pos-na-frontisete-ta-ydravlika-sas-to-kalokairi

Πώς να φροντίσετε τα υδραυλικά σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε διεξοδική επιθεώρηση στο υδραυλικό σας σύστημα, σύμφωνα με την 24gr. Ο καιρός είναι πολύ ζεστός και έχετε χρόνο μέσα στην ημέρα για να δείτε όλα τα μέρη του συστήματος που βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα υδραυλικά συστήματα συντηρημένα όλο το χρόνο, αλλά ακόμη περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες όταν πρόκειται να φύγετε για καλοκαιρινές διακοπές. Το να χρησιμοποιείτε πολύ νερό αυξάνει τον κίνδυνο για υδραυλικά προβλήματα. Ακολουθούν συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα υδραυλικών σας είναι έτοιμο για το καλοκαίρι.

Προετοιμαστείτε για βουλωμένους σωλήνες

Κάθε σπίτι χρειάζεται ένα έμβολο για να φροντίζει τα συνηθισμένα προβλήματα. Τα έμβολα είναι φθηνά και μπορούν να αποθηκευτούν σε ντουλάπα ή στο υπόγειο. Η χειρότερη στιγμή είναι να χρειάζεστε ένα έμβολο κα να πρέπει να τρέξετε στην αγορά για να το αποκτήσετε.

Τα έμβολα μπορούν να χειριστούν τα περισσότερα φυσιολογικά βουλώματα. Εάν όχι, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν υδραυλικό του 24gr. Εκτός από το να έχετε ένα έμβολο, υπάρχουν πολλά άλλα προληπτικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού για να προετοιμαστούν για βουλώματα στους σωλήνες.

Φροντίστε τους σωλήνες σας

Να είστε προσεκτικοί αυτά που ρίχνετε στους σωλήνες σας. Αγοράστε πλέγματα ή πλαστικά φίλτρα αποστράγγισης για κάθε νεροχύτη κουζίνας. Η συσσώρευση μαλλιών στους νεροχύτες και τις μπανιέρες οδηγεί τελικά σε φραγμένους σωλήνες μπάνιου. Ένα ζευγάρι λαβίδες μπορεί να βοηθήσει να τραβήξετε τις τρίχες, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε φίλτρα αποστράγγισης για την μπανιέρα και το νεροχύτη. Εάν έχετε παιδιά, βοηθήστε τα να καταλάβουν ποια πράγματα δεν πηγαίνουν στην τουαλέτα.

Επιθεωρήστε για διαρροές

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για έλεγχο τυχόν διαρροών. Ακόμα και τα εύκρατα κλίματα μπορεί να αντιμετωπίσουν κρύες θερμοκρασίες το χειμώνα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα υδραυλικά. Είναι καλύτερο να εντοπίσετε και να φροντίσετε τυχόν διαρροές που μπορεί να έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ξεκινήστε έξω από το σπίτι σας και ελέγξτε για νερά.

Στο εσωτερικό, κοιτάξτε προσεκτικά τις βρύσες, τις κεφαλές ντους και τους σωλήνες κάτω από τους νεροχύτες. Δώστε προσοχή στη σκουριά στους σωλήνες και στις ενδείξεις υγρασίας μέσα στα ερμάρια. Ελέγξτε τις τουαλέτες για διαρροές. Ορισμένα προβλήματα με τις τουαλέτες μπορούν να επιλυθούν εύκολα, αλλά αν δεν είστε σίγουροι για τις δεξιότητες σας, καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό.

pos-na-frontisete-ta-ydravlika-sas-to-kalokairi

Ελέγξτε το θερμοσίφωνα

Πολύ συχνά ξεχνάμε τη συντήρηση του θερμοσίφωνα εκτός αν ξυπνήσετε χωρίς ζεστό νερό. Σε πολλά σπίτια, είναι εγκατεστημένος στο πατάρι, εκτός θέασης και συχνά εκτός μυαλού. Αφιερώστε λίγα λεπτά όταν επιθεωρείτε τους υπόγειους σωλήνες για να δείτε τον θερμοσίφωνα. Προσέξτε για σκουριά και διάβρωση.

Δείτε από κάτω για σημάδια διαρροής νερού. Η μέση διάρκεια ζωής ενός θερμοσίφωνα σήμερα είναι 10-15 χρόνια. Μεγιστοποιήστε τη ζωή του θερμοσίφωνα σας, φροντίζοντας να λαμβάνει τακτική συντήρηση από έναν υδραυλικό της 24gr.

Αλλαγή σωλήνων πλυντηρίου

Το καλοκαίρι το πλυντήριο δουλεύει πολύ πιο έντονα και με μεγαλύτερη συχνότητα. Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο σας είναι προετοιμασμένο για την επιπλέον εργασία, ελέγχοντας τους εύκαμπτους σωλήνες για ρωγμές, διαρροές ή διόγκωση. Είναι επίσης καλή ιδέα να αλλάζετε σωλήνες πλυντηρίου ρούχων τουλάχιστον μία φορά κάθε τρία χρόνια.

