Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν δουλεύει

Το κλιματιστικό αποτελεί μία από τις πιο αναγκαίες ηλεκτρικές συσκευές για ένα σπίτι ή για μία επιχείρηση. Είναι εξίσου απαραίτητο να υπάρχει και κατά την διάρκεια του χειμώνα αλλά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που προκύψει κάποια βλάβη με την μονάδα του κλιματιστικού;

Μία από τις πιο συνήθεις περιπτώσεις βλάβης στο κλιματιστικό είναι οι βλάβες στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί, η εξωτερική μονάδα να υπολειτουργεί ή να μην λειτουργεί και καθόλου. Κάποια από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με το κλιματιστικό μπορούν να προληφθούν ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναλάβει την επισκευή του κλιματιστικού κάποιος από τους ειδικούς ηλεκτρολόγους ή υδραυλικούς.

Εμείς ρωτήσαμε τους ψυκτικούς της εταιρείας 24 ώρες τεχνικοί, γιατί δεν δουλεύει το κλιματιστικό κι εκείνοι μας πρότειναν να ελέγξουμε τα εξής σενάρια:

1. Κάνουμε κάποιο λάθος με το κλιματιστικό

Εάν το κλιματιστικό δεν δουλεύει τότε το πρώτο πράγμα που ελέγχουμε, πριν πανικοβληθούμε, είναι μήπως απλά είμαστε απρόσεκτοι. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι αν είναι το κλιματιστικό συνδεδεμένο στην πρίζα, αν έχουμε ρυθμίσει σωστά τον θερμοστάτη και φυσικά εάν το τηλεκοντρόλ του κλιματιστικού έχει γεμάτες μπαταριές.

Πριν λοιπόν καλέσετε κάποιον ειδικό βεβαιωθείτε πως όλα είναι όπως θα έπρεπε.

2. Το κλιματιστικό δεν έχει ρεύμα

Το κλιματιστικό είναι μια ηλεκτρική συσκευή που για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο να υπάρχει παροχή ρεύματος. Εάν λοιπόν δεν λειτουργεί πρέπει να ελέγξουμε το ενδεχόμενο μιας διακοπής ρεύματος στην γειτονιά ή το ενδεχόμενο να έχει καεί ή να έχει πέσει η ασφάλεια του κλιματιστικού στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

3. Βραχυκύκλωμα στο κλιματιστικό

Οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος μπορούν να προκαλέσουν την δυσλειτουργία ή την μη λειτουργία του κλιματιστικού. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως δεν ισχύει αυτό το σενάριο.

4. Ελέγξτε το ψυκτικό υγρό στο κλιματιστικό

Ελέγξτε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια διαρροή στο ψυκτικό υγρό του κλιματιστικού, γιατί η ύπαρξή του στην σωστή ποσότητα είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία της συσκευής. Για να μπορέσετε να το δείτε αυτό είναι καλύτερο να καλέσετε κάποιον ειδικό και να του αναθέσετε το έργο.

5. Πρόβλημα με τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εκτεθειμένη στις εξωτερικές συνθήκες και μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Εάν λοιπόν κάποιο σκουπιδάκι εισχωρήσει στο κουτί μπορεί να επηρεάσει τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού και έτσι κατά επέκταση το κλιματιστικό να μην δουλεύει.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει η μονάδα να καθαριστεί άμεσα, ενώ είναι πάρα πολύ σημαντικό μέχρι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα να μην λειτουργείτε την συσκευή. Εάν κάποιο σκουπίδι έχει φράξει τον ανεμιστήρα και αυτός συνεχίσει να γυρίζει μπορεί να παραμορφωθούν να πτερύγιά του και η μικρή βλάβη να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα.

Δείτε περισσότερες τεχνικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button