Τα 10 πράγματα που οι υδραυλικοί θέλουν να σταματήσετε να κάνετε αμέσως

Τα 10 πράγματα που οι υδραυλικοί θέλουν να σταματήσετε να κάνετε αμέσως

Οι έμπειροι υδραυλικοί Αθήνα της εταιρείας 24gr.gr είναι πάντα σε ετοιμότητα να βρεθούν κοντά σας και να σας βοηθήσουν όταν ένας σωλήνας σας στάζει ή έχει σπάσει. Φυσικά όλων των ειδών και μεγεθών των υδραυλικών προβλημάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους επαγγελματίες υδραυλικούς με υπευθυνότητα και αμεσότητα.

Αλλά πολλές φορές, μπορείτε να αποτρέψετε το βούλωμα των σωλήνων σας ή την δημιουργία προβλημάτων στο υδραυλικό σας σύστημα μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά. Ακολουθούν 10 πράγματα που ο υδραυλικός σας προτείνει να σταματήσετε να κάνετε αμέσως ώστε να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.

1. Απομακρύνετε τα μωρομάντηλα στη τουαλέτα σας

Παρόλο που μπορεί να είναι γνωστά ως “μαντηλάκια με δυνατότητα έκπλυσης”, η καλύτερη τοποθεσία για αυτά είναι τα σκουπίδια. Το μόνο που πρέπει να ξεπλύνετε (εκτός από το προφανές) είναι το χαρτί υγείας και τις σηπτικές θεραπείες, εάν χρησιμοποιείτε σηπτικό σύστημα στο σπίτι ή την επιχείρηση σας.

Μια καναδική μελέτη που εξέτασε 101 τέτοια μαντηλάκια διαπίστωσε ότι όλα απέτυχαν σε ένα τεστ έκπλυσης, σύμφωνα με το Forbes. Δεδομένου ότι τα μωρομάντηλα που ξεπλένονται δεν διασπώνται όπως το χαρτί τουαλέτας, μπορούν να φράξουν την αποχέτευση σας και να κάνουν την τουαλέτα σας να ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητα σας.

Μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα με τα αποχετευτικά δίκτυα της πόλης ή τη σηπτική σας δεξαμενή. Αυτά τα μαντηλάκια μπορούν να συσσωρευτούν με άλλα πράγματα που δεν πρέπει να μπουν στην τουαλέτα, όπως το μαγείρεμα λίπους και τα προϊόντα υγιεινής, για να δημιουργήσουν ένα σημείο φραγμού.

Ανεξάρτητα από το είδος σκουπίσματος που χρησιμοποιείτε, του ντεμακιγιάζ, το καθαρισμό του μωρό ή της απολύμανσης πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια μόλις τελειώσετε.

2. Ξεπλύνετε άλλα πράγματα που ανήκουν στον κάδο απορριμμάτων

Εκτός από μαντηλάκια με δυνατότητα έκπλυσης, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που δεν ανήκουν στην τουαλέτα σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Γυναικεία προϊόντα υγιεινής
 • Πανάκια ντεμακιγιάζ
 • Σκουπίδια γάτας

Μαζί με τα μαντηλάκια, αυτά τα πράγματα μπορούν να μπλοκάρουν την αποχετευτική σας γραμμή και να κάνουν την τουαλέτα σας να μη λειτουργεί σωστά, δημιουργώντας σε εσάς ένα ακριβό και δυσάρεστο χάος.

3. Η χρήση ταμπλετών καθαρισμού στο μπολ της τουαλέτας σας

Η χρήση ταμπλετών καθαρισμού τουαλέτας μπορεί να φαίνεται σαν ένας έξυπνος τρόπος για να διατηρείτε το μπολ τουαλέτας σας καθαρό και υγιεινό, αλλά μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό στο αποχετευτικό σας σύστημα.

Αυτά τα δισκία συχνά περιέχουν χημικές ουσίες, όπως χλωρίνη, η οποία μπορούν να τρώνε εσωτερικά τα ελαστικά μέρη της τουαλέτας σας. Και καθώς τα δισκία λιώνουν, μπορούν να φράξουν την τουαλέτα και να τη σταματήσουν να λειτουργεί σωστά.

