ΒΛΑΒΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

Βλάβες ηλιακού θερμοσίφωνα: Δείτε γιατί δεν ζεσταίνει το νερό

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί ένα ιδανικό τρόπο να έχετε ζεστό νερό στο σπίτι σας ενώ παράλληλα μπορείτε να εξοικονομείτε χρήματα από την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Για τους κατοίκους μιας χώρας όπως είναι η Ελλάδα όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του ήλιου για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μία άριστη επιλογή μιας και μπορεί να μας προσφέρει τις ανέσεις τις σύγχρονης ζωής ενώ παράλληλα μας βοηθά να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας.

Όπως όμως συμβαίνει και με κάθε άλλη συσκευή που έχουμε στην διάθεσή μας, έτσι και η συσκευή του ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να παρουσιάσει κάποιες βλάβες και να χρειαστεί επιδιόρθωση από κάποιον ειδικό ηλεκτρολόγο.

Οι έμπειροι τεχνικοί της εταιρείας 24 ώρες τεχνικοί μας εμπιστεύτηκαν ότι ο συνηθέστερος λόγος που τους καλεί κάποιος είναι ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν ζεσταίνει το νερό. Εμείς τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τις αιτίες που συμβαίνει αυτό και για το πως μπορεί να αποφευχθεί μια ανάλογη ζημιά ή τι θα πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση που τελικά συμβεί.

1. Σημαντική απώλεια αντιψυκτικού υγρού στον ηλιακό θερμοσίφωνα

Πολλές φορές, ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ο ηλιακός θερμοσίφωνας υπερθερμαίνεται λόγου του ότι είναι εκτεθειμένος στις υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ παράλληλα το ζεστό νερό δεν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του αντιψυκτικού υγρού και την αδυναμία στην συνέχεια να θερμανθούν μεγάλες ποσότητες νερού. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε την στάθμη του αντιψυκτικού υγρού στον θερμοσίφωνα και ανάλογα να το συμπληρώσετε μόνοι σας.

2. Διαρροή θερμότητας από τις σωληνώσεις 

Μπορεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας να λειτουργεί μία χαρά αλλά παρόλα αυτά να μην έχετε ζεστό νερό στο σπίτι σας. Αυτό ίσως οφείλετε σε κάποια διαρροή στις υδραυλικές συνδέσεις του ηλιακού θερμοσίφωνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτεροι λύση είναι οι υδραυλικοί. Θα μπορούσατε να καλέσετε κάποιον από τους υδραυλικούς και να του ζητούσατε να ελέγξει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του ηλιακού θερμοσίφωνα.

3. Λάθος τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Εάν ο ήλιος δεν βλέπει καλά τον ηλιακό θερμοσίφωνα τότε η συσκευή δεν θα μπορέσει να απορροφήσει αρκετή ηλιακή ενέργεια με αποτέλεσμα να ζεστάνει το νερό επαρκώς.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγξετε αν όντως υπάρχει κάποιο κτίριο ή κάποιο δένδρο ή αντικείμενο που σκιάζει τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα αποτελούν τους επαγγελματίες που χρειάζεστε για να κάνετε την επανατοποθέτηση της συσκευής στο σωστό σημείο.

4. Μικρή χωρητικότητα δοχείου ηλιακού θερμοσίφωνα

Εάν η χωρητικότητα του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μικρή ενώ οι ανάγκες τις οικογένειάς σας ζεστό νερό είναι μεγάλες τότε μην απορείτε που δεν έχει ζεστό νερό στην περίπτωση που πάτε για μπάνιο μετά από τα 3 παιδιά σας και την γυναίκα σας.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ή να φροντίσετε να κάνετε έναν πιο σωστό προγραμματισμό της κατανάλωσης ή να επιλέξετε να κάνετε αντικατάσταση του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα με κάποιο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από το ήδη υπάρχον.

5. Ανεπαρκής συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Όπως είπαμε παραπάνω ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει τις ίδιες ανάγκες όπως και κάθε άλλη συσκευή στο σπίτι μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν να μην αμελούμε το service του ηλιακού θερμοσίφωνα, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείτε τουλάχιστον μία φορά στα 2 χρόνια.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές βλάβες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button