7-sixna-plovlimata-ston-thermosifona

7 συχνά προβλήματα στον θερμοσίφωνα

Ξυπνήσατε σήμερα το πρωί χωρίς να έχετε ζεστό νερό; Ο θερμοσίφωνας σας κάνει περίεργους θορύβους τελευταία; Αυτά είναι μόνο δύο από τα 7 συχνά προβλήματα στον θερμοσίφωνα που μπορούν να προκύψουν.

Τα προβλήματα με τις οικιακές συσκευές αποτελούν μέρος της καθημερινότητας ενός σπιτιού. Αλλά τι πρέπει να κάνετε όταν παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα; Καλείτε έναν υδραυλικό ή αντιμετωπίζετε μόνοι σας το πρόβλημα;

Θα εξετάσουμε 7 συχνά προβλήματα στον θερμοσίφωνα και πώς να τα διορθώσουμε. Θα σας ενημερώσουμε επίσης πότε μπορεί να είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό του 24gr.

1. Δεν υπάρχει ζεστό νερό

Η έλλειψη κατάλληλης συντήρησης μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι δεν έχετε ζεστό νερό. Η συντήρηση των οικιακών συσκευών σας είναι ίσως το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας. Ωστόσο, χωρίς τη συντήρηση, οι συσκευές σας θα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και θα παρουσιάσουν πολλά προβλήματα μέχρι να χαλάσουν εντελώς. Είναι, επίσης, πιθανό ο θερμοσίφωνας σας να μην είναι αρκετά μεγάλος για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σπιτιού σας.

Ένας θερμοσίφωνας που δεν παράγει ζεστό νερό μπορεί να μην τροφοδοτείται με ρεύμα ή μπορεί να έχει χαλάσει ο διακόπτης ή κάποιο άλλο εξάρτημα του θερμοσίφωνα. Πρώτα, ελέγξτε τον διακόπτη προστασίας του θερμοσίφωνα στον πίνακα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Εάν ο διακόπτης έχει ενεργοποιηθεί, απενεργοποιήστε τον και ενεργοποιήστε τον ξανά.

Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ότι το ζεστό νερό σας εξαντλείται πολύ γρήγορα ή γίνεται πολύ κρύο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική χρήση του θερμοσίφωνα. Αυτό που ήταν επαρκές κατά την εγκατάσταση του θερμοσίφωνα μπορεί να μην είναι αρκετό για τις τωρινές συνθήκες. Με μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα παραπάνω κάτοικοι σε ένα σπίτι, μπορεί να δείχνει ότι ίσως είναι καιρός για μια αλλαγή.

Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε έναν μεγαλύτερο θερμοσίφωνα για το σπίτι σας. Οι θερμοσίφωνες προορίζονται να διαρκέσουν μόνο 10 με 15 χρόνια. Εάν τον έχετε συντηρήσει σωστά, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως είναι καιρός να επενδύσετε σε ένα νέο θερμοσίφωνα. Εμπιστευτείτε έναν υδραυλικό από την εταιρεία 24gr για την εγκατάσταση του νέου θερμοσίφωνα.

7-sixna-plovlimata-ston-thermosifona

2. Η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ ζεστή

Το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να είναι σχεδόν τόσο εκνευριστικό όσο το νερό που κρυώνει πολύ γρήγορα. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, είναι πιθανό ένας ή και οι δύο θερμοστάτες του θερμοσίφωνα σας να είναι πολύ υψηλοί. Συνιστά να ρυθμίσετε το θερμοσίφωνα σας στους 48 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει πιθανά εγκαύματα, αλλά εξοικονομεί επίσης κόστος στον λογαριασμό του ρεύματος και είναι καλύτερο για το περιβάλλον. Εάν δε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία μας να το κάνει για εσάς.

3. Ανεπαρκής πίεση νερού

Εάν ανοίξετε τις βρύσες σας και υπάρχει χαμηλή πίεση νερού μπορεί να έχετε πρόβλημα με κάποια εξαρτήματα στον θερμοσίφωνα σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν βλάβη στον διακόπτη, χαλασμένη βρύση ή διαρροές νερού. Ελέγξτε εάν υπάρχει χαμηλή πίεση νερού σε όλες τις περιοχές του σπιτιού σας. Εάν το πρόβλημα υπάρχει μόνο σε ένα δωμάτιο, είναι πιθανό να έχετε μόνο έναν βουλωμένο σωλήνα σε αυτήν την περιοχή.

Όμως, εάν η χαμηλή πίεση νερού εμφανίζεται μόνο όταν ανοίγετε το ζεστό νερό έχετε πρόβλημα με τον θερμοσίφωνα σας. Οι διαρροές νερού μπορεί να προκαλέσουν χαμηλή πίεση νερού καθώς χάνετε νερό πριν φτάσει στη βρύση σας. Ελέγξτε το δάπεδο γύρω από τη μονάδα σας για την ύπαρξη νερού. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει διαρροή κάπου μέσα στον θερμοσίφωνα.

