6 ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

6 Βασικότερα προβλήματα ενός κλιματιστικού

Έχετε πρόβλημα με το κλιματιστικό σας; Ψάχνετε μήπως για ένα καλό ψυκτικό ώστε να βρείτε άμεση λύση στο πρόβλημα σας;

Πλησιάζει καλοκαίρι και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε καλά συντηρημένο το κλιματιστικό μας έτσι ώστε να μην υποφέρουμε από τη ζέστη και το καύσωνα.

Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των κλιματιστικών είναι η κακή χρήση τους. Γι αυτό πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σας βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει καλά τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου σας που κλιματίζεται και ρυθμίστε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού σε λογικές θερμοκρασίες.

Βέβαια, τα βασικότερα προβλήματα των κλιματιστικών οφείλονται κυρίως σε κακή εγκατάσταση ή πλημμελή συντήρηση. Η Κακή εγκατάσταση του κλιματιστικού σας μπορεί να έχει σαν συνέπεια διαρροές ψυκτικού υγρού, κακή κυκλοφορία του υγρού στους ψυκτικούς σωλήνες και κακή κυκλοφορία του αέρα στο χώρο.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που η πλήρωση του κλιματιστικού με ψυκτικό υγρό δεν γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Η σωστή πλήρωση είναι πολύ σημαντική, και αν δεν γίνει σωστά μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή απόδοση και υψηλή κατανάλωση, ή σε ακραίες περιπτώσεις και σε αδυναμία χρήσης του κλιματιστικού. Η συντήρηση από τεχνικούς χωρίς τα κατάλληλα προσόντα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει αντιληπτή η έλλειψη ψυκτικού υγρού ή ακόμη χειρότερα να πληρωθεί το κλιματιστικό με περισσότερο ψυκτικό υγρό από όσο προβλέπει ο κατασκευαστής.

1 Η έλλειψη ψυκτικού υγρού

Η έλλειψη ψυκτικού υγρού έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή απόδοση του κλιματιστικού. Πολλές είναι οι φορές που η έλλειψη ψυκτικού υγρού μπορεί να οφείλεται είτε σε ελλειπή πλήρωση κατά την εγκατάσταση, είτε σε διαρροή.

Στην περίπτωση της διαρροής η απλή αναπλήρωση δεν είναι αρκετή, αφού το νέο ψυκτικό υγρό θα διαρρεύσει και αυτό και το air condition πολύ σύντομα και πάλι δε θα λειτουργεί.

Για να λύσετε το πρόβλημα θα πρέπει να καλέσετε έναν καλά καταρτισμένο τεχνικό, ο οποίος θα πρέπει να εντοπίσει το σημείο διαρροής, να το επισκευάσει και στη συνέχεια να πληρώσει το κλιματιστικό με την σωστή ποσότητα ψυκτικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Η ηλεκτρική ανεπάρκεια

Οι ανεμιστήρες και ο συμπιεστής του κλιματιστικού μπορούν εύκολα να φθαρούν ειδικά αν το κλιματιστικό ανοίγει και κλείνει συχνά, πράγμα που συμβαίνει σε κλιματιστικά υπερδιαστασιολογηθεί Η φθορά στις κλέμες σύνδεσης του κλιματιστικού παρουσιάζεται σε πολλά συστήματα και για το λόγο αυτόν οι ηλεκτρικές συνδέσεις του κλιματιστικού πρέπει να ελέγχονται σε κάθε συντήρηση.

Η κατεστραμμένη πλακέτα

Εάν έχετε συχνή διακοπή ρεύματος και ειδικά εάν το ρεύμα έρχεται και φεύγει συχνά σε σύντομο χρονικό διάστημα τότε η πλακέτα του κλιματιστικού σας ενδέχεται να υποστεί μερική βλάβη ή ακόμη και να καταστραφεί.

Η πλακέτα του κλιματιστικού επιτηρεί την λειτουργία των διαφόρων επί μέρους στοιχείων όπως είναι ο συμπιεστής, η τετράοδη βαλβίδα, ανεμιστήρες και πολλά άλλα και ελέγχει τα στοιχεία αυτά με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε στιγμή το κλιματιστικό σας να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας σας άνεση και οικονομία.

Μια βλάβη στην πλακέτα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό σας να συμπεριφέρεται περίεργα ή και να μην λειτουργεί καθόλου.  Η επισκευή ή η αντικατάσταση της πλακέτας πρέπει να γίνει από έμπειρο τεχνικό.

4 Οι προβληματικοί αισθητήρες

Όλα τα κλιματιστικά έχουν θερμοστάτες και αισθητήρια με τα οποία επιτηρούν τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες του ψυκτικού υγρού και του αέρα σε διάφορα σημεία του κλιματιστικού.

Εάν ένας από τους αισθητήρες αυτούς χαλάσει ή βγει από τη θέση του, το κλιματιστικό σας μπορεί να λειτουργεί συνεχώς ή να αυξομειώνει με μη φυσιολογικό τρόπο την ισχύ του.

5 Η κακή αποχέτευση συμπυκνωμάτων

Η κακή κατασκευή της σωλήνας αποχέτευσης ή το βούλωμα της, έχει ως αποτέλεσμα την κακή λειτουργία του κλιματιστικού και τη διαρροή συμπυκνωμάτων μέσα και έξω από το σπίτι.

6 Η ανεπαρκής συντήρηση

Αν αφήσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας να βουλώσουν, όχι μόνο το κλιματιστικό σας δεν θα λειτουργεί κανονικά, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο συμπιεστής και οι ανεμιστήρες του κλιματιστικού σας να υποστούν μόνιμη βλάβη.

Οι ψυκτικοί στην Αθήνα είναι εκείνοι που θα δώσουν άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε όσον αφορά το κλιματιστικό σας! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε με την εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί και να τους περιγράψετε το πρόβλημα σας έτσι ώστε εκείνοι να στείλουν τον αρμόδιο επαγγελματία!

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές βλάβες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button