ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Δεν ανάβει η κεραμική εστία; Δείτε τι μπορεί να φταίει

Η ηλεκτρική κουζίνα αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο μας στο νοικοκυριό. Δεν γίνεται να υπάρξει ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρική κουζίνα!

Η συσκευή της ηλεκτρικής κουζίνας χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, θα ανοιγοκλείσουμε την συσκευή αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν τα μάτια και ο φούρνος να λειτουργούν σωστά.

Πόσο δύσκολο είναι για παράδειγμα όταν δεν λειτουργεί κάποια κεραμική εστία; Πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η καθημερινότητά μας σε αυτή την περίπτωση; Δύσκολη είναι επίσης και η περίπτωση που η κεραμική εστία υπολειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση το μαγείρεμα θα διαρκέσει για ώρες και πραγματικά θα μας “βγάλει την ψυχή”.

Εάν, λοιπόν, δεν ανάβει η κεραμική εστία τότε η καλύτερη λύση είναι οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 24 ώρες τεχνικοί Αθήνα. Για πάμε όμως να δούμε που οφείλετε το γεγονός ότι η κεραμική εστία δεν λειτουργεί.

1. Έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα ασφαλείας

Προσπαθείς να ανάψεις την κεραμική εστία αλλά δεν μπορείς; Πριν πανικοβληθείς κάνε έναν έλεγχο μήπως είναι πατημένο το κλείδωμα ασφαλείας ηλεκτρικής κουζίνας. Ξέρεις αυτό το κουμπάκι με το κλειδί που αν το πατήσεις παρατεταμένα κλειδώνει όλα τα κουμπιά της κουζίνας έτσι ώστε να μην γίνει κάποια ζημιά από τα μικρά παιδιά.

Πριν λοιπόν αγχωθείς και καλέσεις κάποιον ειδικό έλεγξε μήπως ισχύει αυτή η περίπτωση.

2. Η εστία έχει νερό

Κάποιες ηλεκτρικές κουζίνες νέας τεχνολογίας διαθέτουν λειτουργία αυτόματου κλειδώματος στην περίπτωση που πέσει νερό επάνω στην κεραμική εστία. Αυτό συμβαίνει για να μας προστατέψουν από το ενδεχόμενο ενός βραχυκυκλώματος.

Εάν λοιπόν, υπάρχουν νερά επάνω σε κάποιο από τα μάτια της κεραμικής εστίας και εσείς δεν γνωρίζεται εάν η συσκευή σας διαθέτει την λειτουργία του αυτόματου κλειδώματος, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο φύλλο οδηγιών της συσκευής και να το μάθετε!

Εάν το μοντέλο της κουζίνας σας έχει αυτή την λειτουργία τότε σβήστε την συσκευή και στεγνώστε καλά το επάνω μέρος της, περιμένετε για λίγη ώρα έτσι ώστε να στεγνώσει εντελώς και έπειτα μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας.

Εάν πάλι το μοντέλο κουζίνας που έχετε δεν διαθέτει αυτή την λειτουργία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο και να του αναθέσετε την επισκευή κεραμικής εστίας.

3. Έχουν φθαρεί τα καλώδια της ηλεκτρικής κουζίνας

Εάν έχετε την συγκεκριμένη ηλεκτρική κουζίνα στην κατοχή σας για αρκετά χρόνια, τότε το γεγονός το ότι δεν λειτουργούν οι εστίες της μπορεί να οφείλετε και στην φθορά που μπορεί να έχουν υποστεί τα καλώδια. Ακόμη κι αν δεν είστε ειδικός μπορείτε να δείτε εάν είναι φθαρμένα τα καλώδια της ηλεκτρικής κουζίνας.

Στην περίπτωση λοιπόν που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την καλωδίωση και με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις καλύτερα να μην ασχοληθείτε μόνοι σας με αυτό γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο.

4. Έχει χαλάσει ο διακόπτης της κουζίνας

Εάν έχετε ελέγξει όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω και διαπιστώσατε ότι δεν ισχύει τίποτε από αυτά τότε 2 τινά. Ή έχει χαλάσει ο διακόπτης της κουζίνας ή το μάτι της κουζίνας.Και για τις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό τεχνικό.

5. Έχει χαλάσει το μάτι της κεραμικής εστίας

Όπως είπαμε και παραπάνω εάν έχει χαλάσει το μάτι της κεραμικής εστίας τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους ηλεκτρολόγους. Οι ηλεκτρολόγοι της εταιρείας 24gr θα έρθουν άμεσα στον χώρο σας ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας τους καλέσετε, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές βλάβες:

2 Σχόλια. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button
Shares