Ελέγξτε τους σωλήνες αποχέτευσης

Εν μέρει εξαιτίας των καλοκαιρινών καταιγίδων και των νερών της βροχής, είναι πολύ συχνό να βουλώσει ο σωλήνας αποχέτευσης. Το νερό εισέρχεται στους σωλήνες αποχέτευσης μέσω μικρών ρωγμών και δημιουργεί συμφόρηση. Η ανάπτυξη των ριζών από τα δέντρα μπορεί επίσης να ασκήσει πίεση σε μια αποχέτευση καθώς μεγαλώνουν προς την πηγή νερού.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες αποχέτευσης είναι έτοιμοι για την καλοκαιρινή σεζόν είναι να τους ελέγξει ένας από τους έμπειρους τεχνικούς μας. Αυτός θα αναζητήσει σημάδια ζημιάς και θα επιδιορθώσει οποιαδήποτε πιθανή αιτία απόφραξης του σωλήνα αποχέτευσης.

Προετοιμαστείτε για τις διακοπές σας

Επειδή τα προβλήματα πίεσης του νερού σημαίνουν ότι οι διαρροές και οι πλημμύρες συμβαίνουν συχνότερα όταν το σύστημα δεν χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα, είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσετε διαρροή ενώ λείπετε για διακοπές. Προετοιμαστείτε για τις διακοπές σας κλείνοντας την πσροχή νερού.

Η υψηλή πίεση νερού δεν διαφέρει από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Και πολλά πολλές φορές διαρρέει ζεστό νερό, το οποίο καταστρέφει τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα. Αυτά τα συστήματα δεν έχουν σχεδιαστεί για να είναι υπό πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν βρίσκεστε σε διακοπές, δεν χρησιμοποιείτε τα υδραυλικά σας και όλα αυτά αυξάνουν την πίεση.

pos-na-frontisete-ta-ydravlika-sas-to-kalokairi

Συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα το καλοκαίρι

Ίσως πιστεύετε ότι η χειμερινή περίοδος με τους παγωμένους σωλήνες της είναι όταν συμβαίνουν τα περισσότερα υδραυλικά προβλήματα. Ωστόσο, ο θερμότερος καιρός μπορεί να φέρει ζητήματα μεγάλα και μικρά για το σπίτι σας. Τα καλοκαιρινά υδραυλικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της επιπλέον φθοράς που δέχεται το σπίτι σας με επισκέπτες που σας επισκέπτονται, τα παιδιά είναι συνέχεια σπίτι και δεν έχουν σχολείο.

Εδώ είναι τα πιο κοινά καλοκαιρινά υδραυλικά προβλήματα που πρέπει να παρακολουθείτε αυτήν την εποχή του χρόνου.

Πλημμύρες στο υπόγειο

Οι καλοκαιρινές μπόρες προκύπτουν πιο συχνά από ό, τι νομίζετε, ειδικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Μερικές φορές οι απροσδόκητες βροχοπτώσεις μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν πρόβλημα πλημμύρας. Ελέγξτε ξανά οι σωλήνες σας είναι σε καλή κατάσταση μετά τους χειμερινούς μήνες για να αποφύγετε τις καλοκαιρινές πλημμύρες στο υπόγειό σας.

Φραγμένος νεροχύτης

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για μαγειρική και για να τρώμε φρέσκα φρούτα! Αυτό συνεπάγεται επίσης πολλά υπολείμματα. Βεβαιωθείτε ότι απορρίπτετε σωστά τα τρόφιμα και ξέρετε ακριβώς τι μπορεί και δεν μπορεί να καταστραφεί. Οι φραγμένοι νεροχύτης είναι πολύ συχνοί το καλοκαίρι, επειδή οι φλούδες από τα φρούτα ή το λίπος από το ψήσιμο θα φράξουν γρήγορα τον νεροχύτη σας και θα αποτρέψουν τη σωστή λειτουργία του.

pos-na-frontisete-ta-ydravlika-sas-to-kalokairi3.

Προβλήματα με το πλυντήριο

Όλες οι καλοκαιρινές δραστηριότητες μπορούν να ασκήσουν πίεση στο πλυντήριο σας. Τα βαριά φορτία φαίνεται να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο το καλοκαίρι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη και υπερχείλιση. Προσπαθήστε να μην το υπερφορτώνετε για να αποφύγετε προβλήματα.

Ελέγχετε τακτικά τους εύκαμπτους σωλήνες από το μηχάνημά σας για τυχόν διαρροές ή ρωγμές και σκεφτείτε να μετακινήσετε λίγο το πλυντήριο σας από τον τοίχο για να μειώσετε τον κίνδυνο υπερθέρμανσης. Εάν συμβεί κάποιο πρόβλημα, σταματήστε αμέσως τον κύκλο πλυσίματος και επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια.

Ζητήματα ψεκαστήρων

Τα χλοοκοπτικά και η περισσότερη κίνηση στους χλοοτάπητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορούν εύκολα να συμβάλουν σε προβλήματα σπασμένων ιονιστήρων. Προσέξτε τους ψεκαστήρες σας και ελέγξτε ότι είναι σε καλή κατάσταση πριν τα χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε πιο σημαντικές ζημιές.

Βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο μπάνια στην παραλία και την πισίνα. Πράγματα όπως η άμμος, η βρωμιά και τα βότσαλα μπορούν να παγιδευτούν στο μαγιό και να τα αδειάσετε στο ντους, βουλώνοντας το μπάνιο. Σας συνιστούμε να ξεπλένεστε στην παραλία, ή σε ένα δημόσιο ντους πριν χρησιμοποιήσετε το δικό σας για να αποφύγετε τη συγκέντρωση άμμου στο σιφόνι της μπανιέρας σας. Μια άλλη συμβουλή για την αποφυγή φραγμένων αποχετεύσεων είναι να τοποθετείτε το κάλυμμα στο σιφόνια και να αφαιρείτε τις τρίχες που έχουν κολλήσει εκεί.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button