ta-sixnotera-ilektrologika-provlimata-to-kalokairi

Τα συχνότερα ηλεκτρολογικά προβλήματα το καλοκαίρι

Έχουμε εξαρτηθεί τόσο πολύ από την ηλεκτρική ενέργεια στην καθημερινή μας ζωή που μια διακοπή ρεύματος τρομάζει τους περισσότερους από εμάς. Από την απλή απώλεια φωτισμού σε πιο πιεστικά ζητήματα όπως το να χαλάσουν τα τρόφιμα μας και η ταλαιπωρία του να βιώσουμε μια καλοκαιρινή ημέρα χωρίς κλιματιστικό. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι ορισμένα ηλεκτρολογικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν απώλειες και κίνδυνο για το σπίτι και την οικογένειά σας.

Στην 24gr έχουμε μεγάλη υπερηφάνεια για τις κορυφαίες ηλεκτρολογικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να προσφέρουμε στους πελάτες μας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρολογικά προβλήματα που εμφανίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η θερινή περίοδος επιδεινώνει σίγουρα τα πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενός  σπιτιού. Ακολουθεί μια χρήσιμη λίστα με κοινά ηλεκτρολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το καλοκαίρι και μερικές συμβουλές για το πώς να τα αποφύγετε.

Αύξηση της τάσης του ρεύματος

Όταν υπάρχουν σπινθήρες, φώτα που τρεμοπαίζουν, υπερθέρμανση στις πρίζες και στους διακόπτες, περίεργοι ήχοι και ξαφνικές διακοπές του ρεύματος, μάλλον έχει συμβεί υπερφόρτωση της τάσης. Το καλοκαίρι, ο κλιματισμός σας δουλεύει πολύ συχνά, αν όχι κάθε μέρα.

Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερες συσκευές και τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα το καλοκαίρι, τότε ίσως είναι καιρός να αναβαθμίσετε τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού σας, το οποίο όχι μόνο θα επιλύσει τα προβλήματα, αλλά θα διατηρήσει το σπίτι και την οικογένειά σας ασφαλή.

Ξαφνικές διακοπές του ρεύματος

Αν και ως επί το πλείστον έχει ζεστό καιρό το καλοκαίρι, επίσης φέρνει μαζί του άνεμο, κεραυνούς και καταιγίδες. Οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ηλεκτρικά καλώδια έξω από το σπίτι σας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι σας.

Οι καταιγίδες με κεραυνούς και αστραπές συχνά προκαλούν ξαφνικές υπερτάσεις που τελικά οδηγούν σε υπερφόρτωση και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν ζημιά στις ηλεκτρικές συσκευές και συσκευές στο σπίτι σας.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτές τις καταστάσεις, μην επιχειρήσετε να επιλύσετε μόνοι σας τα ηλεκτρικά προβλήματα, αλλά μάλλον επικοινωνήστε με τους ηλεκτρολόγους της εταιρείας μας για τον εντοπισμό προβλημάτων και την παροχή αποτελεσματικών λύσεων. Μία ιδανική λύση σε προβλήματα καταιγίδας μπορεί να είναι η επένδυση και η εγκατάσταση συσκευής προστασίας από υπερτάσεις ή ρυθμιστή ισχύος στο σπίτι σας.

Υπερφόρτωση

Όταν οι ηλεκτρικές συσκευές που απαιτούν ενέργεια, όπως κλιματιστικά και ψυγεία χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, αντλούν πολλή ισχύ και μπορούν να συμβάλουν στην υπερφόρτωση. Μπορούν επίσης να προκληθούν αλλαγή κύματα της τάσης του ρεύματος λόγω καταιγίδων. Όποια και αν είναι η πηγή του προβλήματος, εάν οι υπερτάσεις ισχύος είναι υπερβολικές, μπορούν με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσουν σε πυρκαγιές.

Για το λόγο αυτό, φροντίστε να απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε τις συσκευές και τις ηλεκτρικές συσκευές σας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο υπερφόρτωσης και πυρκαγιάς, σας συνιστούμε και πάλι να επενδύσετε και να εγκαταστήσετε μια συσκευή προστασίας από υπερτάσεις στο σπίτι σας.

Blackouts

Με τις καλοκαιρινές καταιγίδες έρχονται διακοπές. Συνήθως, οι διακοπές ρεύματος συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των τεράστιων καταιγίδων και οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά μένουν χωρίς παροχή ρεύματος για ώρες και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ημέρες. Το να λάβετε προληπτικά μέτρα γι’ αυτήν την κατάσταση θα σας κρατήσει μακριά από το σκοτάδι κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας καταιγίδας.

Εμφανίζονται όταν παρεμβάλλεται η τροφοδοσία σας με την ελαχιστοποίηση της παροχής ενέργειας στις συσκευές σας. Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση συσκευών που συχνά οδηγεί σε βραχυκύκλωμα. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει και αποσυνδέσει πολλές συσκευές και συσκευές κατά τη διάρκεια μιας διακοπής και να γνωρίζετε ότι η εφεδρική γεννήτρια ρεύματος θα είναι επίσης χρήσιμη με τις διακοπές ρεύματος.

Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος είναι ένα πιο συστηματικό ζήτημα και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλείται από έναν καταναλωτή. Η ζήτηση για ενέργεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προκαλεί τόσο μεγάλη κατανάλωση των πόρων που η ισχύς μειώνεται και μπορεί να δείτε τα φώτα να τρεμοπαίζουν. Όταν πρόκειται για ένα τέτοιο πρόβλημα, η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να σας ζητήσει να εξοικονομήσετε χρήση περιμένοντας να κάνετε πλυντήριο ή άλλες οικιακές δουλειές το βράδυ.

