Ευρωπαϊκό-πρόγραμμα-Εξοικονομώ-Αυτονομώ-2020

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020

Τον τελευταίο καιρό μπορεί να έχει πέσει στην αντίληψή σας η ύπαρξη ενός νέου ευρωπαϊκού προγράμματος που ονομάζεται Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020. Οι τεχνικοί, μηχανικοί και τα συνεργεία του 24gr.gr μπορούν να αναλάβουν την επίβλεψη, κατασκευή ή μελέτη του σπιτιού σας με το νέο πρόγραμμα αυτό.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιότερων κατοικιών της χώρας μας. Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2020 και ήδη μπορείτε να βρείτε τον οδηγό με τις αναλυτικές οδηγίες για την καθοδήγησή σας.

Η απόφαση της ενεργειακής ανακαίνισης του σπιτιού σας είναι πιο εύκολο να παρθεί λόγω της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα εξοικονομώ, αλλά θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή του συνεργείου. Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το μηχανικό και το συνεργείο που θα πραγματοποιήσει την ενεργειακή ανακαίνιση διότι τυχόν λάθη δύσκολα θα διορθωθούν.

Ποια η διαδικασία συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονομώ-αυτονομώ 2020;

Το 2020, έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες αλλαγές συγκριτικά με τα προγράμματα που προσφέρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Αρχικά, η διαδικασία έχει απλοποιηθεί και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχει ήδη  δημοσιευμένος ο οδηγός για να καταθέσετε την αίτησή σας.

Επίσης, έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις αποδοχής στο πρόγραμμα, σχετικά με τα εισοδήματα και την ενεργειακή κατάσταση κάθε κτηρίου που υποβάλλει αίτηση. Τέλος, ο προϋπολογισμός για το 2020 ανέρχεται σε 850 εκατομμύρια ενώ σε κάποιες περιοχές στην Ελλάδα, η επιδοτήσεις αγγίζουν ποσοστά έως και 95 τοις εκατό.

Ποια σπίτια μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020;

Τα σπίτια και κτήρια που είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν αίτηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020 θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από παλαιότητα κάποιων χρόνων. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μετατραπούν τα παλιά σπίτια σε σπίτια πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Στόχος είναι τα σπίτια αυτά να μετατραπούν σε σπίτια ενεργειακής κλάσης Α ή Β.

Η εταιρία μας προσφέρει ποικιλία υπηρεσιών που μπορείτε να αξιοποιήσετε για το πρόγραμμα εξοικονομώ. Δείτε ενδεικτικά κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε:

  • Αλλαγή κουφωμάτων για μόνωση
  • Μόνωση
  • Ελαιοχρωματισμοί
  • Ανακαινίσεις
  • Πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης
  • Μηχανικούς

Ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μόνωσης, αλλαγής κουφωμάτων για μόνωση, και πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης.

Τι μπορείτε να κερδίσετε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020;

Εάν είσαστε ιδιοκτήτης σπιτιού μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα εξοικονομώ-αυτονομώ 2020. Αρχικά, εάν επιλεχθείτε αφού καταθέσετε την αίτηση σας και εκείνη γίνει δεκτή, μπορείτε να λάβετε επιδότηση έως 70 τοις εκατό. Αυτά τα χρήματα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα που χρειάζεστε για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας.

Συνεπώς, μειώνεται η ενέργεια που καταναλώνετε καθημερινά για ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε με το πέρας τον χρόνων, σε εταιρίες θέρμανσης και ηλεκτρισμού, λόγω της καλύτερης μόνωσης που θα έχετε εγκαταστήσει!

Αφού γίνει η εγκατάσταση των νέων κουφωμάτων, θα παρατηρήσετε πως το σπίτι σας θα μένει ζεστό για περισσότερες ώρες και θα εξοικονομείτε σοβαρά ποσοστά ενέργειας. Έτσι θα συμβάλλετε και στην προστασία και διατήρηση των φυσικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έρχονται από το περιβάλλον. Επιπλέον, θα εξασφαλίσετε καλύτερο βιοτικό επίπεδο για εσάς και την οικογένειά σας. Θα ζείτε σε ένα σπίτι «πράσινο», ενεργειακά αποδοτικό το οποίο θα έχει μεγαλύτερη αξία σε περίπτωση που θέλετε να το πουλήσετε αργότερα!

