ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Συμβουλές για την συντήρηση των οικιακών συσκευών

Η συντήρηση των οικιακών συσκευών αποτελεί μία από τις βασικότερες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν σε ένα σπίτι προκειμένου να είναι πιο λειτουργική η καθημερινότητά μας αλλά και για να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζετε τις συσκευές που έχετε τοποθετήσει στο σπίτι σας έτσι ώστε και να απολαμβάνετε την λειτουργική τους χρήση αλλά και να επιμηκύνετε την διάρκεια της ζωής τους. Οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 24 ώρες τεχνικοί μας δίνουν κάποιες βασικές συμβουλές για να συντηρήσουμε σωστά τις οικιακές συσκευές.

Συντήρηση στο ψυγείου

Το ψυγείο αποτελεί μία από τις βασικότερες ηλεκτρικές συσκευές ενός οικιακού χώρου που λειτουργεί εικοσιτέσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό να χρειάζεται μια συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μείνουμε ξεκρέμαστοι.

Θα πρέπει να φροντίζετε να μην γεμίζετε το ψυγείο σας μέχρι επάνω με τρόφιμα, είναι καλό να υπάρχει ένα κενό περιθώριο. Επίσης φροντίστε να καθαρίζεται την συντήρηση και την κατάψυξη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ακολουθήστε την γνωστή σε όλους συμβουλή και μην ανοιγοκλείνετε συνεχώς την πόρτα του ψυγείου, ή ακόμη χειρότερα σκεφτείτε τι θέλετε και μετά ανοίξτε την πόρτα, το να στέκεστε αναποφάσιστοι με την πόρτα της συντήρησης ανοιχτή μπορεί να φαίνεται μικρή υπόθεση αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Συντήρηση στο πλυντηρίου ρούχων

Εσείς γνωρίζατε ότι το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται πλύσιμο; Ε, λοιπόν ναι! Θα πρέπει να πλένουμε το πλυντήριο μας μία φορά κάθε μήνα και όταν λέμε πλένουμε φυσικά δεν εννοούμε ότι παίρνουμε το σφουγγάρι και το σαπουνίζουμε.

Αυτό που στην ουσία θα πρέπει να κάνουμε κάθε μήνα, είναι να βάζουμε το πλυντήριο άδειο σε μια πλύση με υψηλούς βαθμούς έτσι ώστε να εξοντώνονται τα μικρόβια και να απομακρύνονται οι βρομιές. Στην πλύση θα πρέπει να προσθέσετε απορρυπαντικό και μαγειρική σόδα για την απομάκρυνση των αλάτων.

Συντήρηση στο πλυντηρίου πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μία συσκευή για την κατοχή της οποίας θα μας ζήλευαν οι παλαιότερες γενιές. Ωστόσο εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να το έχουμε θα πρέπει να το προσέχουμε. Για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων μία φορά κάθε εξάμηνο.
  2. Μία φορά το μήνα καθαρίστε το λάστιχο περιμετρικά της πόρτας με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα.
  3. Καθαρίστε τους ψεκαστήρες νερού μία φορά το εξάμηνο.
  4. Μία φορά τον μήνα τοποθετήστε μαγειρική σόδα στο μέσα μέρος του πλυντηρίου, κλείστε την πόρτα και αφήστε το όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βάλτε το πλυντήριο να κάνει μια κανονική πλύση μόνο του έτσι ώστε να καθαριστεί.

Συντήρηση στο air-conditioner

Τις περιόδους που χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό σε καθημερινή βάση θα πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζετε τα φίλτρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε όπως επίσης θα διασφαλίσετε την άριστη λειτουργία της συσκευής.

Σκεφτείτε πως εάν τα φίλτρα δεν είναι καθαρά τότε κι εσείς δεν θα μπορείτε να απολαύσετε την δροσιά ή την ζέστη του κλιματισμού παρόλο που η συσκευή του air-condition θα δουλεύει στο φουλ καταναλώνοντας ενέργεια.

Συντήρηση στον φούρνο κουζίνας

Η ηλεκτρική κουζίνα αποτελεί επίσης μια από τις πιο απαραίτητες και τις πιο χρησιμοποιημένες ηλεκτρικές συσκευές σε ένα σπίτι. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι ο φούρνος κάνει πολύ περισσότερο χρόνο από τον σύνηθες για να ψήσει το φαγητό τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο λάστιχο της πόρτας.

Μπορεί η δυσλειτουργία αυτή του φούρνου να οφείλετε στην απώλεια θερμοκρασία που προκαλείται από κάποια φθορά στο λάστιχο της πόρτας.

Δείτε περισσότερες τεχνικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button