8 συχνά υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια

8 συχνά υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια

Τα υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια έρχονται σε όλα τα είδη και μεγέθη. Παρόλο που δεν είμαστε όλοι μας επαγγελματίες υδραυλικοί όπως οι ομάδα υδραυλικών της εταιρείας 24gr.gr, με το καιρό μπορεί να αποκτήσουμε γνώσεις σχετικά με το τρόπο που μπορούμε να αξιολογήσουμε τα υδραυλικά προβλήματα.

Από το σχετικά μικρό και φθηνό, όπως μια βρύση που στάζει ή μια φραγμένη τουαλέτα, μέχρι το μπλοκάρισμα του αποχετευτικού συστήματος ή μια μεγάλη διαρροή των σωλήνων και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές δομικές ζημιές στην ιδιοκτησία σας, όπως επίσης και την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός του χώρου.

Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα πιο 8 συνηθισμένα ζητήματα αν διαμένετε σε παλιό σπίτι και που μπορεί να απαιτήσουνε την ανάγκη να αναλάβουν τις υδραυλικές εργασίας οι υδραυλικοί Αθήνα.

Ο σοφός λαός μας έχει μια ρήση που χρησιμοποιούμε αρκετά στην καθημερινότητα μας: ” Η πρόληψη είναι η καλύτερη  θεραπεία”. Φυσικά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα πριν από την εμφάνιση τους ή να τα επιδεινώσετε εάν γνωρίζετε εκ των προτέρων τα είδη των προβλημάτων που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν στο σπίτι σας.

8 συχνά υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια

8 συχνά υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια

Εκτός από τα υδραυλικά ζητήματα που βρίσκονται στα σπίτια γενικά, τα παλαιότερα σπίτια μπορούν να παρουσιάσουν μια σειρά από ιδιαίτερες προκλήσεις. Ακολουθούν 8 συχνά υδραυλικά προβλήματα που έχουν συναντήσει οι έμπειροι υδραυλικοί της εταιρείας 24gr.gr σε μεγάλης ηλικίας ιδιοκτησίες.

1. Γαλβανισμένοι σωλήνες

Χρησιμοποιήθηκαν συνήθως σε σπίτια που χτίστηκαν πριν από τη δεκαετία του 1960. Οι γαλβανισμένοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από σίδερο και επικαλυμμένοι με ψευδάργυρο. Με την πάροδο του χρόνου, ο ψευδάργυρος αλλοιώνετε, οδηγώντας το σωλήνα σε διάβρωση και θραύση. Όταν οι σωλήνες καταστραφούν τόσο η πίεση του νερού όσο και η ποιότητα του επιδεινώνονται.

Εάν το νερό σας πέφτει έξω από τη βρύση αντί να αναβλύζει, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα χαμηλής πίεσης νερού. Αυτό είναι συχνά πρόβλημα σε παλαιότερα σπίτια. Η χαμηλή πίεση του νερού μπορεί να οφείλεται σε πολλά ζητήματα, ένα συνηθισμένο είναι η διαρροή σωλήνων που έχουν σπάσει, φθαρεί ή διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Αν είναι χαμηλή η πίεση του νερού σε ένα ντους το πρόβλημα αυτό τις περισσότερες φορές προκαλείται από τη συσσώρευση ιζημάτων και αλάτων στους αεριστές. Μπορείτε να εμποτίσετε τον αεριστήρα με ξύδι για να τον καθαρίσετε. Εάν αυτό είναι το πρόβλημα παραμένει, τότε πρέπει είτε να μουλιάσετε το ντους με ξύδι ή απλά να το αντικαταστήσετε.

Πώς να καθαρίσετε ένα ντους με ξύδι

 • Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τυχόν βρωμιά ή σαπούνια.
 • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα εμποτισμένη με ξύδι για να τρίψετε και να χαλαρώσετε τυχόν εναποθέσεις αλάτων.
 • Χρησιμοποιήστε έναν πείρο ασφαλείας ή μια οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρές εναποθέσεις.
 • Βυθίστε τα μέρη σε ξύδι όλη τη νύχτα για να διαλύσετε τυχόν εναπομείναντα αποθέματα.

2. Σωλήνες πολυβουτυλενίου 

Αυτού του είδους οι σωλήνες ήταν συνηθισμένοι σε σπίτια που χτίστηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 70 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90, κυρίως λόγω της προσιτότητας τους. Ωστόσο, αυτοί οι σωλήνες έχουν την τάση να σκουριάζουν στο νερό με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας τους να εξασθενούν και να καταστρέφονται.