Γιατί το σπίτι σας έχει ανάγκη από μόνωση;

Όλα τα σπίτια χρειάζονται καλή μόνωση. Η μόνωση προστατεύει το σπίτι σας από τους εξωτερικούς παράγοντες όπως η βροχή, η υγρασία και φυσικά οι μεταβολές της θερμοκρασίας. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά, γιατί χρειάζεστε μόνωση στο σπίτι σας:

Ευρωπαϊκό-πρόγραμμα-Εξοικονομώ-Αυτονομώ-2020

Θα έχετε μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα μειώσετε την εκπομπή αερίων CO2 των μονάδων θέρμανσης και ψύξης, όπως και το αποτύπωμα άνθρακα. Τα μεγαλύτερα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα, αν υπολογίσετε τα ετήσια έξοδα θέρμανσης συγκριτικά με εκείνα των προηγούμενων χρόνων.

Η μόνωση μπορεί να δημιουργήσει ένα υγιές σπίτι

Όπως είναι λογικό, η μόνωση του σπιτιού συμβάλλει θετικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Με τα αυξημένα ποσοστά άσθματος, αλλεργιών, και άλλων ασθενειών, είναι σημαντικό το σπίτι σας να είναι θωρακισμένο από εξωτερικές απειλές.

Εγκατάσταση μόνωσης για πρόληψη μούχλας

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορείτε να συναντήσετε σας ιδιοκτήτες σπιτιών είναι η μούχλα. Οι εστίες της μούχλας που σχηματίζονται λόγω υγρασίας ή λόγω άμεσης επαφής ενός τοίχου με εξωτερικούς παράγοντες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Μόνωση σπιτιού με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020

Για να δείτε εάν το σπίτι σας χρειάζεται μόνωση και σε ποιο βαθμό, θα πρέπει αρχικά να καταλάβετε πως λειτουργεί η μόνωση. Τα μονωτικά υλικά βοηθούν στη σωστή κατανομή της θερμότητας στο χώρο όπως επίσης προλαμβάνουν την άσκοπη διάχυσή τους στο χώρο. Η μόνωση χωρίζεται σε 3 τομείς, αγωγιμότητα, μεταφορά και ακτινοβολία.

Η ακτινοβολία είναι η «ζέστη» που ταξιδεύει μέσα του αέρα και θερμαίνει ότι βρίσκει στην πορεία της. Η μεταφορά αναφέρεται στον τρόπο που η θερμότητα κυκλοφορεί μέσω υγρών ή αερίων και η αγωγιμότητα είναι η μεταφορά θερμότητας μέσω επαφής υλικών.

Η «ζέστη» ταξιδεύει φυσιολογικά προς πιο ψυχρά περιβάλλοντα. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα σπίτι που θερμαίνονται τα 2 από τα 4 δωμάτια, η θερμότητα ταξιδεύει στα πιο ψυχρά δωμάτια. Έτσι χάνεται η ενεργειακή αποδοτικότητα και τα σώματα θέρμανσης λειτουργούν περισσότερες ώρες, χρεώνοντας σας παραπάνω χρήματα.

Το ίδιο ισχύει και όταν υπάρχουν στο χώρο σας υπόγεια, σκάλες, μεγάλοι διάδρομοι, σοφίτες ή πατάρια. Η θερμότητα βρίσκει τρόπους να «τρυπώσει» εκεί, ενώ με τη σωστή μόνωση αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Ενεργειακή απόδοση μέσω του Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020

Ακόμα και στην περίπτωση που το σπίτι σας έχει κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, και πιστεύετε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, μπορούμε να βοηθήσουμε! Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός των προγραμμάτων εξοικονομώ.

Ακόμα και σε σπίτια που είναι χτισμένα προ 50ετίας, η ενεργειακή ανακαίνιση μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σας σε ενεργειακής κλάσης Α ή Β! το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ενεργειακή εκτίμηση που πραγματοποιείται από μηχανικό!

Επιθεώρηση μόνωσης για το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020

Η εταιρία μας 24gr.gr, μπορεί να σας επισκεφθεί με έμπειρα συνεργεία και μηχανικούς και να αξιολογήσει τη μόνωση που ήδη υπάρχει στο κτίριό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξέρετε σε ποιο βαθμό έχετε ανάγκη να ενταχθείτε στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Επιθεωρούμε τα σημεία που είναι πιο επιρρεπή σε έκθεση σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα τοίχοι που είναι σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, σοφίτες, πάτωμα και άλλα.

Δείτε περισσότερα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button