16 ανοιξιάτικες εργασίες που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας

Καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, όλοι έχουμε την επιθυμία να βγάλουμε τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα, να ανανεώσουμε το περιβάλλον μας και να βγούμε έξω. Μετά από σκληρές χειμερινές καιρικές συνθήκες και το χρόνο που μείναμε μέσα στο σπίτι, υπάρχουν πολλές δουλειές που πρέπει να γίνουν τώρα που ήρθε η άνοιξη, ώστε το καλοκαίρια σας να είναι πιο ξέγνοιαστο.

Ακολουθείστε τη λίστα από τους τεχνικούς της 24gr.gr με τις εργασίες που πρέπει να κάνετε αυτή την άνοιξη ώστε να παραμείνετε ασφαλείς και ξέγνοιαστοι. Η φροντίδα των προβλημάτων στο χώρο του σπιτιού σας ενώ είναι μικρά θα σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο. Καλέστε μας 24ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για να επιθεωρήσουμε και να συντηρήσουμε τις εγκαταστάσεις του χώρου σας.

Ξεκινήστε τις ανοιξιάτικες εργασίες από το εσωτερικό του σπιτιού σας

Ακόμα και πριν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για να φροντίσετε τις εξωτερικές δουλειές σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας εσωτερικά. Ενώ υπάρχουν πάντα χώροι που πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά ή εβδομαδιαίως, ορισμένες εργασίες απαιτούν μόνο εποχικό καθαρισμό ή έλεγχο.

16 ανοιξιάτικες εργασίες που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας

Αλλαγή μπαταριών στον ανιχνευτή καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα

Η αλλαγή μπαταριών σε ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, αλλά είναι μια δουλειά που μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Ακόμη και μια μικρή σπίθα ή φωτιά στη κουζίνα ή στο σαλόνι μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε και σίγουρα θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα για την επισκευή.

Αλλαγή των εσωτερικών φίλτρων στο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού

Εάν δεν αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα στο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού, κάντε το τώρα. Τα καθαρά φίλτρα μειώνουν τη φθορά στον λέβητα σας και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε.

Μετακινήστε τα έπιπλα και καθαρίστε τα σημεία που είναι δύσκολο να προσεγγίσετε

Είμαστε όλοι ένοχοι που καθαρίζουμε μόνο την πιο ορατή βρωμιά και παρακάμπτουμε τα δυσπρόσιτα σημεία, όπως δάπεδα κάτω από έπιπλα ή ανεμιστήρες οροφής. Ίσως έχετε ξεχάσει ότι ακόμη και αυτά μπορεί να λερωθούν. Εμπιστευτείτε μας, είναι βρώμικα και ήρθε η ώρα να τους για να τα καθαρίσετε.

Επιθεωρήστε τους σωλήνες νερού του πλυντηρίου

Οι εύκαμπτοι σωλήνες του πλυντηρίου ρούχων, ειδικά οι ελαστικοί σωλήνες, είναι μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει μια μέρα. Και επειδή οι εύκαμπτοι σωλήνες συνδέονται με μια παροχή νερού υψηλής πίεσης όταν σπάσουν, θα υπάρξουν πλημμύρες που μπορούν να καταστρέψουν τα δάπεδα, τους τοίχους και να προκαλέσουν ζημιές στην περιουσία αλλά και τον οικονομικό σας προϋπολογισμό.

Αυτή είναι η ώρα να ελέγξετε τους εύκαμπτους σωλήνες για μικρές διαρροές που μπορούν να γίνουν μεγάλες και ακόμα καλύτερα, αντικαταστήστε τους λαστιχένιους σωλήνες με εύκαμπτους σωλήνες από ανοξείδωτο ατσάλι. Οι υδραυλικοί 24ώρες για Αθήνα είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή, εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα για να σας εξυπηρετήσουν σε ότι χρειαστείτε.

Καθαρίστε τους εξαεριστήρες στεγνωτηρίων ρούχων

Ακόμα κι αν έχετε καθαρίσει το φίλτρο χνουδιών στο στεγνωτήριο ρούχων σας μετά από κάθε χρήση του, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ποσότητα χνουδιού που έχει εισχωρήσει στους αγωγούς του. Ήρθε η ώρα να δώσετε σε όλη τη συσκευή έναν καλό καθαρισμό.

Αποστραγγίστε το ίζημα από τη δεξαμενή θερμοσίφωνα

Το ίζημα μπορεί να συγκεντρωθεί στο κάτω μέρος ενός θερμοσίφωνα προκαλώντας μηχανικά προβλήματα και ακόμη και διαρροές. Κάθε έξι μήνες, ένας καθιερωμένος θερμοσίφωνας πρέπει να πραγματοποιεί μια μερική αποστράγγιση. Είναι μια απλή διαδικασία αρκεί να ακολουθήσετε όλα τα βήματα. Θυμηθείτε, η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό δεν αναμιγνύονται πάντα καλά! ΟΙ υδραυλικοί Αθήνα βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσουν.

