8 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι νέο ψυγείο

8 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι νέο ψυγείο!

Είναι καιρός να αρχίσετε να αναζητάτε ένα νέο ψυγείο στο σπίτι σας; Εδώ είναι τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι νέο ψυγείο και μπορεί να είναι όσα προβλήματα αντιμετωπίζετε καθημερινά και εσείς.

Πώς ξέρετε πότε είναι ώρα να αγοράσετε ένα νέο ψυγείο ή πότε μπορείτε απλά να καλέσετε έναν τεχνικό της εταιρείας μας 24gr.gr και την ομάδα από έμπειρους ηλεκτρολόγους στην Αθήνα για να το επισκευάσετε;

Μερικές φορές είναι προφανές και άλλες φορές δεν είναι τόσο σαφές. Ίσως να μην συνειδητοποιήσετε καν ότι το πρόβλημά σας είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα, αλλά όταν το κάνετε θα σας κοστίσει αρκετά. Ίσως και να πρέπει να αγοράσετε ένα νέο ψυγείο λόγο του υψηλού και συνεχούς κόστους επισκευής του.

Σύμφωνα με την Διεθνή Έκθεση Επισκευής Συσκευών, δαπανάτε κατά μέσο όρο 242 Ευρώ σε κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό για την επισκευή των ηλεκτρικών συσκευών και ειδικά του ψυγείου. Εάν, ωστόσο, το ψυγείο σας βρίσκεται στα τελευταία του, ενδέχεται να πληρώνετε αυτό το ποσό περισσότερες από μια φορές το χρόνο.

Επιπλέον, το ψυγείο που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να αυξήσει τους λογαριασμούς την ενέργειας σας με άλλους εκπληκτικούς τρόπους. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τα πιθανά προβλήματα νωρίς. Για να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, χρήμα και άγχος, πρέπει να γνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια που σας ετοίμασαν οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της εταιρείας 24gr.

Τα τρόφιμα σας χαλάνε πριν από την ημερομηνία λήξης τους

Εάν τα τρόφιμα σας φαίνεται να χαλάνε πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το ψυγείο σας είναι ελαττωματικό, αλλά όχι απαραίτητα. Αρχικά, ελέγξτε τις γενικές ρυθμίσεις του. Σύμφωνα με τον γενικό κανόνα που ακολουθούν όλες οι εταιρείες, η θερμοκρασία στο ψυγείο σας πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2 και 5 βαθμών.

Εάν η θερμοκρασία είναι εντός του φυσιολογικού εύρους αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα, το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε αν τα λάστιχα της πόρτας είναι σε καλή κατάσταση. Τα λάστιχα αυτά περιμετρικά της πόρτας του ψυγείου σας διατηρούν τον δροσερό αέρα μέσα του και κρατούν τον εξωτερικό ζεστό αέρα μακριά.

Διατηρώντας τα λάστιχα καθαρά διατηρείται το ψυγείο σας σε καλή λειτουργία και αποφύγετε την καταστροφή. Τα καλά νέα φυσικά είναι ότι η αντικατάσταση του λάστιχου είναι πολύ πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή από την αντικατάσταση ολόκληρης της μονάδας.

Ο καταψύκτης σας είναι πολύ κρύος

Ναι, αυτό είναι πραγματικά δυνατό. Σύμφωνα με τις οδηγίες όλων των εταιρειών κατασκευής λευκών ειδών αλλά και τον FDA, η θερμοκρασία του καταψύκτη σας πρέπει να είναι ακριβώς μηδέν βαθμούς. Έτσι, εάν ο καταψύκτης σας αισθάνεται σαν να είναι κάτι παραπάνω από κατάψυξη, μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά. Οι παλιοί καταψύκτες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε παγετό.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα με το ψυγείο, ελέγξτε πρώτα για ένα χαλασμένο λάστιχο πόρτας που επιτρέπει τη είσοδο ζεστού και υγρού αέρα. Αυτή είναι μια κοινή αιτία παγετού στον καταψύκτη. Εάν αυτό δεν είναι το πρόβλημα, μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος με τον αισθητήρα απόψυξης του ψυγείου.

Εάν ο καταψύκτης σας δεν λειτουργεί σωστά, καλέστε έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο της εταιρείας 24gr για να αξιολογήσετε το πρόβλημα. Και εάν χρειάζεστε νέο ψυγείο, ζητήστε τις συμβουλές τους για το ποιο είναι καλύτερο για τις δικές σας ανάγκες.

Μπορείτε να ακούσετε τον κινητήρα

Από όλες τις οικιακές συσκευές, τα ψυγεία τείνουν να είναι αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο θόρυβο. Αλλά αν δεν έχετε παρατηρήσει τον ήχο του εδώ και χρόνια και ξαφνικά αρχίζετε να ακούτε τον κινητήρα από το πουθενά, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Η πλακέτα ελέγχου θερμοκρασίας παρέχει τάση στους κινητήρες του συμπιεστή και του ανεμιστήρα, οπότε αν αυτό το μέρος δεν λειτουργεί σωστά, θα μπορούσε να στέλνει συνεχή ισχύ και να κάνει το ψυγείο πολύ κρύο, χρησιμοποιώντας έτσι περιττή ενέργεια. Ένας κινητήρας με δυσλειτουργία που λειτουργεί άσκοπα μπορεί επίσης να αυξήσει τους λογαριασμούς ενέργειας σας.