Οι διαρροές στους σωλήνες αυτού του τύπου μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από όχληση, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα έπιπλα και τα δάπεδα ενώ η υγρασία μπορεί να ενθαρρύνει την δημιουργία μούχλας αλλά και ανεπιθύμητων επισκεπτών όπως οι κατσαρίδες.

Διαρροές σχεδόν πάντα συμβαίνουν στις ενώσεις των σωλήνων. Η ταινία, οι ενώσεις και τα πληρωτικά μπορούν συχνά να παρέχουν μια προσωρινή επιδιόρθωση, αλλά για κάτι πιο μόνιμο, θα πρέπει να αντικαταστήσετε ένα κομμάτι σωλήνα ή τα σχετικά εξαρτήματα. Αυτό σίγουρα θα απαιτήσει να επικοινωνήσετε την ομάδα των υδραυλικών της εταιρείας 24gr.

Οι διαρροές είναι πιο συχνές το χειμώνα όταν το νερό μπορεί να παγώσει, να επεκταθεί και να προκαλέσει διάρρηξη των σωλήνων.

8 συχνά υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια

3. Προηγούμενες κακές επισκευές

Όταν αγοράζετε ή ενοικιάζετε ένα παλιό σπίτι, βασικά κληρονομείτε από έναν ή περισσότερους προηγούμενους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Η ποιότητα των προηγούμενων επισκευών και υδραυλικών εργασιών μπορεί επομένως να ποικίλλει.

Λόγω του ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες συνήθως αποφεύγουν τα έξοδα απασχόλησης ενός επαγγελματία υδραυλικού, δεν είναι ασυνήθιστο να ανακαλύπτετε ανεπαρκή ή δυσλειτουργικά υδραυλικά συστήματα που θα απαιτούν πιο μόνιμες λύσεις.

Οι έμπειροι υδραυλικοί Αθήνα έχουν πολυετή πείρα στον χώρο και αναλαμβάνουν περιστατικά σε οποιαδήποτε περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής και αν βρίσκεστε. Επιπλέον, παρέχουνε ολοκληρωμένες λύσεις με απόλυτο επαγγελματισμό, αμεσότητα και σεβασμό στον πελάτη. Σε αυτούς μπορείτε να βασιστείτε για την επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμα και την ανακαίνιση του μπάνιου ή της κουζίνας σας.

4. Κλίση σωλήνων

Η γη κάτω από τα σπίτια είναι σπάνια εντελώς στατική. Με την πάροδο του χρόνου, η μετατόπιση μπορεί να προκαλέσει κλίση των σωλήνων του σπιτιού. Αυτές οι στροφές είναι γνωστές ως «κοιλιές σωλήνων» και μπορούν να διακόψουν τη ροή του νερού προκαλώντας μπλοκαρίσματα ή ακόμα και διαρροές που δεν είναι εμφανείς στο χώρο σας.

5. Παλιά είδη υγιεινής

Τα παλιά είδη υγιεινής όπως βρύσες, βαλβίδες, βύσματα και λαβές συχνά καταστρέφονται σε ένα παλιό σπίτι, λόγω των πολλών ετών χρήσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές, άσχημες οσμές και διογκωμένους λογαριασμούς κατανάλωσης νερού. Συχνά η μόνη λύση είναι να αντικαταστήσουμε τα φθαρμένα είδη υγιεινής.

Οι βρύσες που στάζουν είναι τόσο συχνό πρόβλημα που είναι σπάνιο να βρεθεί κάποιος που δεν έχει βιώσει αυτό το ζήτημα. Η αιτία που στάζει μια βρύση σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα εσωτερικό λαστιχάκι που έχει γίνει άκαμπτο, σκίστηκε ή φθάρηκε με την πάροδο του χρόνου. Εάν αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, τότε μπορεί συνήθως να διορθωθεί από κάποιον με βασικές δεξιότητες DIY και βασικά εργαλεία.

Η παροχή νερού στη βρύση που στάζει, απενεργοποιείται, η βρύση αποσυναρμολογείτε, η ελαττωματική ροδέλα αντικαθίσταται και στη συνέχεια η βρύση επανασυναρμολογείται. Στην περίπτωση που δεν κατέχετε τις γνώσει και τις δεξιότητες καλό θα ήταν να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες υδραυλικούς της εταιρείας 24gr.gr.

