειμώνα είναι ένα από αυτά καθώς το χιόνι μετατρέπεται σε λάσπη και νερό, καθιστώντας τα πάντα γύρω σας καφέ και λασπώδη. Όχι μόνο ο κόσμος έξω τείνει να είναι αρκετά άσχημος αυτή τη χρονιά, αλλά και τα υδραυλικά σας, αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί.

Το τέλος των χειμερινών μηνών μπορεί να προκαλέσει μεγάλα υδραυλικά προβλήματα για τον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης ή ενός σπιτιού.  Τα πάντα μπορεί να συμβούν αυτή την περίοδο που οι θερμοκρασίες δεν είναι σταθερές και οι έντονες αυξομοιώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Από την αποτυχία της αντλίας κάρτερ έως τους φραγμένους αγωγούς στο υδραυλικό ή το αποχετευτικό σας σύστημα. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα τώρα που η άνοιξη είναι στη πόρτα σας, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα τρία πιο συνηθισμένα προβλήματα των υδραυλικών σας μετά το τέλος του χειμώνα.

Ελέγξτε την αντλία κάρτερ

Σχεδόν κάθε σπίτι που έχει υπόγειο διαθέτει αντλία κάρτερ για την αποφυγή πλημμυρών στο χώρο. Οι αντλίες αυτές χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση του υπερβολικού νερού από την αποχέτευση σας, αποτρέποντας τελικά τις πλημμύρες σε περιόδους έντονης βροχής και δύσκολων καιρικών συνθηκών. Το πρόβλημα όμως συμβαίνει όταν η περιοχή σας έχει πολύ χιόνι.

Το ίδιο το χιόνι δεν είναι απαραίτητα το ζήτημα, αλλά εκείνες οι ζεστές μέρες που μοιάζουν με άνοιξη, όταν ο ήλιος λάμπει επιτέλους και το χιόνι αρχίζει να λιώνει φέρνοντας μαζί του και έναν σιωπηλό κίνδυνο. Καθώς το χιόνι λιώνει στο έδαφος, το έδαφος μην έχοντας τη δυνατότητα να το απορροφήσει  όλο τελικά μπαίνει στο υπόγειό σας, όπως και με τις έντονες βροχές.

Αλλά εάν η αντλία κάρτερ δεν έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά και το υπόγειό σας να πλημμυρίσει εύκολα. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί με τις έντονες βροχές. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, ελέγξτε την αντλία κάρτερ σας στις αρχές του χειμώνα και περιστασιακά καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μην υποθέτετε απλώς ότι επειδή λειτούργησε την πρώτη φορά, θα είναι έτοιμο για χρήση όλο το χειμώνα. Δεν θέλετε να βρεθείτε απροετοίμαστοι με πλημμυρισμένο υπόγειο και σπασμένη αντλία κάρτερ.

Ένας απλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί είναι να ρίξετε νερό στο αγγείο για να δείτε αν ενεργοποιείται η αντλία. Εάν όχι, καλό θα είναι να καλέσετε τον υδραυλικό σας γρήγορα πριν από τις επόμενες μεγάλες βροχοπτώσεις ή την έλευση του χιονιού. Σε αυτήν την περίπτωση όπως λέει και ο σοφός λαός μας “η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση”.

Φραγμένοι αγωγοί

Όταν η οικογένειά σας περνάει το περισσότερο χρόνο της μέσα στο σπίτι λόγω του κρύου, η χρήση των υδραυλικών και αποχετευτικών συστημάτων σας αυξάνεται. Αυτή η επιπλέον χρήση είναι επίσης κοινή κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών διακοπών και των μεγάλων εθνικών εορτών καθώς η οικογένεια και οι φίλοι σας επισκέπτονται. Μεταξύ αυτής της επιπλέον χρήσης του συστήματος και του σκληρού καιρού είναι πολύ κοινό οι σωλήνες σας να καταλήγουν να φραγμένες.