Τα-συχνότερα-ηλεκτρολογικά-προβλήματα-το-καλοκαίρι

Βλάβες στον ηλεκτρολογικό πίνακα

Οι βλάβες στον ηλεκτρολογικό σας πίνακα ενδέχεται να οφείλονται στην υπερφόρτωση του κυκλώματός σας με ένα κλιματιστικό ή ανεμιστήρα σε ένα κύκλωμα που είναι ήδη κοντά στο όριό του. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε κάποιες άλλες συσκευές στην περιοχή. Μπορεί να γνωρίζετε ποιο είναι το πρόβλημα εάν έχετε βάλει ηλεκτρική σκούπα ή λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων όταν έπεσε η ασφάλεια.

Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε ορισμένες συσκευές σε άλλα κυκλώματα ή απλά να μην χρησιμοποιείτε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα, έτσι ώστε διαφορετικά πράγματα να εκτελούνται σε διαφορετικούς χρόνους. Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καλέσετε τους ηλεκτρολόγους της 24gr για έναν έλεγχο. Μπορούμε να σας πούμε αν η καλωδίωση σας είναι ξεπερασμένη και τι μπορούμε να κάνουμε για να το διορθώσουμε.

Θυμηθείτε ότι τα παλαιότερα σπίτια δεν σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ηλεκτρικές ανάγκες των σημερινών οικογενειών. Μόνο τις τελευταίες δύο γενιές χρειαζόμασταν πολλά καταστήματα σε κάθε δωμάτιο και κυκλώματα σε κυκλώματα για συσκευές.

Οι παππούδες μας είχαν λαμπτήρες και ραδιόφωνα, με πιθανώς μία τηλεόραση σε ολόκληρο το σπίτι. Σήμερα, έχουμε κλιματιστικά, υπολογιστές και πολλά άλλα σε σχεδόν κάθε δωμάτιο. Επομένως, εάν αυτό είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον κυκλώματα στον χώρο σας.

Προβλήματα με τους ανεμιστήρες οροφής

Οι ανεμιστήρες οροφής ενδέχεται να λειτουργούν ανάποδα αν δεν τους έχετε αλλάξει για το καλοκαίρι. Να θυμάστε ότι ο ανεμιστήρας σας θα πρέπει να γυρίζει αριστερόστροφα για να τραβήξει τον αέρα προς τα κάτω. Ενώ ενεργοποιείτε προς τα κάτω την αντίστροφη κατεύθυνση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τον καθαρίσετε καλά.

Απενεργοποιήστε τον όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο, καθώς δεν διατηρούν πραγματικά τη θερμοκρασία, αλλά προσφέρουν μια αίσθηση ψύξης ανακυκλώνοντας τον αέρα. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης των παλαιότερων λαμπτήρων με λάμπες LED για εξοικονόμηση χρημάτων όλο το χρόνο.

ta-sixnotera-ilektrologika-provlimata-to-kalokairi

Υπερθέρμανση των καλωδίων

Η υπερθέρμανση των καλωδίων μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Τα καλώδια επέκτασης έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια προσωρινή λύση και δεν πρέπει ποτέ να θάβονται κάτω από χαλιά. Επιθεωρήστε τα για φθορά ή ζημιά και αποσυνδέστε τα εάν αισθάνεστε ζεστασιά όταν τρέχετε τα χέρια σας στο μήκος των καλωδίων. Μην συνδέετε τα καλώδια επέκτασης σε άλλα καλώδια επέκτασης.

Φώτα που τρεμοπαίζουν

Τα φώτα που τρεμοπαίζουν όταν ανοίγετε το κλιματιστικό σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι το σύστημά σας δεν λειτουργεί σωστά. Καλέστε την 24gr για έλεγχο του συστήματος ψύξης σας. Μπορεί να είναι ένα απλό ζήτημα αλλά μπορεί και να είναι ενδεικτικό μεγαλύτερου προβλήματος. Θυμηθείτε ότι όταν οι συσκευές σας δεν λειτουργούν στο μέγιστο, θα πληρώνετε επιπλέον για τον ηλεκτρικό λογαριασμό για την προστιθέμενη ισχύ.

Εμπιστευτείτε τους ηλεκτρολόγους της 24gr

Με το καλοκαίρι να έχει έρθει, θεωρήσαμε χρήσιμο να ενημερώσουμε τους πελάτες μας για τα κοινά ηλεκτρολογικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να προσφέρουν μερικές πρακτικές αλλά απλές λύσεις στον καθένα.

Θυμηθείτε, είτε το καλοκαίρι, την άνοιξη, το χειμώνα ή το φθινόπωρο, εάν χρειάζεστε έναν αξιόπιστο, επαγγελματία ηλεκτρολόγο , τότε είμαστε η ομάδα για εσάς. Μην ζείτε με ηλεκτρολογικά προβλήματα, ζητήστε από τους ηλεκτρολόγους μας να τα λύσουν.

Τα ηλεκτρολογικά προβλήματα δεν είναι απλά μια ταλαιπωρία, είναι ένα ζήτημα ασφάλειας. Η 24gr μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα γνωρίζοντας ότι η οικογένειά σας είναι ασφαλής και προστατευμένη.

Στην 24gr είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε για όλα τα ηλεκτρολογικά σας προβλήματα, απλώς καλέστε τους ειδικούς μας σήμερα. Ανυπομονούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Αττική σε οικονομικές τιμές. Μην καθυστερείτε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button