Το πίσω μέρος του ψυγείου αισθάνεται ζεστό

Το πίσω μέρος του ψυγείου θα πρέπει να το αισθάνεστε πιο ζεστό από το μπροστινό μέρος, γιατί εκεί βρίσκεται ο κινητήρας, αλλά αν το αισθάνεστε ζεστό στην αφή, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη δυσλειτουργίας. Πολλά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση, όπως ένας βρώμικος συμπυκνωτής ή προβλήματα με τα πηνία ή το σύστημα αερισμού.

Ως η πρώτη γραμμή άμυνας είναι σαφώς η τακτική συντήρηση, όπως και οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της εταιρείας 24gr προτείνουν τον καθαρισμό των πηνίων με το εξάρτημα πινέλου της ηλεκτρικής σκούπας. Ο καθαρισμός των πηνίων βοηθά το ψυγείο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, γεγονός που το βοηθά να διαρκεί περισσότερο και μειώνει το λειτουργικό κόστος του.

Ο ηλεκτρικός λογαριασμός σας ανεβαίνει απροσδόκητα

Εάν το ψυγείο σας έχει ελαττωματικό παρέμβυσμα, για παράδειγμα, άλλα εξαρτήματα όπως ο εξατμιστής, ο συμπυκνωτής, οι ανεμιστήρες και, οι θερμοστάτες, πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα και, επομένως, θα καταναλώσουν περισσότερη ενέργεια. Ένας εκπληκτικός ένοχος είναι η κολλώδης συσσώρευση από τα τρόφιμα.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόωρη διάσπαση των παρεμβυσμάτων, έτσι ο έμπειρο ηλεκτρολόγος της εταιρείας 24gr προτείνει να τα καθαρίζετε τακτικά με ζεστό νερό, σαπούνι και σφουγγάρι. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα παλαιότερα ψυγεία καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τα νεότερα μοντέλα και σας κοστίζουν περισσότερο.

Βλέπετε συμπύκνωση ή παγετό

Εάν παρατηρήσετε ότι το εσωτερικό του ψυγείου σας είναι υγρό, υπάρχουν σταγονίδια συμπύκνωσης ή ο παγετός ξαφνικά βγαίνει από το πουθενά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι μέρες του ψυγείου σας είναι αριθμημένες. Ωστόσο, αυτά τα προβλήματα μπορούν επίσης να δείξουν ότι το παρέμβυσμα χρειάζεται απλώς αντικατάσταση, το οποίο κοστίζει σημαντικά λιγότερο.

Δοκιμάστε μόνοι σας πρώτα κλείνοντας την πόρτα με ένα χαρτονόμισμα. Αν γλιστρήσει εύκολα, ίσως χρειαστείτε ένα νέο παρέμβυσμα. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σφράγιση, είναι καλύτερο να καλέσετε την εταιρεία 24gr ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο πλήρους αντικατάστασης του ψυγείου σας.

8 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι νέο ψυγείο

Έχετε τον τεχνικό επισκευής ψυγείου σε ταχεία κλήση

Μοιάζει πολύ με ένα αυτοκίνητο, όταν το ψυγείο έχει φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του. Ένα πράγμα χαλάει, οπότε το διορθώνετε και μετά απο λίγες εβδομάδες κάτι άλλο σπάει ξανά. Εάν η συσκευή εξακολουθεί να χρειάζεται την μια επισκευή μετά την άλλη, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να χρειαστεί να αντικατασταθεί ολόκληρη την μονάδα.

Το ψυγείο σας είναι άνω των 10 ετών

Όλες οι συσκευές έχουν μια πεπερασμένη ζωή, ακόμη και τα πολύ υψηλής ποιότητας. Εάν κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα εξακολουθεί να υφίσταται, τότε προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε αγοράσατε το ψυγείο σας ή ελέγξτε την ημερομηνία κατασκευής. Πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο αυτοκόλλητο μέσα ή πίσω στο ψυγείο σας. Εάν αποδειχθεί ότι αγοράστηκε πριν από μια δεκαετία, πιθανώς χρειάζεστε αντικατάσταση.

Επικοινωνήστε με τους ηλεκτρολόγους της 24gr

Όταν σας παρουσιάζονται προβλήματα στις ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Επικοινωνήστε με την εταιρεία 24gr.gr και ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα σας προσφέρει τις κατάλληλες συμβουλές βάση των αναγκών σας.

Επομένως, εάν αναζητάτε έμπειρο ηλεκτρολόγο για οποιοδήποτε είδος ηλεκτρολογικής εργασίας, επικοινωνήστε με την εταιρεία 24gr, που έχει ως βασικό γνώμονα τη υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία και είναι στην διάθεσή σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με περισσότερες από 40 ειδικότητες τεχνικών μέσα στις οποίες είναι και οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button