Ηλεκτρολογική αναβάθμιση του σπιτιού σας

Ηλεκτρολογική αναβάθμιση του σπιτιού σας

Τα περισσότερα σπίτια που χτίστηκαν πριν από σαράντα και πενήντα χρόνια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστώντας απαραίτητη την ηλεκτρολογική αναβάθμιση στο σπίτι σας για λόγους ασφαλείας. Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και αυτό το διάστημα σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, μην παραλείψετε να αναβαθμίσετε και τις ηλεκτρολογικές σας εγκαταστάσεις.

Αυτή η αναβάθμιση περιλαμβάνει συνήθως αλλαγή ολόκληρου το ηλεκτρολογικού σύστημα γύρω από το σπίτι. Από τον ηλεκτρικό πίνακα, τη γείωση, το μετρητή αλλά και ολόκληρη την ηλεκτρολογική καλωδίωση. Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να πούμε ότι αυτό δεν είναι έργο DIY που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του, οπότε επικοινωνήστε με την εταιρεία 24gr και την ομάδα από έμπειρους ηλεκτρολόγους στην Αθήνα για την αναβάθμιση του οικιακού ηλεκτρολογικού σας συστήματος.

Παρακάτω αναφέρονται οι ηλεκτρικές αναβαθμίσεις που μπορεί να χρειαστείτε να πραγματοποιήσετε για την σωστή και ολοκληρωμένη ανακαίνιση του σπιτιού σας.

Επανασύνδεση και αναδρομολόγηση

Όταν ανακαινίζετε το σπίτι σας, πιθανότατα προγραμματίζετε να επεκτείνετε τουλάχιστον ένα δωμάτιο και να αλλάξετε πολλά μέσα στο χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε να αλλάξετε την κουζίνα σας από μια παραδοσιακή κουζίνα σε μια ανοιχτή κουζίνα. Ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να αποφασίσετε να έχετε μια νησίδα, ένα συρόμενο βαγονέτο ντουλάπι και μια μικρή αποθήκη.

Όποια και αν είναι η αισθητική που θα επιλέξετε για τη νέα σας κουζίνα, θα είναι υπέροχη, αλλά το τρέχον ηλεκτρικό σύστημα στο σπίτι σας μπορεί να μην μπορεί να δεχθεί αυτές τις αλλαγές. Επομένως, για να αποφύγετε να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο πριν την αναδιαμόρφωση, εξετάστε το ενδεχόμενο να επανασυνδέσετε το ηλεκτρικό σας σύστημα κατά τη διαδικασία της ανακαίνισης. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα μπορείτε επίσης να μειώσετε το συνολικό κόστος.

Ηλεκτρολογική αναβάθμιση  με σύγχρονα χαρακτηριστικά

Είναι απαραίτητο να έχετε τα κατάλληλα φωτιστικά για το σπίτι σας μιας και είναι γνωστό ότι ο φωτισμός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να καθορίσει την ενέργεια ενός περιβάλλοντος. Αν και είναι σημαντικό να έχετε το σωστό φως για το σπίτι σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τους διακόπτες που ελέγχουν τα φώτα. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από είδη για διακόπτες φωτισμού από την οποία μπορείτε να διαλέξετε βάση των προσωπικών σας γούστων.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιλέξετε απομακρυσμένο έλεγχο του φωτισμού, ντίμερ, διακόπτες διαφορετικού μεγέθους, πολυέλαιοι, πλαφονιέρες, κρεμαστά φωτιστικά, χωνευτά σποτ, φωτιστικά δαπέδου, εξωτερικά σποτ και απλίκες. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, οπότε θα επιλέξετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το σχεδιασμό της χώρου σας.

Αναβαθμίσεις ηλεκτρολογικού πίνακα

Η αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού πίνακα είναι απαραίτητη όταν αναβαθμίζετε το οικιακό ηλεκτρικό σας σύστημα. Η παλαιότερη τεχνολογία δεν απαιτούσε τόσο μεγάλη ισχύ όσο η σημερινή σύγχρονη τεχνολογία. Παρόλο που οι περισσότεροι κατασκευαστές λένε ότι τα προϊόντα τους είναι ενεργειακά αποδοτικά, σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλές συσκευές στα σπίτια τους, όπως φούρνους μικροκυμάτων, ψυγεία, πλυντήρια πιάτων, φούρνους, συσκευές και ηλεκτρονικά που βασίζονται σε αυτά.

Σήμερα, ένα μέσο σπίτι χρησιμοποιεί περίπου 30% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, όταν ανακαινίζετε το σπίτι σας, θα ήταν καλό να το λάβετε και αυτό υπόψη. Κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας καταναλώνει διαφορετική ποσότητα ενέργειας, επομένως, βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρικό σας σύστημα μπορεί να το χειριστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Εάν όχι, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αναβαθμίσετε τα ηλεκτρολογικά συστήματα στο σπίτι σας.