4. Διαρροές θερμοσίφωνα

Οι διαρροές είναι ίσως το πιο κοινό, αλλά και το πιο κρίσιμο πρόβλημα του θερμοσίφωνα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αμέσως. Οι μικρές διαρροές δεν θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά αν επιδιορθώσετε το πρόβλημα νωρίς, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούν να επιδεινωθεί και να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα.

Το ζήτημα εξαρτάται από το πού βρίσκεται η διαρροή . Η διαρροή από την κορυφή μπορεί να οφείλεται στα εξαρτήματα που βρίσκονται στο καπάκι της δεξαμενής σας. Μια διαρροή από το κάτω μέρος μπορεί να προέρχεται είτε από τη βαλβίδα αποστράγγισης είτε από τη βαλβίδα πίεσης. Εάν, ωστόσο, ο θερμοσίφωνας σας έχει νερό στις πλευρές του, θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα της διαρροής του σωλήνα.

5. Νερό με σκουριά ή κακή οσμή

Εάν το νερό σας βγαίνει από τη βρύση με καφέ, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα σε αυτό, ενδέχεται να υπάρχει διάβρωση μέσα στον θερμοσίφωνα ή στους σωλήνες στο σπίτι σας. Εάν το νερό σας βγάζει μυρωδιά σαν σάπιο αυγό, μπορεί να υπάρχουν βακτήρια στον θερμοσίφωνα.

Οι διαβρωτικοί παράγοντες στις ράβδους ανόδου μπορούν να αναμιχθούν με το νερό σας και να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να παραγάγουν αέριο. Έτσι, αν μυρίζετε σάπια αυγά, πρέπει να αντικαταστήσετε τη ράβδο ανόδου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνεται περιοδικά ούτως ή άλλως.

6. Θόρυβοι από τον θερμοσίφωνα

Εάν ο θερμοσίφωνας σας κάνει ασυνήθιστο θόρυβο μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, όλοι οι θόρυβοι δεν σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Διαφορετικοί θόρυβοι υποδεικνύουν διαφορετικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οι θόρυβοι από τον θερμοσίφωνα είναι συνήθως πιο συχνοί με τους παλιούς θερμοσίφωνες παρά με τους καινούργιες θερμοσίφωνες. Μερικοί θόρυβοι δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας.

Ένας θόρυβος σε έναν νέο θερμοσίφωνα, για παράδειγμα, συνήθως απλώς γίνεται όταν ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ο διακόπτης στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Εάν ακούτε αυτούς τους θορύβους στον παλιό σας θερμοσίφωνα, πιθανότατα οφείλεται στη συσσώρευση ιζημάτων. Αυτό είναι πολύ πιο κοινό σε παλαιότερες μονάδες.

Διορθώστε αυτό το ζήτημα καθαρίζοντας ή αντικαθιστώντας τα προβληματικά σημεία. Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, ίσως είναι καιρός για να καλέσετε έναν υδραυλικό από το 24gr.

7.Το λαμπάκι του θερμοσίφωνα δεν ανάβει

Και το τελευταίο από τα 7 συχνά προβλήματα στον θερμοσίφωνα αφορά στο ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοσίφωνα. Όταν ενεργοποιείτε τον διακόπτη ενός θερμοσίφωνα αλλά δεν ανάβει, υπάρχουν μερικές πιθανότητες γιατί συμβαίνει αυτό. Είτε το στόμιο του φωτός είτε ο σωλήνας είναι φραγμένος και χρειάζεται αντικατάσταση ή η βαλβίδα αερίου είναι ελαττωματική.

Εξίσου ενοχλητικό όπως ένα λαμπάκι που δεν ανάβει, είναι ένα λαμπάκι που σβήνει συχνά. Συχνά, η αντικατάσταση του είναι απαραίτητη, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι εάν το λαμπάκι συνεχίζει να σβήνει.

Ένα λαμπάκι που κατά καιρούς σβήνει ή παράγει ακόμη και έναν ήχο σφυρίγματος, συνήθως οφείλεται σε βρώμικα ή φραγμένα στόμια θερμοσίφωνα. Όπως και με το λαμπάκι, ένα ελαττωματικός διακόπτης ή ένας βρώμικος αεραγωγός μπορεί επίσης να είναι η αιτία του προβλήματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αυτά τα 7 συχνά προβλήματα στον θερμοσίφωνα μπορούν να αποφευχθούν εάν εκτελείτε ετήσια συντήρηση στη μονάδα σας. Η συντήρηση στον θερμοσίφωνα του σπιτιού σας τουλάχιστον μία φορά κάθε 12 μήνες θα αποτρέψει την υπερβολική συσσώρευση προβλημάτων. Επίσης, εάν έχετε έναν παλιό θερμοσίφωνα, μπορεί να χρειαστεί να τον αντικαταστήσετε.

Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού συχνά δεν μπορεί ή δεν προλαβαίνει να αντιμετωπίζει ηλεκτρολογικά προβλήματα όταν προκύπτουν. Το να ξέρεις τι να κάνεις όταν προκύψουν προβλήματα στον θερμοσίφωνα θα το κάνει πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό. Καλέστε μας και θα είμαστε άμεσα στο χώρο σας για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε περισσότερες υδραυλικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button