4. Χρήση χημικών καθαριστικών αποστράγγισης

Εάν ο νιπτήρας σας είναι φραγμένος, η αρχική σας αντίδραση και κίνηση μπορεί να είναι να πάρετε ένα καθαριστικό υγρών από το κατάστημα της γειτονιάς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα καθαριστικά.

 • Είναι τοξικά. Τα καθαριστικά αποστράγγισης είναι ένα τοξικό μείγμα χημικών ουσιών που μπορούν να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας. Παράγουν επίσης έντονες αναθυμιάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αναπνευστικό ερεθισμό.

Μπορούν να καταστρέψουν εσωτερικά των σωλήνων σας. Εάν αυτά τα καθαριστικά μπορούν να κάψουν το δέρμα σας, σκεφτείτε τι μπορούν να κάνουν στα υδραυλικά σας: διάβρωση, σπασίματα και ακόμη και ολοκληρωτική βλάβη.

 • Είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Όπως μπορείτε να προσδιορίσετε, αυτές οι ουσίες δεν είναι ακριβώς χρήσιμες για το περιβάλλον.
 • Μπορεί να μην αποφράξουν καν την αποχέτευση σας. Παρά τα χημικά που διαθέτουν, τα καθαριστικά αποστράγγισης μερικές φορές δεν λειτουργούν ούτε λειτουργούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά σπρώχνουν το φράξιμο περισσότερο στα υδραυλικά σας μέχρι να οδηγήσει σε ένα τεράστιο πρόβλημα.
 • Εάν χρειάζεστε καθαριστικό αποστράγγισης, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα ενζυματικό καθαριστικό. Αυτά τα καθαριστικά χωρίς χημικά βασίζονται σε βακτήρια και ένζυμα για να σπάσουν τα φράγματα και τις άσχημες οσμές. Ενώ μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο από ένα χημικό καθαριστικό, είναι πιο υγιεινά για εσάς, τα υδραυλικά σας και το περιβάλλον.
 • Εάν αντιμετωπίζετε ένα σκληρό φράξιμο που απλά δεν θα εξαφανιστεί, η επικοινωνία σας με έναν επαγγελματία υδραυλικό όπως οι έμπειροι υδραυλικοί Αθήνα της εταιρείας 24gr.gr είναι η πιο έξυπνη επιλογή σας για τον καθαρισμό της αποχέτευσης σας.

Ενώ μπορείτε σίγουρα να νοικιάσετε ένα τρυπάνι αποστράγγισης ή ένα φίδι υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι πιο γρήγορο να ζητήσετε από έναν υδραυλικό να εκτελέσει τη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε επίσης την πρόκληση ζημιάς στους σωλήνες σας και μια σειρά από φρικτά ζητήματα όπως διαρροές, σπασμένες σφραγίδες και φρικτές οσμές.

5. Ρίχνετε λίπος μέσα στο νεροχύτη σας

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι θέμα να ρίχνεις ένα μικρό κομμάτι λίπους στους σωλήνες σου. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτό το λίπος μπορεί να συσσωρευτεί και να συνδέσει τους σωλήνες σας. Εάν το λίπος εισέλθει στο αποχετευτικό σύστημα, μπορεί να συσσωρευτεί με μαντηλάκια με δυνατότητα έκπλυσης και να δημιουργήσει ένα ακαθάριστο λίπος όπως αναφέραμε προηγουμένως.

Για να αποφύγετε προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, στραγγίστε το λίπος σε ένα δοχείο. Αφού στερεοποιηθεί, μπορείτε να το πετάξετε στα σκουπίδια ή μα το δώσετε στα ειδικά σημεία για αυτές τις ουσίες.

6. Απορρίψετε τα σκουπίδια μόνο στον σκουπιδοφάγο

Ο σκουπιδοφάγος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διάσπαση μικρών ποσοτήτων απορριμμάτων τροφίμων μέσα στο νεροχύτη. Δεν μπορεί όμως να τα διαλύσει όλα. Για να αποφύγετε προβλήματα ή φράξεις, σας συμβουλεύουμε να μην αφήσετε αυτά τα πράγματα στη διάθεση των σκουπιδοφάγων σας:

 • Κόκκοι καφέ
 • Ζυμαρικά, βρώμη, ρύζι και ψωμί
 • Οστά, ξηροί καρποί και σπόροι
 • Τσόφλια αυγών
 • Κρεμμύδια και φλούδες πατάτας
 • Ινώδη φρούτα και λαχανικά
 • Γράσο

Εάν η απόρριψή σας μυρίζει άσχημα, μπορείτε να τα αναζωογονήσετε με φλούδες εσπεριδοειδών ή συνδυασμό μαγειρικής σόδας και ξιδιού.