 

6. Νεροχύτης αργής αποστράγγισης

Αυτό το πρόβλημα προκαλείται συνήθως από ένα μπλοκάρισμα που περιορίζει τη ροή του νερού. Η αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας σας μπορεί να περιέχει πράγματα όπως συσσωρευμένο λίπος και υπολείμματα φαγητού. Σε ένα νεροχύτη μπάνιου, η απόφραξη πιθανότατα προκαλείται από μαλλιά και σαπούνι.

Οι μέθοδοι για τον καθαρισμό ενός φραγμένου νεροχύτη μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση ενός εμβόλου, την έκχυση μαγειρικής σόδας και ξιδιού ή ενός χημικού αφαίρεσης φραγμών ή ακόμη και τη χρήση υδραυλικού φιδιού. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και άμεσα, τότε πιθανότατα θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, έως ότου τελικά η αποχέτευση μπλοκαριστεί τελείως.

Πώς να αποσυνδέσετε μια αποχέτευση νεροχύτη χρησιμοποιώντας χημικά

 • Φροντίστε να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες στη συσκευασία και βεβαιωθείτε ότι δεν το χρησιμοποιείτε συχνά και σε μεγάλη ποσότητα.
 • Φοράτε γάντια και γυαλιά για ασφάλεια.
 • Μην αναμιγνύετε χημικά. Αυτό μπορεί να παράγει δηλητηριώδες αέριο.
 • Ρίξτε χημικές ουσίες μέσα στην αποχέτευση.

7. Φραγμένη αποστράγγιση μπάνιου ή ντους

Όπως με τους αργούς αποστραγγιζόμενους νεροχύτες κουζίνας, οι αποχετεύσεις μπάνιου και ντους εμποδίζονται γενικά από φράγματα μαλλιών και σαπουνιού. Η απομάκρυνση του μπλοκαρίσματος μπορεί να απαιτεί τη χρήση ενός εμβόλου ή ενός υδραυλικού φιδιού.

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι μπορούν μερικές φορές να διαλύσουν το φράξιμο αλλά το πρόβλημα συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου εάν δεν αντιμετωπιστεί από έναν επαγγελματία υδραυλικό. Το ζήτημα μπορεί να αποφευχθεί ή να ελαχιστοποιηθεί από το να επαναληφθεί αγοράζοντας ένα προστατευτικό αποστράγγισης για να πιάνει τα μαλλιά και κάποια από τα υπολείμματα σαπουνιού.

Πώς να αποσυνδέσετε την αποστράγγιση ντους χρησιμοποιώντας ένα έμβολο

 • Η προσθήκη βαζελίνης στην άκρη του εμβόλου θα βελτιώσει τη στεγανοποίηση του
 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό στο ντους έτσι ώστε το άκρο του εμβόλου να βυθιστεί
 • Κατατεθείτε έντονα για περίπου 2 λεπτά, αφήστε το νερό τρέξει μέσα στην αποχέτευση και επαναλάβετε τη διαδικασία αν παρατηρείτε οτι δεν έχει λυθεί το φράξιμο

8 συχνά υδραυλικά προβλήματα στα παλιά σπίτια

8. Φραγμένη τουαλέτα

Όταν το τουαλέτα γεμίζει και δεν αποστραγγίζεται, έχετε ένα φράξιμο. Η απόφραξη προκαλείται συνήθως από ένα μείγμα χαρτιού και ανθρώπινων απορριμμάτων. Οι φραγμένες τουαλέτες μπορούν κανονικά να επανέλθουν στην κανονική τους κατάσταση χρήσης με ένα έμβολο. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φίδι αποχέτευσης ή ένα τρυπάνι αποστράγγισης για να χαλαρώσει το μπλοκάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση σας συμβουλεύουμε να αφήνετε τις υδραυλικές εργασίες και τα υδραυλικά προβλήματα στους άρτια εκπαιδευμένους και επαγγελματίες υδραυλικού της της εταιρείας 24gr.gr

Καλέστε τώρα στο τηλεφωνικό μας κέντρο για άμεση επίσκεψη υδραυλικού ή για να κλείσετε ραντεβού με υδραυλικό στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Αττική. Σας παρέχουμε 24ωρο service με δεκάδες πιστοποιημένα συνεργεία και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικές συμβουλές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button