Ανοιξιάτικες εργασίες στις ντουλάπες σας

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο κάνει και η ντουλάπα μας. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αδειάσετε κάθε ντουλάπα ρούχων που διαθέτετε και να κάνετε έναν καλό καθαρισμό αλλά και να ταξινομήσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε πράγματα που δεν έχετε φορέσει εδώ και χρόνια και ίσως να μην θυμάστε ότι τα έχετε! Αυτά τα είδη πρέπει να πωλούνται, να δωρίζονται ή να απορρίπτονται. Τα ρούχα που θέλετε να αποθηκεύσετε μέχρι το επόμενο έτος θα πρέπει να πλυθούν ή να στεγνώνουν και να αποθηκευτούν σωστά.

Ενώ οι ντουλάπες είναι άδειες, καθαρίστετες καλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν κρύβονται επιβλαβή παράσιτα που μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα .

Κάντε κάποιο έλεγχο παρασίτων

Μετά από πολλούς μήνες με χαμηλές θερμοκρασίες, όλοι είναι έτοιμοι να βγουν έξω, συμπεριλαμβανομένων των εντόμων, των τρωκτικών και άλλων παρασίτων που ίσως να βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας. Είτε το κάνετε μόνοι σας είτε προσλάβετε έναν επαγγελματία, ο έλεγχος των παρασίτων είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού εντός και εκτός.

16 ανοιξιάτικες εργασίες που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας

Πλύνετε και καθαρίστε τα παράθυρα

Ακόμα κι αν ο καιρός είναι ακόμα ασταθής, μπορείτε να ξεκινήσετε πλένοντας το εσωτερικό των παραθύρων σας και τις γυάλινες πόρτες. Φυσικά, ορισμένοι θέλουν να αντιμετωπίζουν το πλύσιμο παραθύρων μέσα και έξω ταυτόχρονα για να ελέγχουν για ραβδώσεις. Δεν έχει σημασία πώς το κάνετε, αρκεί να το κάνετε!

Ενώ καθαρίζετε το εσωτερικό των παραθύρων, μην παραβλέπετε τις κουρτίνες των παραθύρων. Ορισμένες κουρτίνες μπορούν να καθαρίσουν στο πλυντήριο, αλλά οι περισσότερες κουρτίνες απαιτούν στεγνό καθάρισμα. Αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε τις περσίδες και τα κουφώματα, να καθαρίσετε τα παράθυρα και να σκουπίσετε τα περβάζια των παραθύρων.

Καθαρίστε τις υδρορροές

Τώρα που έχετε ξεκινήσει με τους εσωτερικούς χώρους, ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε έξω για να ασχοληθείτε με τις εξωτερικές ανοιξιάτικες εργασίες καθαρισμού. Ως κατευθυντήρια γραμμή, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από την κορυφή του σπιτιού και να δουλέψετε προς τα κάτω. Δεν χρειάζεται να πλένετε τα εξωτερικά παράθυρα πριν καθαρίσετε τις υδρορροές γιατί ο κόπος σας θα πάει χαμένος.

Αφήνοντας τις υδρορροές γεμάτες με φύλλα όχι μόνο φαίνεται ακατάστατος ο χώρος, αλλά μπορεί να προκαλέσει διαρροές, προβλήματα υγρασίας και μούχλας. Η άνοιξη είναι η ιδανική στιγμή για να καθαρίσετε τις υδρορροές σας.

Εξωτερικές ανοιξιάτικες εργασίες στο μπαλκόνι, το κήπο σας και τα πεζοδρόμια

Θα περνάτε πολύ χρόνο σε αυτό το μπαλκόνι ή κήπο και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να τους διαμορφώσετε για το καλοκαίρι. Καθαρίστε τα σχολαστικά και αποκτήστε τους εξωτερικούς χώρους που χαρείτε ανενόχλητοι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανανεώστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και τις ομπρέλες

Καθαρίστε τα μαξιλάρια των επίπλων εξωτερικού χώρου. Διαλέξτε μια ηλιόλουστη, δροσερή μέρα, ώστε να στεγνώσουν το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε ακόμη και να ανανεώσετε την εξωτερική σας ομπρέλα ώστε να διαρκέσει για μια άλλη σεζόν ή ακόμα και μια αλλαγή στα ίδια τα έπιπλα σας.

16 ανοιξιάτικες εργασίες που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας

Καθαρίστε και οργανώστε το γκαράζ και άλλους χώρους αποθήκευσης

Ενώ ο καιρός είναι ήπιος, αδειάστε τα πάντα από το γκαράζ σας και τις αποθήκες σας. Δώστε στον χώρο έναν καλό καθαρισμό και, στη συνέχεια, προσδιορίστε προσεκτικά τι χρειάζεται να επιστρέψετε στο εσωτερικό του. Πουλήστε, δωρίστε, ανακυκλώστε ή πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε. Ενώ καθαρίζετε στο γκαράζ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε την πόρτα του γκαράζ σας για να βεβαιωθείτε ότι ανοίγει ομαλά και ότι διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Δείτε περισσότερες συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button