Ηλεκτρολογική αναβάθμιση του σπιτιού σας

Χαρακτηριστικά έξυπνου σπιτιού

Κατά την αναδιαμόρφωση του σπιτιού σας, ίσως θελήσετε να προσθέσετε μερικές έξυπνες λειτουργίες για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ όπου τα πάντα στο σπίτι σας μπορούν να αυτοματοποιηθούν και να ελεγχθούν από απόσταση. Ορισμένες λειτουργίες του έξυπνου σπιτιού σάς επιτρέπουν να ελέγχετε αυτές τις λειτουργίες από την άνεση του τηλεφώνου σας. Η εγκατάσταση έξυπνων λειτουργιών στο σπίτι σας είναι βολική, επειδή μπορείτε να έχετε άνετη πρόσβαση σε ό, τι θέλετε με την εντολή σας ή με το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο, σημειώστε ότι αυτό δεν θα είναι φθηνό.

Ορισμένες από τις έξυπνες λειτουργίες σπιτιού που μπορείτε να προσθέσετε κατά την αναδιαμόρφωση περιλαμβάνουν αυτόματα εξωτερικά στόρια ή κουρτίνες, έξυπνους συναγερμούς καπνού, ψυγεία που μπορούν να σας υπενθυμίσουν τι είδη παντοπωλείου χρειάζεστε, έξυπνους αισθητήρες, συναγερμούς και σειρήνες, σύστημα παρακολούθησης και κλειδαριές, έξυπνοι θερμοστάτες, τηλεχειριζόμενη ψύξη και θέρμανση. Οι περισσότεροι κατασκευαστές πλέον σας παρέχουν μια πληθώρα από έξυπνες συσκευές. Επομένως, εάν έχετε τα επιπλέον χρήματα για να ξοδέψετε, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και άνετη.

Πρίζες και διακόπτες φωτισμού

Όταν αναβαθμίζετε το ηλεκτρολογικό σύστημα στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής των πριζών και διακοπτών φωτισμού. Μια πρίζα πρέπει να είναι αποτελεσματική και ασφαλής κατά την εγκατάσταση της. Οι συσκευές υψηλής ενέργειας χρησιμοποιούν εξειδικευμένα μοντέλα πριζών. Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές απαιτούν πολλή ενέργεια, χρειάζονται την κατάλληλη που μπορεί να τα φιλοξενήσει.

Βεβαιωθείτε ότι θα ζητήσετε συμβουλές από έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο κατά την αναδιαμόρφωση για να λάβετε το σωστό τύπο διακόπτη φωτισμού και τις κατάλληλες πρίζες για όλες τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά είδη στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σχεδιασμό, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν διακοσμητικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους δωματίων.

Επαρκής ισχύς

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι σας καταναλώνουν διαφορετικά επίπεδα ενέργειας. Επομένως, όταν αναδιαμορφώνετε το σπίτι σας, είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε την ηλεκτρική ισχύ που σας παρέχει ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα, το γραφείο στο σπίτι, το μπάνιο, το εργαστήριο και η κουζίνα θα απαιτούν περισσότερη ισχύ. Έτσι, όταν ανακαινίζετε αυτούς τους χώρους, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτές οι αναβαθμίσεις ενδέχεται να χρειάζονται ένα νέο ηλεκτρικό πλαίσιο και η ηλεκτρική καλωδίωση πρέπει να είναι αποτελεσματική. Το σπίτι σας πρέπει να διαθέτει αρκετές πρίζες και το ηλεκτρικό σας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει και να παρέχει αποτελεσματική ισχύ σε όλες τις πρίζες που χρησιμοποιούνται.

Επικοινωνήστε με τους ηλεκτρολόγους της 24gr

Όταν αναδιαμορφώνετε το σπίτι σας, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Επικοινωνήστε με την εταιρεία 24gr και ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα σας προσφέρει τις κατάλληλες συμβουλές για το χώρο σας βάση των αναγκών σας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, θα είναι πιο εύκολο να αναβαθμίσετε την ηλεκτρολογική σας καλωδίωση κατά την ανακαίνιση του χώρου σας. Εάν δεν πραγματοποιήσετε και τις ηλεκτρικές αναβαθμίσεις κατά την διάρκεια της αναδιαμόρφωση του σπιτιού σας, θα επιβαρυνθείτε με μεγαλύτερο κόστος, λόγω οτι ίσως χρειαστεί να ανοίξετε ξανά τους τοίχους σας αργότερα για να αναβαθμιστεί το σύστημα.

Επομένως, εάν αναζητάτε έμπειρο ηλεκτρολόγο για οποιοδήποτε είδος ηλεκτρολογικής εργασίας, επικοινωνήστε με την εταιρεία 24gr, που έχει ως βασικό γνώμονα τη υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία και είναι στην διάθεσή σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με περισσότερες από 40 ειδικότητες τεχνικών μέσα στις οποίες είναι και οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις:

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button