7. Αγνοώντας τη συντήρηση του υδραυλικού σας συστήματος

Όπως και το σύστημα θέρμανσης και ψύξης, τα υδραυλικά σας απαιτούν επίσης συντήρηση σε τακτική βάση. Αυτή η κίνηση μπορεί να βοηθήσει να βρούμε μικρά ζητήματα προτού προκαλέσουν τεράστια προβλήματα, όπως μια επιζήμια διαρροή νερού. Μερικά από τα ζητήματα που ελέγχουμε περιλαμβάνουν:

 1. Μεγάλη πίεση νερού
 2. Διαρροή ή φράξιμο σωλήνων
 3. Σωστή λειτουργία γραμμών τροφοδοσίας και υδραυλικών εγκαταστάσεων όπως νεροχύτες, μπανιέρες, ντους και τουαλέτες

Εάν εντοπίσετε προβλήματα, όπως ένας νεροχύτης ή σωλήνας που έχει διαρροή, είναι ζωτικής σημασίας να επισκευαστεί χωρίς καθυστέρηση πριν μεγαλώσει ή έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότερες ζημιές στο χώρο σας και στην περιουσία σας.

8. Προσπάθεια να διορθώσετε τα υδραυλικά σας χωρίς επαγγελματική βοήθεια

Όταν έχετε έναν σωλήνα που στάζει ή ένα πλυντήριο που διαρρέει, σας συνιστούμε να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για την επισκευή διαρροών πριν μεγαλώσει ή καταλήξει σε ζημιά.

Η επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μια λεπτομερής εργασία που γίνεται καλύτερα από ειδικούς. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι υδραυλικοί ολοκληρώνουν την εκτεταμένη πιστοποίηση και την αδειοδότηση. Μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε σωλήνες νερού χωρίς βοήθεια ή να πάρετε έναν τεχνίτη, καθώς θα καταλήξετε να χάσετε χρόνο και να έχετε ένα ακριβότερο πρόβλημα.

9. Προσπαθείτε να επισκευάσετε τον θερμοσίφωνα μόνοι σας

Όσον αφορά τον θερμοσίφωνα, το σέρβις και η συντήρηση είναι καλύτερα να τα αφήσετε στους ειδικούς. Αυτό περιλαμβάνει την αποστράγγιση του ή την εξέταση της βαλβίδας θερμοκρασίας και πίεσης. Εάν αυτό δεν εκτελεστεί σωστά, μπορείτε να καείτε με ζεστό νερό ή να πλημμυρίσετε το σπίτι σας.

Η επαγγελματική συντήρηση του θερμοσίφωνα παρέχει την ηρεμία ότι ο θερμοσίφωνας σας λειτουργεί σωστά. Σας προσφέρει επίσης την προειδοποίηση όταν θα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε την αντικατάσταση του θερμοσίφωνα, καθώς συνήθως έχουν χρόνο ζωής μόνο για περίπου 10 χρόνια.

10. Να μην γνωρίζετε πού βρίσκεται η κεντρική παροχή νερού

Εάν το σπίτι σας έχει μεγάλη διαρροή νερού, είναι κρίσιμο να γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού και πώς να την κλείσετε. Αυτή η βαλβίδα βρίσκεται συνήθως σε ένα μηχανικό δωμάτιο κοντά στον θερμοσίφωνα σας.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κύρια βαλβίδα νερού στο σπίτι σας:

 • Αν έχει τροχό: κυκλώστε τον δεξιόστροφα μέχρι να μην μπορείτε πια.
 • Αν έχει μοχλό: στρίψτε το περίπου το ένα τέταρτο του δρόμου.

Εάν δεν γνωρίζετε πού βρίσκεται η βαλβίδα, οι έμπειροι υδραυλικοί Αθήνα της εταιρείας 24gr.gr μπορούν να σας βοηθήσουν να την βρείτε.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικά προβλήματα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button