Οι φραγμένοι αγωγοί δημιουργούν σημαντική προβλήματα στα υδραυλικά σας, όπως η επιστροφή λημμάτων και αν γίνει αρκετά σοβαρό μπορεί να καταλήξει το σπίτι σας με μια δυσάρεστη πλημμύρα τοξικού νερού. Μπορείτε να το αποφύγετε κάνοντας έναν ετήσιο καθαρισμό αποχέτευσης από έναν επαγγελματία υδραυλικό πριν από την έντονη χειμερινή σεζόν. Καθαρίζετε τακτικά τις υδρορροές σας και καθαρίζετε την αυλή σας από σκουπίδια όπως φύλλα και κλαδιά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτό το σημαντικό πρόβλημα των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Δυσλειτουργίες του θερμοσίφωνας

Ένα ωραίο, κρύο ντους σε μια ζεστή μέρα μπορεί να είναι δροσιστικό και ακριβώς αυτό που μας προτείνουν συνήθως οι γιατροί. Αλλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, νοιώθουμε αρκετά το κρύο μόνο κάνοντας τις καθημερινές μας εξωτερικές εργασίες. Ένα ζεστό ντους ή μπάνιο είναι συχνά αυτό που χρειάζεται το σώμα μας να ζεσταθεί και να χαλαρώσει, αλλά ο χειμώνας είναι η πιο συνηθισμένη στιγμή για να αποτύχει ο θερμοσίφωνας σας να σας προσφέρει αυτά που ζητάτε.

Μετά από μια βαριά σεζόν με πολύ ζεστό νερό για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να ζεσταθούν από τις θερμοκρασίες ψύξης, δεν είναι ασυνήθιστο να σπάσει ο θερμαντήρας ζεστού νερού. Δουλεύει πολύ σκληρά και δεν το έχει συνηθίσει. Όχι μόνο χρησιμοποιείται περισσότερο, αλλά για να διατηρηθεί το ζεστό νερό στη δεξαμενή στη σωστή θερμοκρασία, πρέπει να εργάζεται συνεχώς σκληρά.

Για να το αποφύγετε αυτό και να απομακρύνετε την ξαφνική υποθερμία του κρύου ντους, ελέγξτε τον θερμοσίφωνα σας πριν από τη χειμερινή περίοδο. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να ελέγξει για ελαττωματικά εξαρτήματα, να καθαρίσει τα ιζήματα και τα μέταλλα από το κάτω μέρος του θερμαντήρα που κάνουν το θερμοσίφωνα σας να δουλέψει σκληρότερα και να διασφαλίσει ότι είναι σωστά μονωμένος για να αποφευχθεί η περιττή υπερβολική εργασία.

Πως να αντιμετωπίστε τα υδραυλικά προβλήματα του χειμώνα έγκαιρα

Η πρόληψη είναι η σωστή κίνηση

Οι σκληρές και κρύες εποχές δεν ήταν μόνο σκληρές για εσάς, ήταν επίσης σκληρές και στα υδραυλικά και αποχετευτικά σας συστήματα. Αλλά το να ξέρεις τι να ψάξεις μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις υδραυλικά προβλήματα και βλάβες που θα μπορούσαν εύκολα να σου κοστίσουν χιλιάδες ευρώ.

Εάν δεν έχετε ζήσει σε ένα κλίμα όπου έχει μια κρύα και μια ζεστή εποχή, ίσως να μην ξέρετε τι να περιμένετε και πώς να προετοιμαστείτε. Αλλά μόλις περάσετε τις μεταβάσεις τουλάχιστον μία φορά, είναι εύκολο να δείτε πώς μπορούν να συμβούν αυτά τα υδραυλικά προβλήματα.

Οι έμπειροι τεχνικοί της εταιρείας 24gr.gr σας προτείνουν να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να είστε προληπτικοί για να αποφύγετε το τέλος των χειμερινών υδραυλικών προβλημάτων που μπορεί να σας κοστίσουν την περιουσία σας αλλά χιλιάδες ευρώ σε ζημιές χωρίς να μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά που συνοδεύεται από την τύχη να ζείτε σε μια περιοχή που έχει εποχές.

Δείτε περισσότερες υδραυλικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button